Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2018
2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally ┼Żelezniki 2017
Idrija 2018 (20) | Poreč 2018 (17) | Nova Gorica 2018 (15) | ┼Żelezniki 2018 (18) | Velenje 2018 (20) | Vipavska dolina 2018 (23)Buh Domen | Kobal Rebeka
Objava: 5.7.2017

Rally je za nas potekal kar lepo, avto je delal uredu, vzdušje je bilo super, nabralo se je novih kilometrov in izkusenj, zdaj pa novim ciljom naproti :)

Peugeot 205
Mrevlje Denis | Gomizelj Rok
Objava: 5.7.2017

Tretja postaja dr┼żavnega prvenstva v rallyju je bila minuli vikend v ┼Żeleznikih, ki so posadkam in njihovim ekipam pripravili zahteven rally, svoje pa je dodalo tudi vreme. V petek sta megla in de┼ż ┼íe dodatno popestrili uvodni dve kraj┼íi hitrostni preizku┼ínji, sobota pa je bila veliko bolj prijazna - tako so lahko v lepem rallyju poleg dirka─Źev v atraktivnih predstavah u┼żivali tudi ┼ítevilni gledalci, ki so se zbrali ob hitrostnih preizku┼ínjah.

Po previdnej┼íem za─Źetku v petek sta Denis Mrevlje in Rok Gomizelj, v son─Źni soboti stopnjevala tempo in se vzpenjala po lestvici navzgor. Dirkalnik ekipe OPV Racing Cars je tokrat deloval odli─Źno, tako da sta si na 98 kilometrih hitrostnih preizku┼íenj nabrala veliko novih izku┼íenj, poleg tega pa dosegla tudi odli─Źen rezultat. V cilj sta s Peugeotom 208 R2 pri┼íla na 3. mestu v diviziji 2 ter na 6. mestu v skupni razvrstitvi dr┼żavnega prvenstva.

"Po te┼żavnem za─Źetku leto┼ínjega dr┼żavnega prvenstva se nam je tokrat vse iz┼ílo po na─Źrtih. Kon─Źni rezultat je plod odli─Źnega sodelovanja celotne ekipe ter vseh, ki nas podpirajo. Z Rokom sva prvi─Ź uspe┼íno pri┼íla do cilja z za naju letos novim dirkalnikom, tako da sem predvsem zadovoljen s pridobljenimi novimi izku┼ínjami ter seveda tudi s kon─Źnim rezultatom!" je pred poletnim premorom rally v ┼Żeleznikih z dobro popotnico za nadaljevanje zaklju─Źil Denis. Dr┼żavno prvenstvo se bo nadaljevalo za ─Źlana AMD Gorica v za─Źetku septembra, z doma─Źim rallyjem v Novi Gorici.

Peugeot 208 R2
Logar Boštjan | ┼átrovs Nejc
Objava: 5.7.2017

Od rallya sem vsekakor pri─Źakoval ve─Ź, kar sem nakazal ┼że na za─Źetku rallyja, ampak o─Źitno nam ni bilo usojeno. Dve moji napaki in ┼íe tehni─Źna okvara so bili rezultat tega vikenda. Druga─Źe odli─Źen rally v celoti. Vrnemo se zopet na rally Gorica, kjer upam, da nam bo ┼ílo bolje.

MG Zr 105
Grossi Marko | Kav─Źi─Ź David
Objava: 4.7.2017

Ma rally sva za─Źela kar dobro in tudi se dobro peljala vse do 7hp kjer sem naredil ┼íolsko napako zagledal se v avto ki je biu izven ceste in v prepoznem bremzanju ┼żau trk in biu prisiljen odstopit. Vesel sem na to da sem par bzincev sledil Humarju a vsi vemo da ima preko 20 let izku┼íen ve─Ź ko jaz. Enostavno letos v Sloveniji ne gre nikakor.
Nevem kdaj se zopet vidimo.

Citroen C2 R2 Max
Humar Aleks | Cevc Jaka
Objava: 4.7.2017

Rally ┼Żelezniki kot vsako leto dobro organiziran z lepimi Hp. Druga─Źe pa dirka je bila zanimiva brez kakih ve─Źjih te┼żav, razen prve hp v soboto kjer sva dohitela pujska ki se ni hotel kar nekaj ─Źasa umakniti.

Peugeot 208 R2


An┼żelak Dejan | Mitja Irman
Objava: 4.7.2017

Za nami je odli─Źen rally. super hitrostne preizku┼ínje, tako da vse pohvale organizatorjem. ┼Żal pa se nam ni i┼ílo po na─Źrtih in avto ni deloval kot bi moral, motor je zgubljal mo─Ź zaradi pomankanja bencina.

Za─Źelo se je ze na ┼ítartu prvega hp-ja. te┼żave so se nadaljevale tudi naslednji dan tako da sva morala zaklju─Źiti ┼że na prvem hp v soboto.

Zastava Yugo
Mlinar Simon | Bizjak Erik
Objava: 4.7.2017

Za na┼ío ekipo je bil odli─Źen rally razen dve prebiti gumi in zvita roka, tako da je rezultat ┼íe zmeraj odli─Źen.

Polo in Clio 2.0
Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 4.7.2017

Po petkovem de┼żevnem in meglenem za─Źetku rallyja ┼Żelezniki, je sobotno jutro posadke pri─Źakalo s soncem in veliko bolj prijaznimi pogoji za dirkanje. ┼Że takoj na prvi jutranji hitrostni preizku┼ínji sta Rok Turk in Blanka Kacin s Peugeotom 208 T16 prevzela skupno vodstvo na rallyju, a se tekmeci seveda niso dali kar tako. Sledil je napet boj za najvi┼íja mesta in na polovici sobotnega dela sta Rok in Blanka dr┼żala vodstvo v razvrstitvi dr┼żavnega prvenstva in skupno 2. mesto na rallyju. Majhne razlike so pomenile, da je bilo potrebno vseskozi napadati. Najvi┼íja mesta na posameznih hitrostnih preizku┼ínjah so si med seboj izmenjevale ┼ítiri posadke v dirkalnikih razreda R5, ob atraktivnih predstavah katerih so lahko u┼żivali ┼ítevilni gledalci, ki so se zbrali na rallyju v sel┼íki dolini.

Na cilju so se lahko Rok, Blanka in celotna ekipa OPV Racing Cars veselili ┼że leto┼ínje druge zaporedne zmage za dr┼żavno prvenstvo, za zmago v skupni razvrstitvi rallyja ┼Żelezniki pa jim je na koncu zmanjkalo le 2 desetinki. A Rok je bil nad izkupi─Źkom na cilju tako zahtevnega rallyja vseeno izredno zadovoljen: "Celotna ekipa in dirkalnik so delovali odli─Źno. Res je, da smo bili na koncu tudi zelo blizu skupne zmage, a druga zaporedna zmaga v dr┼żavnem prvenstvu je bil pred ┼ítartom na┼í cilj, ki pa smo ga tudi dosegli. Vsekakor je za nami ┼íe en odli─Źen rally s super vzdu┼íjem, 1. mesto na cilju pa ┼íe dodatna pika na i rallyju v ┼Żeleznikih!"

Peugeot 208 T16 R5
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2018


 
 


        (c) Rally Baza