Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2017
2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Velenje 2017
Železniki 2017 (10) | Velenje 2017 (18) | Vipavska dolina 2017 (20)Koritnik Matija | Robert Markič
Objava: 1.6.2017

Reli Velenje je eden tistih relijev, ki na prvi pogled ne delujejo posebno zahtevni, vendar brzinci zahtevajo popolno zbranost, saj so ovinki polni pasti, kar je žal izkusilo ogromno posadk. Tudi midva sva imela izlet na brzincu Vinska gora na popeskanem ovinku kjer je imelo težave veliko posadk.

Skupno uvrstitev nama je tokrat pokvaril mikro jermen, ki je kljub temu,da je bil nov, počil, ter sva ostala brez servo volana in alternatorja. Posledično je sredi brzinca zmanjkalo elektrike in avto je ugasnil. Lokalnemu prebivalstvu sva oplenila akumulatorje ter z improviziranimi kabli ponovno zagnala dirkalnik. Kable je bilo potrebno ročno držati skupaj, vendar je pri vožnji čez luknje klema spodletela in prešvasala zavorne cevi, tako da sva ostala še brez bremz.

Ampak nekako sva se privlekla do boksov kjer so mehaniki v izjemno kratkem času ponovno napeljali mikro jermen, zamenjali dele zavornega sistema, ter popravili električno napeljavo. Na koncu sva bila vesela, da sva po vseh težavah prišla do cilja. Reli sva vseeno uspešno zaključila na 3. mestu v diviziji 2.

Renault Clio R3 Maxi
Mrak Andrej | Presetnik Aleš in Vilijem Čibej
Objava: 30.5.2017

Rally Velenje zame še posebej nekaj posebnega saj sem točno pred 30.leti startal s takratnim Fičkom na tem rally-u in ga tudi končal.Letošnji pa spet odlično izbrana trasa na kateri je lahko vsak okusil lepoto rally-a. Hvala Fičko, hvala Viljem za odlično opravljeno delo, hvala ekipi in seveda vam gledavcem, navijačem! Vse samo uživanje!

Zastava 850
Mrevlje Denis | Rok Gomizelj
Objava: 30.5.2017

Letošnji drugi rally za državno prvenstvo se za posadko AMD Nova Gorica s Peugeotom 208 R2 ekipe OPV Racing Cars vsekakor ni začel ter obenem tudi ni končal po zastavljenemu načrtu. Atraktivne hitrostne preizkušnje, veliko število gledalcev in sončno vreme na zadnjo soboto v maju je sicer napovedovalo zanimiv rally Velenje, ki pa sta ga morala Denis Mrevlje in Rok Gomizelj končati že na prvi hitrostni preizkušnji zaradi tehnične okvare dirkalnika.

“Razočaranja seveda ne morem skriti, vendar je treba razumeti, da so na žalost tehnične okvare tudi del tega športa, ki pa si jih seveda nihče ne želi. Kljub težkemu začetku državnega prvenstva v letošnji sezoni se bomo po najboljših močeh pripravili na prihajajoče dirke in ostajamo optimisti!” pravi Denis in še dodaja, da že nestrpno pričakuje naslednji rally v Železnikih, ki bo na sporedu čez dober mesec dni.

Peugeot 208 R2
Papež Uroš | Podpečan Jure
Objava: 29.5.2017

Z rallyem Velenje smo prvič v našem moštvu nastopili z dvema dirkalnikoma. Nama z Juretom, ki je poleg mene sedel prvič in sva sploh prvič skupaj sedela v avtu na brzincu brez vsakega treninga se nastop ni izšel po želji, saj sva po kopici težav s vezo-interfonom in menjavami čelad (hvala Jernej Fakin in Marko Grossi) in prebito gumo na koncu primorana odstopiti zaradi okvare vzvoda sklopke.

Naš drugi dirkalnik je pa kot kaže končno prišel v pravo formo in sta praktično čista novinca, sicer domačina Damjan Lemež in Rok Jelen praktično brez težav dosegla svoj prvi cilj na rally-u in to domačem s zavidljivim rezultatom 5 mesto v div 1 in 12 mestom za drzavno prvenstvo. V naš ekipi smo kar zadovoljni s prikazanim na Rallyju Velenje.

Citroen C2 R2 Max
Peljhan Darko | Anja Verbič
Objava: 29.5.2017

Pozdravljeni, izjemno pozitivno, očitno rešene "turbinske" težave. Avto deluje izjemno, sovoznica odlično opravlja svoje delo. Za ta avto je ta rezultat to.

Mitsubishi Lancer Evo X


Fakin Jernej | Fakin Gregor
Objava: 29.5.2017

Tezko pričakovani rally se je za naju zaradi tehnicne okvare dirkalnika koncal po nekaj kilometeih 1HP Sentilj. Razocaranje je veliko Saj sva si spet zelela prikazati dobre voznje kot na rally-ju vipavska dolina.

Peugeot 208 R2
Premrl Grega | Vili Ošlaj
Objava: 29.5.2017

Vesel sem, da nama je z Vilijem ponovno uspelo prikazati hitre, predvsem pa konstantne vožnje. Sezona 2017 se je zelo lepo začela že v Vipavski dolini, današnji - Velenjski reli pa je le še nadgradnja našega dela. Z Vilijem sva odlično sodelovala. V ekipi je odlično vzdušje in vse moram pohvaliti za odlično opravljeno delo.

Sobota, ko smo vozili vseh 10 hitrostnih preizkušenj, je bila dolga in zahtevna, a nam je uspelo doseči maksimum. Navijače že sedaj vabim, da se nam ponovno pridružijo čez mesec dni v Železnikih, kjer se nam ponovno obeta super reli," tako Grega, ki po koncu vročega tekmovalnega dne ni skrival navdušenja.


Citroen DS3 R3T
Lemež Damijan | Jelen Rok
Objava: 29.5.2017

Tudi midva sva spešno prestala domači rally Velenje in dosegla najin CILJ (dobesedno). Začela sva z malo napako na HP Šentilj in na tretjini proge naredila pirueto vendar ostala na cesti in nadaljevala v dobrem tempu. Nadaljevala sva za najin občutek odlično in vse ostale hitrostne preizkušnje zaključila brez vsakršnih težav z avtomobilom in kritičnih situacij na cesti.

Na superspecialu na Jezeru je šlo tudi po planu in tudi doseženi časi dokazujejo da sva bla hitra. Vsak kilometer v avtu je bil boljši občutek, pridobivala sva zaupanje v avto in stopnjevala tempo.

VELIKA HVALA VSEM NAJINIM NAVIJAČEM in ekipi Papež Motorsport za odličen dirkalnik. Posebna HVALA vsem sponzorjem in prijateljem za veliko podporo.
Mogoče se še pa vidimo na progi :)

Škoda Fabia 1.4
Logar Boštjan | Ana Bobnar
Objava: 29.5.2017

Rally se je za našo ekipo končal z mešanimi občutki. Tehnika bi nam lahko služila bolje in upam, da naslednji rally tudi bo. To pa ne zadrži dejstva, da lahko rečem, kapo dol konkurenci. Z rezultatom smo vseeno zadovoljni a ob enem žalostni zaradi Mihove in Nejčeve nesreče. Z optimizmom gremo naprej! Se vidimo v Železnikih!


MG ZR 105
Aubreht Janko | Mitja Aubreht
Objava: 29.5.2017

Za nami je domači 32. Fuchs rally Velenje s katerega smo prišli zelo zadovoljni. Bil je lep rally, z veliko gledalci ob progah. Za nas je rally potekal brez večjih problemov saj je »VILI« ubogal in delal odlično. Dokaz za to so dobri časi na vseh hitrostnih preizkušnjah.

Zahvala gre vsem, ki ste nam pomagali, da smo avto pripravili pred dirko. Hvala mehanikom v boksih za dobro opravljeno delo. Velik HVALA pa vsem sponzorjem, ki nas finančno podpirate in verjamete v nas. Hvala vsem navijačem ob progah – ni vas bilo malo. Hvala še enkrat vsem. Se vidimo na naslednjih dirkah.

Renault Clio Williams


Grossi Marko | David Kavčič
Objava: 29.5.2017

Hp ena super potem pa žau odstop zaradi polosovine hvala vsem. Ki so mi pomagali in pa pridni organiztorji

Citroen C2 R2 Max
Benčina Blaž | Jordan Čuk
Objava: 28.5.2017

Res naporen rally, vsa čast ekipi, ekipi Mlinar motorsport ter ekipi Buh racing teama da je po zlomljeni volanski letvi in pozneje še po prevračanju popravilo avto da smo dirko končali na drugem mestu v yugo pokalu. Hvala vsem navijačem ki nas podpirajo res stokrat hvala

Zastava Yugo
Buh Domen | Rebeka Kobal
Objava: 28.5.2017

Za velenje moram reči da sem biu kar zadovoljen in razen težav s podvozjem je auto delal vredu :)
Brzinci so bili lepi in zelo popeskani zaradi česar so bili zahtevni, z rezultatom sem kar zadovoljen glede nato da sem peljal zelo sigurno z namenom da sva dosegla cilj in si nabrala nove izkušnje :)

Peugeot 205
Mlinar Simon | Nina Velkavrh Gorenc
Objava: 28.5.2017

Za nami je odličen reli brez večjih napak, avto je delal brez težav tako, da je tudi retultat temu primeren. Lp

VW Polo
Anželak Marko | Ločnikar Mitja
Objava: 28.5.2017

Prvi reli je za nami, želja je bila samo priti v cilj z celim avtom, po odstopu konkurence pa sma dosegla 3 mesto v Yugo pokalu na kar niti pomislili nismo, za prvo dirko v življenju presenečeni in zadovoljni boljše nebi moglo biti.

Zastava Yugo


Alič Nihad | Verdev Tadej
Objava: 28.5.2017

V prevelikem pričakovanju na domačem terenu mi očitno ne gre ali ne znam ali pač tako mora biti.

VW Polo
Humar Aleks | Cevc Jaka
Objava: 28.5.2017

Takole, prvi reli z novim peugeotom 208 R2 je za nami. Pred dirko po nakupu ni bilo testa, na prvi HP zjutraj ni bilo interfona in sovoznik Jaka Cevc je bolj mahal kot govoril. Reli uspešno končan. Skupno peta v slovenskem DP, druga v konkurenci dvokolesno gnanih avtomobilov. Malo se bomo še privajali, predvsem spet na atmosferski motor in lovljenje visokih vrtljajev. Gremo naprej! Petrol Slovenija Aleks Humar Jaka Cevc Rallying

Peugeot 208 R2
Turk Rok | Blanka Kacin
Objava: 28.5.2017

Na velenjskem rallyju, drugi preizkušnji v letošnjem državnem prvenstvu, so lahko številni gledalci uživali v atraktivnih predstavah najhitrejših dirkačev in v tesnih obračunih za najboljša mesta. Po zmagi na Saturnus rallyju Velenje v sezoni 2015, ki je bila za Roka Turka in Blanko Kacin njuna prva, sta z odlično vožnjo na hitrostnih preizkušnjah po šaleški dolini in okoliških hribih s Peugeotom 208 T16 ponovila uspeh.

Sobotni uvod v rally sta začela hitro in napadalno, na začetku prevzela vodstvo, a prav tako dobro razpoloženi tekmeci so jima dihali za vrat. Po napetem boju za vsako sekundo na hitrostnih preizkušnjah Šentilj in Železno, ter menjavanju na vodilnih pozicijah, sta na prvi popoldanski preizkušnji Vinska Gora ponovno prevzela vodstvo, ki pa ga Rok in Blanka nista spustila vse do cilja. Novega uspeha na rallyju Velenje se je Rok po prihodu v cilju veselil skupaj z navijači ter s celotno ekipo OPV Racing Cars, ki skrbi za dirkalnik razreda R5: "Zadovoljen sem! Uspel nam je odličen nastop, z Blanko sva resnično uživala v napetih obračunih skozi celotno dirko. Postopoma sva dvigovala tempo in rally končala na najvišji stopnički z novo zmago!"

Peugeot 208 T16
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2018


 
 


        (c) Rally Baza