Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2019
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Nova Gorica 2019
Idrija 2019 (23) | Nova Gorica 2019 (24) | Železniki 2019 (14) | Ina Delta 2019 (9) | Velenje 2019 (18) | Vipavska dolina 2019 (30)Mrak Andrej | Drnovšček Jani
Objava: 25.9.2019

Rally Nova Gorica vrhunsko organizran, le etape za nas počasnejše prenatesno tempirane kar je lahko menjava gume že pripomoglo k kasnenju ČK... S fičkom smo uživali in se tudi srečno pripeljali do cilja. Hvala navijačicam in navijačem... krasni ste!

Zastava 850
Humar Aleks | Cevc Jaka
Objava: 24.9.2019

Za naju je biv nastop na rallyu Gorica bolj preiskus nove generacije vozil R2 tako da sva se skozi celo dirko poiskušala prilagoditi vožnjo kar pa mi je pavzrocalo kar nekaj tezav ki so se proti koncu zmanjšale. Drugače pa je bilo vse ok.

Fabia R5 in Fiesta R2T
Humar Matic | Jereb Nika
Objava: 24.9.2019

Ekola, Rally Nova Gorica je za nami. Super odlične hitrostne preizkušnje, vzdušje in vse kar spada zraven :).

V petek sva na HP Lig v temi nekaj "kvačkala" in čas odpeljane HP je bil precej slab in še sredi brzinca so naju pozdravle kravice, ki so se nekako znašle na cesti. Po slabo odpeljani HP Lig je bil Matic precej na obratih 😜 in sva toliko bolje odpeljala super special v centru gorice, ter postavila 21. čas v generalcu.

V sobotnem jutranjem delu sva na vseh hitrostnih preiskušnjah poskušala dat čim več od sebe, a se vse skupaj nekako ni poklapalo. Za popoldanski del dirke je bilo potrebno napasti na povno a sva se na HP Ravnica zavrtela v prvem hardu in eo so šle sekunde :), ma probala sva.

Zelo sva vesela da smo prišli do cilja in da je avto cel. Z najino vožnjo nisva najbolj zadovoljna, saj veva da lahko odpeljeva vse skupaj res precej boljše... :)

Rezultat celotne dirke pa je bil sledeč. Dosegla sva 36. mesto v generalni razvrstitvi, 3. mesto v diviziji 3. ter 3. mesto v diviziji 4.

In pa za konec še velika zahvala naši celotni ekipi, sponzorjem ter navijačem in fotografom ki nas spremljate ob progi!! :)

Se vidimo na Rallyu Idrija :D

Renault Clio RS
Žvab Jaka | Čibej Viliem
Objava: 23.9.2019

Rally Nova Gorica se za nas ni izšel po pričakovanjih. Imeli smo tehnične tezave s polosovino in smo žal bili prisiljeni odstopit. Čestitke konkurentom za dobre borbe in uvstitve!

Volkswagen Polo 1.4
Premrl Grega | Stiperski Marko
Objava: 23.9.2019

Nova Gorica in okoliški kraji so bili letos prizorišče enega najbolj kakovostno zasedenih relijev na Slovenskih tleh. Slikovite in tehnično zahtevne hitrostne preizkušnje ter izvrstna konkurenca so nudile odličen izziv tudi posadki Grega Premrl-Vili Ošlaj.

Ta je tudi tokrat nastopila v dvokolesno gnani Toyoti GT86 razreda R3, ki je bila na reliju eden redkih dirkalnikov s pogonom na zadnji kolesni par.

"Konfiguracija hitrostnih preizkušenj je bila tokrat za naš dirkalnik kar prava, pa tudi vreme nam je bilo zelo naklonjeno. Žal nam je tokrat ponagajala tehnika, zaradi katere z Vilijem nisva mogla prikazati vsega, kar sva si želela, pred zadnjo tretjino relija pa sva morala tudi odstopiti. Kljub temu nisva razočarana. Zelo sem zadovoljen, da sva že takoj na začetku relija začela v dobrem ritmu. Na prvem "brzincu" sva dosegla drugi čas v diviziji 2 državnega prvenstva, stik z vodilnim pa sva ohranjala do četrtega. Tedaj so Toyoto začele pestiti tehnične težave in preprosto ni šlo več," je po zaključku relija dogajanje povzel Grega Premrl.

V ekipi Unikatoy Racing so s prikazanimi vožnjami na novogoriškem uvodu zadovoljni in z optimizmom zrejo proti zaključku letošnje sezone. Že čez tri tedne bo namreč na sporedu atraktiven reli v Poreču.

Toyota GT86 R3


Koren Tine | Medvešek Tjaša
Objava: 23.9.2019

Na reliju Nova Gorica sva v yugo pokalu štartala odlično in že po prvi hitrosni preizkušnji prišla na sam vrh v yugo pokalu. Druga hitrostna preizkušnja je bila žal odpovedana zaradi hude nesreče. Tako da sva tempo stopnjevala na hp3 in tam pridobila dodatnih 5s pred konkurenco.

Četrta hitrostna preiskušnja je potekala v nočnem času. Prve par kilometrov sva bila suverena in tempo še bolj stopnjevala a žal sva bila v levem ovinku prehitra in sprednji del avtomobila je zdrsnil v cesto in priletela sva v drevesa kjer smo bili na žalost primorani zaključiti z rallyem.

Upamo da čimprej popravimo avtomobil in se vidimo na naslednji dirki.

Zastava Yugo 65
Bratina Mitja | Bratina Lara
Objava: 23.9.2019

Z rezultatom in predstavo na dirki smo več kot zadovoljni, saj takega razplets pred pričetkom nismo pričakovali. Največ težav nam je povzročila HP Lig, kjer se je zaradi teme pokazalo, da s sovoznico še nisva popolnoma uigrana.

Najbolj sva vesela dveh najhitrejših časov na hitrostni preizkusnji ter da sva napadla ko je bilo najbolj pomembno. Zahvalil bi se ekipi, ki je odlično pripravila in skrbela za avto. Glede nadaljevanja še ne vemo, upam da se vidimo še vsaj na enem reliju.

Citroen AX GTI
Žakelj Aleš | Pokorn Igor
Objava: 23.9.2019

Bila je super dirka brez kakšnih težav do zadnjega brzinca ko je na zadnji etapi do brzinca crknila bencinska pumpa sva jo zamenjale in vseeno prišla na cilj čeprav z zamudo. Počasi se navajam na avto in pa na samo vožnjo rallya. Bilo je super. Hvala vsem.

Zastava Yugo
Pivk David | Rupik Tadej
Objava: 23.9.2019

Na rally Nova Gorica sva šla po nove izkušnje in uživat. V petek se v uvodnih hitrostnih preizkušnjah še nisem ujel z dirkalnikom, nato so nama nočne luči “skurile” ventilator hladilnika. V soboto sva pokazala da lahko dosegava odlične čase v diviziji 1.

Po HP 9 sva žal morala odstopiti zaradi okvare menjalnika. Rad bi se zahvalil sponzorjem, prijateljem in ekipi.

Fakin Jernej | Fakin Gregor
Objava: 23.9.2019

Ta konec vikenda je bil po dolgem premoru spet dirkaško obarvan. 8. Rally Nova Gorica je za nama. Z prikazanimi vožnjami in doseženim 3. mestom v diviziji II sva več kot zadovoljna.

V tako močni in dobri konkurenci, kjer se odvijajo prave dirkaške bitke in kjer šteje vsaka sekunda, je prav užitek dirkati! Se vidimo!

In se enkrat hvala vsem, ki nas podpirate!

Peugeot 208 R2


Mlinar Martin | Mlinar Miran
Objava: 23.9.2019

Bila je super dirka katero nam je dodatno popestrila tehnika. Brez luči in servo volana HP Lig. Drugič bolje :).

Peugeot 208 R2
Medved Jan | Vovk Lucijan
Objava: 23.9.2019

Z dirko smo lahko zadovoljni, gremo v pravo smer. Napredek je ociten. V avtu se počutim boljše, sem pa še prehiter na bremzanju in tam največ zgubljam. Hvala ekipi za dobro pripravljen avto.

Trudili se bomo še naprej in poiskušali še napredovati. Se vidimo v poreču.

Peugeot 208 R2
Novak Tim | Ocvirk Uroš
Objava: 23.9.2019

Z dirko sva zadovoljna, imela sva dober tempo, brez napak in težav. Malo škoda za odpoved dveh HP, ampak vseeno zelo lep reli. Rezultat na koncu po pričakovanjih, torej stopničke v DIV2 in na račun odstopa Grosija tudi naslov prvaka že kar 2 dirki pred koncem. Hvala ekipi za odličen avto, sponzorjem in vsem navijačem!

Opel Adam R2
Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 22.9.2019

Na Rally Nova Gorica smo se odpravili z zelo velikimi pričakovanji, na žalost pa smo Gorico zapustili zelo razočarani. Po težavah pred dirko, ko nam je skurilo računalnik in problemom s sklopko in zavorami, smo dirko začeli zelo motivirano. HP Lig sva napadla na polno, vendar nama je 4 km pred ciljem zlomilo polosovino. Tako sva morala do cilja Liga, etapo in še super special odpeljati le po eni.

Naslednji dan se nisva predala in imela v načrtu že takoj zjutraj napasti na Kambreškem in nadoknaditi zamujeno. Žal je Kambreški odpadel, nama pa naprej nikakor ni speljalo. Če sva se še tako trudila, ura ni pokazala najinega truda. Na zadnjem brzincu sva čisto obupala, se pripeljala okoli in dosegla 6. mesto. Sledi rally Poreč, kjer bova grizla naprej.

Volkswagen Polo 1.4
Jerkič Rok | Stopar Marko
Objava: 22.9.2019

Z Markom sva zelo zadovoljna z rezultatom, saj sva osvojila zelo pomembne točke v boju za naslov prvaka v Diviziji I. Imela sva nekaj tehničnih težav z dirkalnikom, ampak je na srečo zdržal do konca :). Z mislimi sem že v Poreču, kjer bova z Markom poskušala ponoviti rezultat iz Nove Gorice.

MG ZR 105


Bernik Erik | Vihtelič Hana
Objava: 22.9.2019

Veliko razočaranje po 1 dnevu na odličnem 1. mestu nato drugi dan odpoved najlpšega brzinca itd, itd. Nato prebita guma zguba 2 3h minut na zadnjem hpju pa okvara baterija... cene pa odličen reli top organizacija.

Renault Clio RS
Kačič Primož | Černigoj Aljaž
Objava: 22.9.2019

Po nesreči na rallyu Vipavska dolina je bilo naše poletje res pestro in naporno še posebej zadnji tedni ko nam je zelo primanjkoval spanec. Vendar z odlično ekipo mehanikov in prijateljev, ki nama vedno stojijo ob strani nam je uspelo popolnoma na novo pripraviti dirkalnik, ker od prejšnjega je na žalost ostalo nepoškodovanih samo par malenkosti. Na žalost se pa še vedno nisva otresla smole in smo z ekipo bili bitko iz problema v problem in tudi tokrat so v petek v našem boksu luči in agregat ugasnili komaj s sobotnimi prvimi sončnimi žarki.

Tudi tokrat se je ekipa vrhunsko odrezala in nama dirkalnik predala v odličnem stanju, da sva lahko nadaljevala rally. Smola pa se naju je kar oklepala, vendar smo z ekipo bili vstrajni in smo le prišli do cilja. Iz srca bi se rad zahvalil sovozniku, mehanikom, konkurentom in njihovim mehanikom, sponzorjem, prijateljem, navijačem in vsem, ki nas podpirate!! Pa tudi vsem, ki se trudite za prepoznavnost tega športa!! Hvala vam!!

MG ZR 105
Mrevlje Jan | Simčič Tina
Objava: 22.9.2019

Reli je potekal brez večjih težav, z Tino nisva vozila od Ajdovščine, zato sva v petek začela previdneje, v petek pa sva napadla in postavila nekaj vzpodbudnih časov, na drugem prehodu HP Morsko celo 1. čas med Yugoti. Zdaj je treba dirkalnik pregledat saj nas čez dober mesec čaka Rally Idrija.

Zastava Yugo 65
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 22.9.2019

Na rallyju Nova Gorica se je za nas vse izšlo po planu. Na HP Lig smo se uvrstili na drugo mesto, kjer smo brez večjih težav ostali do konca. Jerkič je bil tokrat prehiter za nas, zato niti nismo na polno napadali prvega mesta. Škoda edino za odpovedani HP Lig in Kambreško, ki smo se ju zelo veselili...

Volkswagen Polo 1.4
Žbogar Igor | Stanič Nik
Objava: 22.9.2019

Kratek. Nisem še videl da na popisu ti predstavijo plastično šikano potem pa naletiš na betonski zid. Razočaran in užaljen.

Citroen DS3 R3
Mlinar Simon | Bizjak Erik
Objava: 22.9.2019

Dirka je potekala brez kakšnih težav, z rezultatom sva zadovoljna :).

Peugeot 208 R2
Miklavčič Vasja | Černigoj Martin
Objava: 22.9.2019

Odlična organizacija zelo smo bili zadovoljni.

Kar se pa naše ekipe tiče smo prerezali eno gumo na betonskem ceglu drugo ja pa šlo use po planu in na koncu osvojili 1 mesto u diviziji 3 in 4 res da smo imeli srečo da domača ekipa Erik Bernik je tudi prerezala gumo in zgubila se malo več kot mi tako da smo zmanjšali zaostanek od petka :D.

Renault Clio RS
Peljhan Darko | Čar Matej
Objava: 22.9.2019

Odlična dirka,vse delovalo kot je treba...

Volkswagen Polo NR4
Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 22.9.2019

Peta preizkušnja v letošnji sezoni slovenskega državnega prvenstva, ki se je v petek in soboto odvijala na cestah v okolici Nove Gorice, je že dve dirki pred koncem prinesla odločitev o skupnem zmagovalcu. Posadka ekipe Hyundai Slovenija, Rok Turk s sovoznico Blanko Kacin se je dirke, ki je štela tudi za FIA evropski rally pokal, lotila odločno in z željo po čim boljši uvrstitvi začela petkov del. Po petih hitrostnih preizkušnjah prvega dne, ki se je zaključil s super specialom po ulicah v centru Nove gorice, sta s Hyundaijem i20 R5 vodila v razvrstitvi med slovenskimi posadkami, v skupni razvrstitvi pa je bila pred njima le ruska posadka, ki drugače nastopa na dirkah svetovnega prvenstva in je trenutno vodilna v razredu WRC 2.

Odlično petkovo vzdušje s hitrostnih preizkušenj se je nato preneslo tudi na sobotni del, veliko število gledalcev pa je lahko uživalo v atraktivnih predstavah najboljših rally posadk, spremljali pa so lahko tudi napet boj za vsako sekundo in za vodstvo razvrstitve v državnem prvenstvu. Rok in Blanka sta držala vodilno pozicijo, nato pa po ponesrečenem štartu, ko jima je ugasnil motor na začetku osme hitrostne preizkušnje, izgubila odločilne sekunde, katerih do konca 152 kilometrov dolgega rallyja nista mogla več nadoknaditi. A tudi drugo mesto je na koncu zadostovalo, da sta dosegla cilj, ki so si ga v ekipi zastavili - osvojiti naslov državnih prvakov. In to jim je s tremi zmagami in dvema drugima mestoma tudi uspelo še pred koncem sezone, ki letos šteje sedem rallyjev.

"Cilj je dosežen, seveda sem novega naslova zelo vesel!" se je v cilju uspeha veselil Rok, za katerega je to že tretji zaporedni naslov državnega prvaka. Skupaj z Blanko sta naslovoma iz let 2017 in 2018 zdaj dodala še tega z letnico 2019. "Zadovoljen sem, da se je naše sodelovanje s Hyundaijem že v prvi sezoni izkazalo za zmagovalno kombinacijo. Za nami stoji odlična ekipa Friulmotor, ki skrbi za dirkalnik, imamo pa tudi vso podporo Hyundai Motorsporta." In prav ob osvojitvi naslova prvakov je poleg direktorja Hyundaija v Sloveniji, Marka Kajfeža, rally v živo spremljal tudi direktor Hyundaijevega motoršportnega oddelka in vodja ekipe v svetovnem prvenstvu, Andrea Adamo, ki je bil eden izmed prvih, ki je Roku in Blanki čestital za uspeh. "Vesel sem, da je tudi gospod Adamo s svojim obiskom pokazal, kako pomemben je naš program za Hyundai, in da nam je uspelo skupaj osvojiti letošnji naslov!"

Poleg domačega naslova pa sta člana AMD Gorica skupaj z ekipo Friulmotor dirko pred koncem osvojila tudi naslov prvakov v hrvaškem odprtem prvenstvu, za katerega je štel tudi rally v Novi Gorici. Čez tri tedne ju zdaj čaka še rally v Poreču, ki šteje tako za hrvaško in tudi slovensko prvenstvo, zadnji vikend v oktobru pa nato še domač rally v Idriji.

Hyundai i20 R5
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2019


 
 


        (c) Rally Baza