Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2017
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Železniki 2017
Železniki 2017 (10) | Velenje 2017 (18) | Vipavska dolina 2017 (20)Buh Domen | Rebeka Kobal
Objava: 5.7.2017

Rally je za nas potekal kar lepo, avto je delal uredu, vzdušje je bilo super, nabralo se je novih kilometrov in izkusenj, zdaj pa novim ciljom naproti :)

Peugeot 205
Mrevlje Denis | Rok Gomizelj
Objava: 5.7.2017

Tretja postaja državnega prvenstva v rallyju je bila minuli vikend v Železnikih, ki so posadkam in njihovim ekipam pripravili zahteven rally, svoje pa je dodalo tudi vreme. V petek sta megla in dež še dodatno popestrili uvodni dve krajši hitrostni preizkušnji, sobota pa je bila veliko bolj prijazna - tako so lahko v lepem rallyju poleg dirkačev v atraktivnih predstavah uživali tudi številni gledalci, ki so se zbrali ob hitrostnih preizkušnjah.

Po previdnejšem začetku v petek sta Denis Mrevlje in Rok Gomizelj, v sončni soboti stopnjevala tempo in se vzpenjala po lestvici navzgor. Dirkalnik ekipe OPV Racing Cars je tokrat deloval odlično, tako da sta si na 98 kilometrih hitrostnih preizkušenj nabrala veliko novih izkušenj, poleg tega pa dosegla tudi odličen rezultat. V cilj sta s Peugeotom 208 R2 prišla na 3. mestu v diviziji 2 ter na 6. mestu v skupni razvrstitvi državnega prvenstva.

"Po težavnem začetku letošnjega državnega prvenstva se nam je tokrat vse izšlo po načrtih. Končni rezultat je plod odličnega sodelovanja celotne ekipe ter vseh, ki nas podpirajo. Z Rokom sva prvič uspešno prišla do cilja z za naju letos novim dirkalnikom, tako da sem predvsem zadovoljen s pridobljenimi novimi izkušnjami ter seveda tudi s končnim rezultatom!" je pred poletnim premorom rally v Železnikih z dobro popotnico za nadaljevanje zaključil Denis. Državno prvenstvo se bo nadaljevalo za člana AMD Gorica v začetku septembra, z domačim rallyjem v Novi Gorici.

Peugeot 208 R2
Logar Boštjan | Ana Bobnar
Objava: 5.7.2017

Od rallya sem vsekakor pričakoval več, kar sem nakazal že na začetku rallyja, ampak očitno nam ni bilo usojeno. Dve moji napaki in še tehnična okvara so bili rezultat tega vikenda. Drugače odličen rally v celoti. Vrnemo se zopet na rally Gorica, kjer upam, da nam bo šlo bolje.

MG ZR 105
Grossi Marko | David Kavčič
Objava: 4.7.2017

Ma rally sva začela kar dobro in tudi se dobro peljala vse do 7hp kjer sem naredil šolsko napako zagledal se v avto ki je biu izven ceste in v prepoznem bremzanju žau trk in biu prisiljen odstopit. Vesel sem na to da sem par bzincev sledil Humarju a vsi vemo da ima preko 20 let izkušen več ko jaz. Enostavno letos v Sloveniji ne gre nikakor.
Nevem kdaj se zopet vidimo.

Citroen C2 R2 Max
Humar Aleks | Cevc Jaka
Objava: 4.7.2017

Rally Železniki kot vsako leto dobro organiziran z lepimi Hp. Drugače pa dirka je bila zanimiva brez kakih večjih težav, razen prve hp v soboto kjer sva dohitela pujska ki se ni hotel kar nekaj časa umakniti.

Peugeot 208 R2


Anželak Marko | Ločnikar Mitja
Objava: 4.7.2017

Rally Železniki, super organizacija top brzinci, kar se naju tiče sma zelo uživala, v petek sma šla bolj z rezervo v soboto pa sma že poskusila do kam lahko pridema. Za drugi reli sma zelo zadovoljna z časi, zasedala sma 3 mesto v Yugo Pokalu nato pa sva na hp 4 prebila gumo in zgubila 3 mesto. Poskusila sva nadoknaditi ampak je biu zaostanek prevelik.


Zastava Yugo
Anželak Dejan | Irman Mitja
Objava: 4.7.2017

Za nami je odličen rally. super hitrostne preizkušnje, tako da vse pohvale organizatorjem. Žal pa se nam ni išlo po načrtih in avto ni deloval kot bi moral, motor je zgubljal moč zaradi pomankanja bencina.

Začelo se je ze na štartu prvega hp-ja. težave so se nadaljevale tudi naslednji dan tako da sva morala zaključiti že na prvem hp v soboto.

Zastava Yugo
Alič Nihad | Verdev Tadej
Objava: 4.7.2017

Na rally Železniki sem se odpravil s samo enim ciljem in ta je da pripeljemo dirko do konca,kar nam je na koncu tudi uspelo. Glede na to da sem posledice od rally Velenje odpravil v zadnjem trenutku in prav toliko,da je še bil dirkalnik za na cesto,nekega rezultata nisem niti pričakoval.

Kljub temu sem zadovoljen,kilometri so za mano in tudi nove izkušnje. Vse pohvale organizatorju za še eden odlično pripravljen rally.

VW Polo
Mlinar Simon | Nina Velkavrh Gorenc
Objava: 4.7.2017

Za našo ekipo je bil odličen rally razen dve prebiti gumi in zvita roka, tako da je rezultat še zmeraj odličen.

VW Polo
Turk Rok | Blanka Kacin
Objava: 4.7.2017

Po petkovem deževnem in meglenem začetku rallyja Železniki, je sobotno jutro posadke pričakalo s soncem in veliko bolj prijaznimi pogoji za dirkanje. Že takoj na prvi jutranji hitrostni preizkušnji sta Rok Turk in Blanka Kacin s Peugeotom 208 T16 prevzela skupno vodstvo na rallyju, a se tekmeci seveda niso dali kar tako. Sledil je napet boj za najvišja mesta in na polovici sobotnega dela sta Rok in Blanka držala vodstvo v razvrstitvi državnega prvenstva in skupno 2. mesto na rallyju. Majhne razlike so pomenile, da je bilo potrebno vseskozi napadati. Najvišja mesta na posameznih hitrostnih preizkušnjah so si med seboj izmenjevale štiri posadke v dirkalnikih razreda R5, ob atraktivnih predstavah katerih so lahko uživali številni gledalci, ki so se zbrali na rallyju v selški dolini.

Na cilju so se lahko Rok, Blanka in celotna ekipa OPV Racing Cars veselili že letošnje druge zaporedne zmage za državno prvenstvo, za zmago v skupni razvrstitvi rallyja Železniki pa jim je na koncu zmanjkalo le 2 desetinki. A Rok je bil nad izkupičkom na cilju tako zahtevnega rallyja vseeno izredno zadovoljen: "Celotna ekipa in dirkalnik so delovali odlično. Res je, da smo bili na koncu tudi zelo blizu skupne zmage, a druga zaporedna zmaga v državnem prvenstvu je bil pred štartom naš cilj, ki pa smo ga tudi dosegli. Vsekakor je za nami še en odličen rally s super vzdušjem, 1. mesto na cilju pa še dodatna pika na i rallyju v Železnikih!"

Peugeot 208 T16


 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2021


 
 


        (c) Rally Baza