Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2016
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Železniki 2016
Železniki 2016 (18) | Vipavska dolina 2016 (17) | Velenje 2016 (13)Leban Patrik | Janko Kožman
Objava: 5.7.2016

Rally Železniki so zame najlepši rally pri nas poleg rallya Vipavska dolina. Zelo so mi vseč Hp, rad bi pohvalil organizatorje, ki so se res potrudili za nas. Žal rallya nismo zaključili, ampak vseeno se vidimo naslednje leto.

Zastava Yugo
Štrovs Nejc | Vodopivec Simon
Objava: 5.7.2016

Za svoj prvi rally v vlogi voznika sem si želel predvsem odpeljati čim več kilometrov in pridobiti pravi občutek. Žal nam to ni uspelo, zato pa je želja po nadaljevanju sezone močnejša.

Zastava Yugo
Fakin Jernej | Tomaž Fakin
Objava: 5.7.2016

Z odpeljanim relijem sva vec kot zadovoljna. Za naju je namrec bil to po dolgem premoru, prvi rally in nov dirkalnik. Tako da smo rally vzeli z rezervo, za dober trenung, ki je sluzil spoznavaju dirkalnika. Vsekakor bo potreben še kakšen test pred rally Novo Gorico, da se bom lahko se bolj priblizal hitri konkurenci ;)

No... moram priznati, da je to zame kar velika sprememba - seveda pozitivna... tako da še vedno sestavljam skupaj vse sobotne vtise.. :)

Peugeot 208 R2
Koritnik Matija | Markič Robert
Objava: 5.7.2016

Eno krajše poročilo z zadnjega relija... Naša ekipa je na reli v Železnike pripeljala na novo sestavljen dirkalnik Renault Clio R3 Maxi, kjer je doživel ognjeni krst na tekomovanjih za slovensko državno prvenstvo. Z lego avtomobila sva bila zelo zadovoljna, pestile so nas le tehnične težave, ki pa so nekaj običajnega pri novo sestavljenem avtu. Zaradi nedobavljivosti nekaterih delov namreč nismo uspeli avta sestaviti več mesecev, posledica pa je bila, da avtomobil ni bil testiran in je prve kilometre naredil kar na dirki.

Imela sva predvsem težave z zavorami, kjer sva po prvih dveh brzincih izgubila olje v zadnjih zavorah in s tem precej bolj obremenjevala sprednje zavore, hkrati pa tudi nisva imela ročne zavore, ki je v veliko pomoč na zavitih delih ceste. Nekje od sredine relija smo imeli tudi nekaj težav s senzorji na motorju, zaradi česar je avto izgubljal moč in sva skoraj odstopila. Nastop sva vseeno zaključila s ciljno rampo, morda manj uspešno kot bi si želela, vendar je tudi odprava tehničnih napak in spoznavanje z avtomobilom pomemben del, tako da smo v splošnem zadovoljni in se že pospešeno pripravljamo na naslednjo preizkušnjo.

Clio Williams in R3
Petrovič Lucijan | Teja Vidmar
Objava: 5.7.2016

Rally železniki sva že od lani težko pričakovala. Nažalost smo porabili pol rally-ja da smo ugotovili zakaj naš avto konstantno drsi, sva bila pa z drugim delom toliko bolj zadovoljna, saj sem se po enem letu končno spet ujev z avtom, na koncu pa je sledila še ciljna rampa.

Zastava Yugo


Premrl Grega | Verbič Anja
Objava: 5.7.2016

Za Grego Premrlom in Anjo Verbič je premierni nastop na reliju Železniki. Ta je gledalcem ponovno postregel z zanimivimi boji, posadkam pa z zahtevnimi hitrostnimi preizkušnjami in hudo vročino. Ozračje pa ni bilo razgreto le zaradi močnega poletnega sonca, pač pa tudi zaradi želja posadk, da si priborijo kar najboljši rezultat pred poletnim premorom in drugo polovico tekmovalne sezone državnega prvenstva.

To je bil zame in Anjo prvi nastop na reliju Železniki. Tekmeci so posledično imeli malenkostno prednost, saj so ta reli odpeljali že najmanj enkrat. Že med samim popisom proge sem vedel, da bo to zelo težak in zahteven reli. Hitrostne preizkušnje so mi zelo všeč, saj se ritem zelo spreminja, je svoje občutke pred začetkom relija povzel Grega Premrl.

Na prvi HP je posadka v dirkalniku Citron DS3 R3T začela nekoliko previdno, v nadaljevanju pa ujela pravi ritem. Popoldanski del relija, kjer je nastopajoče čakalo še 5 HP, sta Premrl in Verbičeva odpeljala dobro, v naslednjem krogu pa se jima je primerila manjša napaka z zadnjim levim kolesom dirkalnika sta zadela manjši zid.

Žal sem moral z zvitim mostom pripeljati do cilja tega brzinca in še celotnega naslednjega, da sva končno uspela priti v bokse. A ekipa mehanikov se je še enkrat več odlično odrezala. Dirkalnik je v razpoložljivem času uspela popraviti in nama tako omogočila, da sva zadnjo HP odpeljala brez težav, je Premrl opisal neljubi dogodek.

Naslednja preizkušnja za posadko Premrl-Verbič bo reli Casentino v Italiji, ki bo štel tudi za pokal Mitropa. Na sporedu bo 15. in 16. julija.

Citroen DS3 R3T
Žbogar Igor | Nik Stanič
Objava: 5.7.2016

Drugi rally za naju se je odlično iztekel. Po prvem delu sva malenkost zaostala, nato pa popravila nastavitve podvozja (posvet Petra Marca) in res dosegala čase vodilnih. Čaka nas še nekaj dela, upajmo da bomo naslednjič hitrejši. Super smo uživali.

Renault Clio R3
Humar Matic | Jereb Nika
Objava: 5.7.2016

Rally zelezniki je za nami lep rally z odlicnimi hitrostnimi preizkusnajmi, za naju rally ni potekav najbolje saj sva imela cev dan tezave zdirkalnikom in sva nakoncu zadovolna da sva sploh videla cilj. Hvala posadki renato hvala in Darko Vončina za pomoc in pa Klemen Rončel za posojo kosov. Hvala mehanikom in vsem navijacem se vidmo u Gorici :)

Renault Clio RS 2.0
Alič Nihad | Verdev Tadej
Objava: 5.7.2016

Naš cilj na rally-ju Železniki je bil pripeljati se čez ciljno rampo ne glede na čas, kar nam je na koncu tudi uspelo.
Obenem pa 7 mesto v diviziji tudi ni slabo.
Se mi pa dopadejo brzinci in dokaj velika obiskanost s strani gledalcev, tako da sem z veseljem odpeljal ta rally.

VW Polo
Turk Rok | Lazar Martina
Objava: 5.7.2016

V Železnikih tretja zaporedna zmaga za Roka Turka

Tudi na tretjem letošnjem rallyju za slovensko državno prvenstvo sta v diviziji 2 najvišjo stopničko zasedla Rok Turk in Martina Lazar. S Peugeotom 208 R2 sta se na zavitih in ozkih cestah rallyja Železniki odlično znašla ter tudi v skupni razvrstitvi s 3. mestom dosegla odlično uvrstitev. Na nekaterih hitrostnih preizkušnjah sta se povsem enakovredno kosala s tekmeci, na hitrostnih preizkušnje Dražgoše 1 pa postavila tudi najhitrejši čas.

Rok je v cilju pred velikim številom gledalcev z veseljem sprejel pokale za dosežen rezultat: "Rally v Železnikih je vsekakor eden izmed mojih najljubših, saj so hitrostne preizkušnje s svojo zahtevnostjo ter razgibanostjo vsekakor velik izzi za vse dirkače. Z Martino sva ponovno iz dirkalnika razreda R2 iztisnila svoj maksimum!" Nova zmaga je za Roka in ekipo OPV Racing Cars vsekakor odlična popotnica pred jesenskim nadaljevanjem državnega prvenstva.

Peugeot 208 R2


Benčina Blaž | Erik Bizjak
Objava: 5.7.2016

Lepa dirka, spet borbe med yugoti.... Dobro vzdušje. Poskušala sva se peljati čim bolje, žal pa nama jo je spet zagodla utrgana polosovina... Upava na več sreče prihodnjič...

Zastava Yugo
Kovač Jure | Uljančič Boštjan
Objava: 5.7.2016

Same priprave na dirko so bile zelo tezke, delali smo noc in dan, da smo pripravili avto na dirko. Ze na popisu proge mi je bil rally zelo vsec. Dirko sva zacela zelo "zaspano", prvi dve hitrostni preizkusnji sva odpeljala zelo slabo, nisem dobil pravega obcutka in sem vozil veliko pocasneje kot bi lahko.

V nadaljevanju sem se prebudil, zacela sva voziti bolje, tudi ujel sem se z avtom in zacel uzivat v voznji. Zal ni trajalo dolgo, namrec dan nama je pokvarila polos, katero je utrgalo. Razocaranje je bilo veliko, se nikoli nisem bil tako jezen. Ampak treba se je bilo sprijaznit s tem, da pac ne bova videla ciljne rampe. V solzah sva priznala poraz.

Sama dirka je bila zelo lepa, brzinci so bili krasni, organizacija je bila vrhunska... skratka eden izmed boljsih rallyev kar sem jih kdaj peljal. Drugo leto smo sigurno na startu rallya Zelezniki. Za naprej... se ni padla odlocitev, ce bomo nadaljevali sezono ali samo odpeljali se dirko, morda dve in se posvetili mislim na naslednjo sezono


Zastava Yugo
Jereb Jure | Drnovšček Jani
Objava: 5.7.2016

Rally smo začeli bolj zadržano, kar se nam je na koncu maščevalo. Kasneje smo sicer ulovili dober ritem in postavili nekaj odličnih časov, vendar je na žalost na koncu zmanjalo 13s za četrto mesto v diviziji. Vsekakor pa čestitke Rončelu in Požarju za tesne boje skozi celo dirko in tistih nekaj sekund prednosti na koncu. Vrnemo na naslednjem rallyju :)

Drugače pa super dirka, brzinci, vzdušje in organizacija.

VW Polo
Buh Domen | Rebeka Kobal
Objava: 5.7.2016

Bil je najin drugi rally in sva bila na koncu zelo vesela cilja, kajti imela sva veliko tehničnih težav in bi že skoraj odstopila, ampak sva bila na srečo trmasta in prišla do prvega cilja :)

Peugeot 205
Novak Aljoša | Čar Matej
Objava: 5.7.2016

Lahko rečem da je za nami znova super odpeljana dirka in predvsem vikend v katerem smo zares uživali. Glede na to da hitrostne preizkušnje, izjemo HP Davča, niso ravno idealne za Mitsubishija skupine N, nam je znova uspel odličen rezultat, 2 . mesto skupno.

Že drugič zapored pa je bil resničen užitek dirkati, kajti res je bila super borba za zmago in čestitke Aleksu in Jaki za vožnjo in upam da se letos še kdaj borimo tako na ostro.

Hvala vsem navijačem ob progi, res vas je bilo veliko, hvala sponzorjem, posebno firmi Krokar, hvala ekipi za odličen dirkalnik in pa vzdušje v boksu in pa predvsem sovozniku Mateju za nalogo opravljeno brez napak. Se znova vidimo na reliju v Novi Gorici.

Mitsubishi Lancer Evo IX


Grossi Marko | Kavčič David
Objava: 5.7.2016

Ja super začela a na žalost se tako končalo. Razbil sem na zelo preglednem mestu nisem predvideval tega zdrsa in to je treba pozabit in glavo gor in it naprej. Hvala sovozniku Davidu in pa top ekipi.

Citroen AX Gti
Pozvek Miha | Ana Bobnar
Objava: 5.7.2016

Ni kej dodat... dobra organizacija... lepi brzinci... super rezultat ;)

MG ZR 105
Mlinar Simon | Nartnik Rok
Objava: 5.7.2016

Začela sva zelo optimistično, nato pa sva morala že na prvi HP odstopiti zaradi tehnične okvare.

VW Polo
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2021


 
 


        (c) Rally Baza