Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2020
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Železniki 2019
Velenje 2020 (14)Potrata Matija | Nabergoj Marko
Objava: 1.7.2019

Po uvodnih dveh brzincih v petek z rezultatom zadovoljni. V sobotnem delu pa že na prvi Davči težave z motorjem, tako da smo žal morali odstopiti.

Zastava Yugo
Benčina Blaž | Nives Cotič
Objava: 30.6.2019

Po enoletnem premoru se je lepo vrnit za volan. Lepa dirka kljub tehničnim težavam, ki smo jih uspešno rešili, vsekakor vesel zmage v yugo pokalu. Ostalim fantom iz konkurenca pa glavo gor in čimprejšnje vrnitve na dirke.

Peugeot 106
Pivk David | Rupnik Tadej
Objava: 30.6.2019

Na rally Železnike sva odšla nabirati nove kilometre in izkušnje, saj je bil to za naju šele drugi rally. Prvi dve hitrostni preizkušnji v soboto sva imela le tretjo prestavo. Ko so mehaniki odpravili napako sva začela dosegati zelo dobre čase. Dosegla sva 1. mesto med vozniki do 21 let in 5. mesto v diviziji 1. Hvala vsem sponzorjem, prijateljem in ekipi, upam da se še vidimo.

VW Polo 1.4
Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 30.6.2019

Petek se je začel po časih sodeč odlično, le midva nisva imela dobrega občutka z lego avtomobila. V soboto zjutraj sva nato napadla in na Davči dosegla kar soliden čas, medtem ko na Podlonku nisva nikakor našla pravega ritma. Ko sva se že veselila hitrega popoldanskega brzinca sva na Petrovem brdu v hardih ostala brez zavor.

Nadaljne 3 brzince sva nato upala samo da prideva v cilj cela. Z malo sreče sva osvojila 2. mesto in se že veseliva Nove Gorice, kjer bi rada popravila lanski vtis.

VW Polo 1.4
Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 30.6.2019

Po selški dolini in okoliških hribih so se ta konec tedna najhitrejši dirkači v rallyju borili za nove točke državnega prvenstva. Na šesti izvedbi rallyja Železniki sta s Hyundaijem i20 R5 lanskoletno zmago branila državna prvaka Rok Turk in Blanka Kacin, ki sta bila že pred štartom z mislimi usmerjena proti najvišjim mestom v skupni razvrstitvi. In to sta pokazala že takoj na petkovem uvodu, ko sta postavila najhitrejši čas na obeh hitrostnih preizkušnjah, in si na razmeroma kratkem še ne 6 kilometrskem uvodu priborila lepo prednost skoraj dvanajstih sekund pred sobotnim nadaljevanjem.

Če je bil kratek uvod le ogrevanje v sobotni glavni del rallyja v dolžini 90 kilometrov, pa posadka Hyundai Slovenija svoje taktike tudi drugi dan ni spreminjala. Že v dopoldanskem delu sta Rok in Blanka osvojila vse štiri hitrostne preizkušnje in svojo prednost povečala na več kot 25 sekund. S hitro in atraktivno vožnjo sta navduševala številne gledalce, ki so se v prijetnem poletnem vremenu zbrali ob trasi rallyja. Ampak, da ne bi šlo vse preveč gladko do cilja, sta poskrbela kar Rok in Blanka sama - na popoldanski hitrostni preizkušnji Dražgoše sta v želji po novem hitrem času v enem izmed zavojev zadela obcestni znak in se zavrtela. Ob tem je motor dirkalnika ugasnil in kar nekaj dragocenih sekund je preteklo, preden sta lahko nadaljevala. V cilju hitrostne preizkušnje je skupna prednost pred tekmeci znašala le še devet sekund in obetal se je napet obračun v zadnjem krogu.

Ampak se Rok in Blanka nista pustila zmesti, svojo prednost sta ohranila vse do cilja, kjer sta se lahko skupaj z ekipo Friulmotor, ki skrbi za njun dirkalnik Hyundai i20 R5, veselila nove zmage v letošnji sezoni. "Veseli me, da nama je z Blanko uspel nov odličen nastop! Pa tudi najin boj s konkurenco, predvsem z Boštjanom Avbljem in Damijanom Andrejko, je vsekakor odlična popestritev letošnje sezone v državnem prvenstvu. To se vidi tudi na časih posameznih hitrostnih preizkušenj, ki jih z Blanko dosegava letos, saj so vidno hitrejši kot v preteklih sezonah. S celotno ekipo smo še enkrat več dokazali, kako hitri smo in nova zmaga je tukaj!"

Je pa zmaga na rallyju v Železnikih kar trojna - Rok in Blanka sta z ekipo poleg zmage v slovenskem državnem prvenstvu vknjižila zmago tudi v mednarodnem hrvaškem conskem prvenstvu in pa zmago v FIA prvenstvu centralno evropske cone. Pravega časa za počitek po zmagi pa tudi v tem poletnem času ne bo, saj ekipo čez tri tedne že čaka nov nastop na rallyju za evropski rally pokal na rallyju Weiz v Avstriji.

Hyundai i20 R5


Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 30.6.2019

Rally Železniki smo začeli malo slabše, s težavami s sklopko na drugi HP v petek. V soboto nama v dveh poskusih nikakor ni uspelo sestaviti dobrega časa na HP Davča, s časi na ostalih HP pa smo zadovoljni, saj sva skoraj na vseh postavila druge čase v diviziji 1, vsakič zgolj nekaj sekund za Jerkičem. Na žalost je na koncu spet zmanjkalo zgolj nekaj sekund do drugega mesta, smo pa zadovoljni tudi s tretjim.

VW Polo 1.4
Kobal Marjan | Prelaz Kristjan
Objava: 30.6.2019

Enkratno doživetje, zadovoljen z rezultatom, žal kar nekaj hujših odstopov, uživali smo na polno, malo preveč raztreseni boxi, no drugače pa res enkratno.

Medved Jan | Šavelj Izidor
Objava: 30.6.2019

Živjo, po dobrem občutku v avtu in obetavnem prvem dnevu, se je drugi dan slabo začel in se slabše končal. Najprej sva na davči pred makadamom ujela avto, nisva videla popolnoma nič in sva se morala skoraj ustavit, nato so se pregrele zavore in zadnje pol kroga ni bilo bremz... potem pa je na hp podlonk odpovedala bencinska črpalka. Razočaranje je veliko. Nadejamo se da bo druga polovica sezone boljša in da bomo mogoče v akciji že konec avgusta na rallyju Alpi orientali.

Peugeot 208 R2
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2020


 
 


        (c) Rally Baza