Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2019
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Železniki 2019
Nova Gorica 2019 (24) | Železniki 2019 (14) | Ina Delta 2019 (9) | Velenje 2019 (18) | Vipavska dolina 2019 (30)Humar Matic | Jereb Nika
Objava: 2.7.2019

Rally železniki je za nami, čez celo dirko smo imeli težave z avtom, motor ni deloval kot bi moral, potem pa še moja napaka na HP 7, bila sva prehitra in sledil je izlet v ograjo. Poškodovala sva oba desna kolesa a prispela do cilja brzinca, a nastala škoda je bila za nadaljevanje prevelika. Zahvala ekipi, sponzorjem, mehanikom in navijačem . Avto bomo zrihtal in se vidmo septembra na rally gorica :)

Renault Clio RS
Potrata Matija | Nabergoj Marko
Objava: 1.7.2019

Po uvodnih dveh brzincih v petek z rezultatom zadovoljni. V sobotnem delu pa že na prvi Davči težave z motorjem, tako da smo žal morali odstopiti.

Zastava Yugo 65
Anželak Marko | Verdev Tadej
Objava: 30.6.2019

Reli smo začeli v petek na dveh kratkih HP kjer nama je malo nagajala elektrika ampak sma kljub temu bila blizu konkurence, v soboto sma zjutraj začela z dobrim tempom nato pa sva na hp Podlonk zletela s ceste v ograjo in skoraj zletela 40m pod cesto kjer sta že bila koren in brus. Na srečo smo avtomobil dobili na cesto in sma nadaljevala do cilja. Do konca sma držala nek srednji tempo vmes je malo ponagajala tudi tehnika da sma bila brez moči ampak smo zdržali do cilja. Na koncu sma zaključila na odličnem 3 mestu po vsem kar se je dogajalo smo več kot zadovoljni.

Zastava Yugo 65
Benčina Blaž | Čuk Jordan
Objava: 30.6.2019

Po enoletnem premoru se je lepo vrnit za volan. Lepa dirka kljub tehničnim težavam, ki smo jih uspešno rešili, vsekakor vesel zmage v yugo pokalu. Ostalim fantom iz konkurenca pa glavo gor in čimprejšnje vrnitve na dirke.

Pivk David | Rupik Tadej
Objava: 30.6.2019

Na rally Železnike sva odšla nabirati nove kilometre in izkušnje, saj je bil to za naju šele drugi rally. Prvi dve hitrostni preizkušnji v soboto sva imela le tretjo prestavo. Ko so mehaniki odpravili napako sva začela dosegati zelo dobre čase. Dosegla sva 1. mesto med vozniki do 21 let in 5. mesto v diviziji 1. Hvala vsem sponzorjem, prijateljem in ekipi, upam da se še vidimo.Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 30.6.2019

Petek se je začel po časih sodeč odlično, le midva nisva imela dobrega občutka z lego avtomobila. V soboto zjutraj sva nato napadla in na Davči dosegla kar soliden čas, medtem ko na Podlonku nisva nikakor našla pravega ritma. Ko sva se že veselila hitrega popoldanskega brzinca sva na Petrovem brdu v hardih ostala brez zavor.

Nadaljne 3 brzince sva nato upala samo da prideva v cilj cela. Z malo sreče sva osvojila 2. mesto in se že veseliva Nove Gorice, kjer bi rada popravila lanski vtis.

Volkswagen Polo 1.4
Avbelj Boštjan | Andrejka Damijan
Objava: 30.6.2019

Začetek relija sva začela preveč rezervirano, kar je na uvodnih tehničnih brzincih rezultiralo z zaporednimi zaostanki. Skozi sobotni del sva dobro napredovala, imeli smo dober tempo in lepo dirko. Pridobili smo nekaj zanimivih podatkov glede razumevanja tehnike in na tem bomo gradili naprej. Hvala sovozniku Damijanu, ekipi Lema Racing ter vsem sponzorjem za podporo!

Škoda Fabia R5
Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 30.6.2019

Po selški dolini in okoliških hribih so se ta konec tedna najhitrejši dirkači v rallyju borili za nove točke državnega prvenstva. Na šesti izvedbi rallyja Železniki sta s Hyundaijem i20 R5 lanskoletno zmago branila državna prvaka Rok Turk in Blanka Kacin, ki sta bila že pred štartom z mislimi usmerjena proti najvišjim mestom v skupni razvrstitvi. In to sta pokazala že takoj na petkovem uvodu, ko sta postavila najhitrejši čas na obeh hitrostnih preizkušnjah, in si na razmeroma kratkem še ne 6 kilometrskem uvodu priborila lepo prednost skoraj dvanajstih sekund pred sobotnim nadaljevanjem.

Če je bil kratek uvod le ogrevanje v sobotni glavni del rallyja v dolžini 90 kilometrov, pa posadka Hyundai Slovenija svoje taktike tudi drugi dan ni spreminjala. Že v dopoldanskem delu sta Rok in Blanka osvojila vse štiri hitrostne preizkušnje in svojo prednost povečala na več kot 25 sekund. S hitro in atraktivno vožnjo sta navduševala številne gledalce, ki so se v prijetnem poletnem vremenu zbrali ob trasi rallyja. Ampak, da ne bi šlo vse preveč gladko do cilja, sta poskrbela kar Rok in Blanka sama - na popoldanski hitrostni preizkušnji Dražgoše sta v želji po novem hitrem času v enem izmed zavojev zadela obcestni znak in se zavrtela. Ob tem je motor dirkalnika ugasnil in kar nekaj dragocenih sekund je preteklo, preden sta lahko nadaljevala. V cilju hitrostne preizkušnje je skupna prednost pred tekmeci znašala le še devet sekund in obetal se je napet obračun v zadnjem krogu.

Ampak se Rok in Blanka nista pustila zmesti, svojo prednost sta ohranila vse do cilja, kjer sta se lahko skupaj z ekipo Friulmotor, ki skrbi za njun dirkalnik Hyundai i20 R5, veselila nove zmage v letošnji sezoni. "Veseli me, da nama je z Blanko uspel nov odličen nastop! Pa tudi najin boj s konkurenco, predvsem z Boštjanom Avbljem in Damijanom Andrejko, je vsekakor odlična popestritev letošnje sezone v državnem prvenstvu. To se vidi tudi na časih posameznih hitrostnih preizkušenj, ki jih z Blanko dosegava letos, saj so vidno hitrejši kot v preteklih sezonah. S celotno ekipo smo še enkrat več dokazali, kako hitri smo in nova zmaga je tukaj!"

Je pa zmaga na rallyju v Železnikih kar trojna - Rok in Blanka sta z ekipo poleg zmage v slovenskem državnem prvenstvu vknjižila zmago tudi v mednarodnem hrvaškem conskem prvenstvu in pa zmago v FIA prvenstvu centralno evropske cone. Pravega časa za počitek po zmagi pa tudi v tem poletnem času ne bo, saj ekipo čez tri tedne že čaka nov nastop na rallyju za evropski rally pokal na rallyju Weiz v Avstriji.

Hyundai i20 R5
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 30.6.2019

Rally Železniki smo začeli malo slabše, s težavami s sklopko na drugi HP v petek. V soboto nama v dveh poskusih nikakor ni uspelo sestaviti dobrega časa na HP Davča, s časi na ostalih HP pa smo zadovoljni, saj sva skoraj na vseh postavila druge čase v diviziji 1, vsakič zgolj nekaj sekund za Jerkičem. Na žalost je na koncu spet zmanjkalo zgolj nekaj sekund do drugega mesta, smo pa zadovoljni tudi s tretjim.

Volkswagen Polo 1.4
Kobal Marjan | Prelaz Kristjan
Objava: 30.6.2019

Enkratno doživetje, zadovoljen z rezultatom, žal kar nekaj hujših odstopov, uživali smo na polno, malo preveč raztreseni boxi, no drugače pa res enkratno.Medved Jan | Vovk Lucijan
Objava: 30.6.2019

Živjo, po dobrem občutku v avtu in obetavnem prvem dnevu, se je drugi dan slabo začel in se slabše končal. Najprej sva na davči pred makadamom ujela avto, nisva videla popolnoma nič in sva se morala skoraj ustavit, nato so se pregrele zavore in zadnje pol kroga ni bilo bremz... potem pa je na hp podlonk odpovedala bencinska črpalka. Razočaranje je veliko. Nadejamo se da bo druga polovica sezone boljša in da bomo mogoče v akciji že konec avgusta na rallyju Alpi orientali.

Peugeot 208 R2
Žbogar Igor | Stanič Nik
Objava: 30.6.2019

Po eni strani slabo, ker sem udaril zadnje kolo, po drugi pa dobre saj sem ugotovil zakaj mi manjka veliko konjskih moči.

Citroen DS3 R3
Mrak Andrej | Drnovšček Jani
Objava: 30.6.2019

Mi trije smo predvsem užival v vožnjah ,vse je brezhibno delovalo, le klancov je preveč za fička... Hvala ekipi in vsem gledalcem ob prog in upam, da ste užival :)

Zastava 850
Kavčič Tomaž | Jurca Nastja
Objava: 30.6.2019

Namen tega relija je bil zgolj le uživanje v dirkanju in naredit nekaj novih km. Sva uživala in celo naredila dva, tri dobra časa v svoj diviziji. Tako da zadovoljna. Se skoraj zagotovo vidimo še letos. Ampak gotovo z R2. Hkrati pa pohvala organizatorju za odlično izpeljavo.

 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2019


 
 


        (c) Rally Baza