Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2021
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Poreč 2021
Poreč 2021 (15) | Nova Gorica 2021 (16) | Železniki 2021 (17) | Vipavska dolina 2021 (22) | Velenje 2021 (17)Fabjan Miran | Žvokelj Grega
Objava: 11.10.2021

Na rally Poreč sva se odpravila da prideva do konca, saj sva imela željo ohraniti 2 mesto v div. 3.

Ja, z Lančo sva imela zadnje tri brzince nekaj težav ampak so jih mehaniki v boxih uspešno rešili. Krožni briznci so nama kar ustrezali, oviranje, prah, drsenje, sekanje ovinokv, šoder to je ta rally Poreč. In še vreme nama je šlo na roko. Hvala mehanikom u boxih.
Rally Idrija, mogoče se vidimo.

Lancia Delta HF Integrale
Jerkič Rok | Marko Stopar
Objava: 10.10.2021

Z dirko sva zelo zadovoljna, saj sva se z dirkalnikom in nastavitvami odlično ujela. Žal nas je izdala tehnika, zato sva tudi odstopila. Lahko rečem, da sva prvič po nesreči sproščeno vozila. Se vidimo na naslednji dirki :)

Peugeot 208 R2
Mušič Miha | Trček Ana
Objava: 7.10.2021

Rally Poreč je bil, kot vsako leto, tudi letos izziv, saj so ceste na hitrostnih preizkušnjah drseče in zaradi sekanja zavojev, močno popeskane, kar našemu dirkalniku, ki ima zadnji pogon, ne ustreza najbolje. Hitrostna preizkušnja Sv. Lovreč, ki je potekala prvi dan, je bila polna izzivov in zanimivih odsekov, cilj pa je bil priti do cilja HP-jev s celim avtom.

Pravi občutek smo okusili šele na klasični hitrostni preizkušnji - Tar 1, kjer smo postavil nadvse vzpodbuden čas, in sicer 15. mesto v generalni razvrstitvi. Visok tempo na prvi sobotni HP smo prenesli tudi na popeskani HP Vežnaveri 1, kjer pa smo žal na izjemno popeskani HP Vežnaveri 1 zaradi napačno predvidene dirkalne linije in previsoke hitrosti (5. prestava) zleteli s ceste. S sovoznico Ano Trček sva na srečo nepoškodovana, presenetljivo dobro pa jo je odnesel tudi avto, ki potrebuje zgolj kozmetične popravke.

Dirke nisva mogla nadaljevati, ker sama nisva mogla spraviti nazaj na cesto, gledalcev na mestu izleta pa tudi ni bilo. Ob prikazanem tempu nam je bilo kar malo žal, da dirke nismo mogli nadaljevati, saj smo se veselili zlasti drugega dela HP Vežanveri in HPjev Flengi in Kanfanar, ki so, z izjemo dela HP Flengi, bolj ustrezni za naš M3.

BMW M3 E36
Prunk Nik | Vihtelič Hana
Objava: 6.10.2021

Zelo lep reli, ampak organizacija ni tako zelo lepa. Zelo veliko število sodnikov nima pojma kaj počnejo.

Peugeot 208 R2
Benčina Blaž | Kobal Rebeka
Objava: 6.10.2021

Nekaj misli o rallyu v Poreču. Izjemno zahtevna dirka, naporni in popeskani brzinci... kljub vsemu sva z Rebeko pokazala da sva konkurenčna kljub podhranjenem avtomobilu. Žal pa se je zgodilo to česar se vsi bojimo... Z Rebeko sva oba vredu, še kak dan počitka in bo... Avto je na pregledu kaj je uporabno... Kaj in kako bomo pa naprej pa še ne vemo.

Peugeot 106


Mlinar Martin | Mlinar Miran
Objava: 5.10.2021

V Poreč smo se odpravili z željo, da se približamo vodilnim v tej diviziji. Kar je nekako uspelo. Uživala sva v vsakem kilometru na teh drsečih in popeskanih cestah Poreča :) Se vidimo v Idriji :)

Peugeot 208 R2
Humar Matic | Peternel Matic
Objava: 4.10.2021

Izredno težka dirka, veliko peska na cesti. V Poreč sva se odpravila po naslov državnega prvaka zato nama je zadolščal že prihod v cilj in tak je bil tudi plan da ne pritiskava na vso moč. Ni šlo ravno brez problemov že na 1 brzincu sva zletela s ceste in poškodovala zadnji most.

Na srečo so mehaniki težavo odpravili in sva do konca dirke z nekoliko umirjenim tempo pripeljala do cilja. Zahvala celotni ekipi in sponzorjem :). Se vidmo se u Tolminu in Idriji kjer bo šlo zopet na povno ;)

Renault Clio RS 2.0
Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 4.10.2021

Rally Poreč se je žal za naju končal z odstopom. Drugače sva pa zelo zadovoljna z najinimi vožnjami in sva prvič po dolgem času res uživala. Žal je ta uživancija trajala le kratek čas. Sedaj pa hitro popravit, kar je razbito in s temi občutki v Idrijo!

VW Polo 1.4
Čendak Martin | Markežič Jakob
Objava: 4.10.2021

Za nami je zelo uspešna dirka. Na razmeroma kratkih a zelo drsečih ter popeskanih hitrostnih preizkušnjah sva skupaj z Davidom naravnost uživala. Zelo sem vesel z najinim ritom ter prikazanimi časi. Z ekipo že nestrpno pričakujemo še zadnji reli te sezone in sicer reli v Idriji.

Opel Adam Cup
Škulj Mark | Ocvirk Uroš
Objava: 4.10.2021

Z rallyem sem zelo zadovoljen in hkrati presenečen. Končno prvo mesto med juniorji in drugo mesto v Slo DP. V div. 2 ter 3 mesto v div. 2 skupno je več kot zadovoljivo. Na prvi hitrostni preizkušnji sem še spoznaval oprijem in se navajal vsega peska ki je bil na cesti sam rekel da je potrebno za boljšo uvrstitev malo pritisniti. Tako da se je to pokazalo že na drugem HP-ju. Dober ritem sem držal tudi drug dan s katerim sem bil zelo zadovoljen a vseno ni bilo dovolj za drugo mesto v skupni razvrstitvi v div. 2.

Ford Fiesta Rally4


Ravenščak Martin | Tomašković Tomislav
Objava: 4.10.2021

Jako dobar i zanimljiv rally sa super brzincima, ali nažalost smo odustali i to nas je kostalo drugog mjesta u prvenstvu. Organizacija je bila OK!

Ford Fiesta Rally4
Fakin Jernej | Fakin Gregor
Objava: 4.10.2021

Letošnji zahteven Rally Porec uspešno odpeljan. Težke proge z obilo sekanja in peska na cesti sva premagovala brez napak. Na koncu so odločale majhne razlike. S končnim 3. mestom v div II sva zadovoljna, saj sva osvojila pomembne točke za slovensko prvenstvo. V začetku novembra nas čaka še zadnji rally - Rally Idrija.

Ford Fiesta Rally4
Savič Denis | Radovič Dražen
Objava: 3.10.2021

Zelo sem zadovoljen vrnitve na dirkaška tla po dveh letih premora. V petek smo imeli majhno težavo na 2hp-ju in zvili vilico, tako smo odstopili in nasledni dan štartali kot super rally in nabirali pomembne kilometre s novim avtom. V zadnjem hp nam ni delal interfon, ampak sem vseeno zelo zadovoljen s časom. Zahvaliti se morem komplet ekipi IKsporta za pomoc in vsem ki so mi kakorkoli pomagali. Velika zahvala gre pa moji ekipi, ki so bili enkratni. Največja zahvala in moja vspodbuda pa je moja najmlajsa članica, ki mi je v petek rekla "Tata v soboto pridem navijat zate, popravi naš avto in končaj dirko."

Ford Fiesta Rally4
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 3.10.2021

Naporna ampak lepa dirka, z precej razritimi brzinci, ampak to se od Poreča tudi pričakuje. Nekaj odličnih brzincev, na nekaterih bolj boj za preživetje, na koncu dovolj za četrto mesto...

VW Polo 1.4
Oblak Jan | Vončina David
Objava: 3.10.2021

Kot na vsak rally v letošnji sezoni sva odšla po nabiranje kilometrov in s tem spoznavanje novega avta. Na nekaterih HP-jih sva postavila solidne čase, brez težav tudi tokrat ni šlo. Na 1. krožnem hp-ju Flengi nama je na pristanku čez skok vzelo zadek vozila in sva zapeljala s ceste... Z manjšimi lepotnimi popravki smo rally končali novimi izkušnjami. Počasi se privajamo na nov avtomobil. Se vidimo na rally Idrija.

Peugeot 208 Rally4


 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2021


 
 


        (c) Rally Baza