Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2018
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Idrija 2018
Idrija 2018 (20) | Poreč 2018 (17) | Nova Gorica 2018 (15) | Železniki 2018 (18) | Velenje 2018 (20) | Vipavska dolina 2018 (23)Skledar Tomislav | Barbara Tolar
Objava: 3.11.2018

Rally Idrija zelo zanimiv, letošnji še posebej zaradi dežja ki je vse bolj blo preživetje na cesti kot pa dirkanje ampak sem vseeno užival.

Renault Clio
Papež Uroš | Markič Robi
Objava: 2.11.2018

Po rallyu Poreč smo imeli cel in delujoč dirkalnik pa smo se odločili še za nastop na rallyu Idrija.Brez kakršnih pričakovanj sva prišla v Idrijo začela v soboto kar hitro celo nad pričakovanji, v nedeljo pa naju je dež in ne ravno primerne in nove gume kar malo zaustavil, vendar je bilo še vedno par časov povsem konkurenčnih fantom ki imajo za sabo celo sezono. Dirkalnik je deloval brez težav in je prišel v takih razmerah brez praske v cilj tko da smo v naši ekipi na koncu lahko zadovoljni s sezono.

Citroen C2 R2 Max
Mrevlje Denis | Gomizelj Rok
Objava: 31.10.2018

Po previdnejšem sobotnem kratkem začetku rallyja Idrija sta v nedeljo člana AMD Gorica, Denis Mrevlje in Rok Gomizelj, napredovala po razvrstitvi navzgor. Uspešno sta se borila z obilico vode, listja in blata na cesti, saj so bile ekstremne vremenske razmere pravi preizkus za vsako posadko, kako dobro se znajde v tako zahtevnih razmerah. S Peugeotom 208 R2 sta uspešno premagala vse ovire in se v cilju zadnjega letošnjega rallyja za državno prvenstvo veselila 3. mesta v divizij 2 in s tem tudi že letošnje četrte zaporedne uvrstitve na stopničke v najmočnejši diviziji pri nas.

"Zadovoljen sem, da smo sezono končali še z enim odličnim rezultatom, predvsem v tako težavnih razmerah kot so bile tokrat. Res je bilo potrebno najti pravo mejo med hitrostjo in previdnostjo, saj je bilo na cesti ogromno vode. Z Rokom nama je to uspelo in nov dober rezultat je tu!" se je že drugič tretjega mesta v tej sezoni veselil Denis, dvakrat pa sta s sovoznikom stala tudi že stopničko višje. Na rallyju v Idriji je Rok osvojil zmago med sovozniki do 21 let in s tem že tretjič zapored osvojil tudi naslov državnega prvaka med mladimi sovozniki.

Peugeot 208 R2
Anželak Dejan | Mitja Irman
Objava: 31.10.2018

Zelo zahteven rally, saj sva prvič vozila po tako močnem dežju. V soboto sma probala teren in nove gume. V nedeljo pa se je kljub močnem dežju začela dirkan odlično z dobrimi rezultati nakar pa so se težave začele takoj ko sma odšla na hp 5 iz servisne cone. brisalci so nehali delovati še predno sma prišla na start hp5. Tako da se je z temu končala pot do dobrega rezultata, saj niso delovali do konca dirke.

Zastava Yugo
Humar Matic | Nika Jereb
Objava: 31.10.2018

Težko pričakovan domač rally in obenem popravni izpit iz lanske dirke ko sva končala pod cesto. Dirka je bila težka zaradi dežja, prvič sem vozil v takih nalivih in sm kr zadovoln, na koncu sva sicer malo popustila nisva želela tvegat preveč le pripeljat dirkalnik cel do cilja. Čestitke vsem posadkam ki so pripeljale do konca in pa zahvala vsem ki ste nama omogočili letošnjo sezono in se vidmo drugo leto.

Renault Clio RS


Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 30.10.2018

Tokrat se je (končno) vse izšlo po planu. Vožnja brez večjih napak, pravilna izbira pnevmatik in vrhunsko pripravljen dirkalnik. Tako smo kljub težkim razmeram na hitrostnih preizkušnjah naredili nekaj vrhunskih časov in na koncu zasedli drugo mesto na domači dirki in drugo mesto v končni razvrstitvi državnega prvenstva.

Seveda gre tukaj v prvi vrsti zahvala naši celotni ekipi, ki je skrbela, da je bil dirkalnik skozi celo sezono odlično pripravljen, nekaj redkim zvestim sponzorjem, ki nam stojijo ob strani, in pa seveda tudi vsem navijačem, snemalcem, fotografom... ki vas je bilo kljub ekstremnim razmeram tudi tokrat ob progi ogromno! Za konec pa čestitke še Janu za dobre borbe in zmago na dirki!

VW Polo
Humar Aleks | Cevc Jaka
Objava: 30.10.2018

Rally Idrija je za naju potekal tako kot vsi rally v tej sezoni kjer nisva imela tehničnih težav, dobila sva vse hp., z zmago na prvi sva ponovila rezultat z lanske sezone in tako drugič osvoila pokal za zmago na prvi hp v čast prvega idriskega dirkača Marjana Logarja... Čestitam pa Timu Novaku za zasluženo osvojen naslov med dvokolesniki.

Peugeot 208 R2
Kovač Jure | Uljančič Boštjan
Objava: 30.10.2018

Težka dirka, polna presenečenj. Začetek je bil malo zaspan, potem pa nekaj težav z avtom, prekinitev, voda... Zanimiva dirka, kaj rečt :)

Zastava Yugo
Bratina Mitja | Čibej Viljem
Objava: 30.10.2018

V soboto sva reli štartala zadržano nikakor ni steklo po željah. Nato sva v nedeljo malo bolj pritisnila, vendar je pomanjkanje kilometrov v takih razmerah pokazalo realno stanje. Tudi avtu taki pogoji niso pasali, na koncu sva še prebila gumo, na etapi po hp Zadlog 2 nam je zaradi preobilice vode odpovedal še alternator, tako da sva morala odstopiti. Vseeno pa sem s sezono, ki je niti nismo planirali zelo zadovoljen.

Citroen AX GTI
Koren Tine | Medvešček Tjaša
Objava: 30.10.2018

Za nami je zelo pester in zaradi vremenskih razmer tudi izredno zahteven Rally Idrija. Pred tekmo smo imeli veliko težav s pripravo dirkalnika, saj se nam stvari nikakor niso želele iziti tako, kot smo si zamislili in hoteli. Da je bilo vozilo nato kljub vsemu le pripravljeno na idrijske klance, je bilo zato potrebno vložiti veliko truda. Za piko na i pa sva bila zaradi visokih pričakovanj vseh naših podpornikov vseskozi še pod velikim pritiskom, saj se nama je v tej sezoni nasmihala osvojitev laskavega naslova prvaka v Yugo pokalu.

Rally sva zato začela previdno, saj je bil to sploh najin prvi rally v težkih deževnih pogojih. Po začetni previdnosti pa sva najin tempo vse bolj stopnjevala in si že v prvem dnevu privozila kar lepo prednost. V drugem dnevu sva nato imela manjše težave z dirkalnikom, a naju to ni moglo ustaviti in sva si tako priborila odlično prvo mesto v Yugo pokalu na Rally Idrija. To prvo mesto pa naju je ob tem popeljalo še do naslova državnega prvaka v Yugo pokalu v sezoni 2018.

Zahvala za vse doseženo gre v prvi vrsti celotni ekipi in vsem mehanikom, ki so zelo slabemu vremenu navkljub vseskozi skrbeli kar za dve tekmovalni vozili hkrati. Velik hvala si zaslužijo tudi vsi podporniki v boksih, ki so z dobro voljo kljubovali močnemu dežju in tako pomagali ohranjati visoko voljo vseh po zmagi, ki je tudi zato toliko bolj zaslužena in s tem zelo sladka!

Besede zahvale pa je potrebno nameniti tudi vsem, ki ste nas podpirali doma ali pa za naju navijali ob progi. Še posebej velik hvala gre tudi vsem sponzorjem, saj bi tekmovanje brez vas ne bilo mogoče, zmaga pa sploh ne.

Letošnja sezona se je tako za naju zaključila nad vsemi pričakovanji. Ob njenem začetku si namreč nisva mogla niti misliti, da bova že v najini prvi v celoti odpeljani sezoni postala državna prvaka v svoji kategoriji. Zato še enkrat velika zahvala vsem, ki ste nama to pomagali doseči in nama na vsaki posamezni dirki stali ob strani.

Zatorej: Na snidenje v naslednji tekmovalni sezoni!

Zastava Yugo


Bodlaj Rok | Sušnik Boštjan
Objava: 30.10.2018

Nevem kje naj začnem. Moj prvi rally v dežju, bilo je zelo težko, čez celo dirko nisem čutil avta kot bi ga moral, bila je izredno zahtevna dirka, ki ni dopuščala niti najmanjše napake.

Hvala ekipi ki je plavala, da sem lahko odpeljal dirko do konca zaradi tehničnih težav, hvala družini in prijateljem za podporo čez celotno sezono. Bila je moja prva krstna sezona v kateri smo se naučili veliko stvari in z rezultatom smo izredno zadovoljni. Brez ekipe nebi bilo mene, se vidimo drugo leto!

Škoda Fabia
Buh Domen | Kobal Rebeka
Objava: 29.10.2018

Zelo zahteven rally z lepimi brzinci vendar sva bila nažalost prisiljena odstopiti zaradi tehnične okvare.

Peugeot 205
Mlinar Simon | Bizjak Erik
Objava: 29.10.2018

Reli je bil za naju eden težjih, sva pa zadovoljna z rezultatom. Hvala ekipi ter vsem navijačom :)

Polo in Clio 2.0
Premrl Grega | Ošlaj Vili
Objava: 29.10.2018

Zadnji reli letošnje sezone, Rally Idrija 2018, je tokrat postregel z izredno zahtevnimi pogoji, kar sta na svoji koži občutila tudi Grega Premrl in Vili Ošlaj. Sezona 2018 je zaključena z odstopom, a misli ekipe so že usmerjene proti novim izzivom prihodnje leto.

"Pričakoval sem, da bo zahtevno, a sem vseeno upal, da nam bo deževje nekoliko bolj prizanašalo. Dirkanje s Toyoto GT86 je v tovrstnih razmerah res velik izziv. Na "brzincih" smo dobesedno plavali v stoječi vodi. Dirkač le težko ohranja dirkalnik s pogonom na zadnji par koles na stezi ter ob tem poskuša še karseda napadati. Žal se mi tokrat na predzadnji hitrostni preizkušnji ni izšlo in z Vilijem sva na stoječi vodi zletela s ceste. Dirkalnik jo je skupil, a ga bomo z ekipo popravili. Kljub vsem težavam, ki so poskrbele za kar preveč razburljivo letošnjo sezono, se prihodnjega leta že zelo veselim, saj je Toyota odličen dirkalnik. Ko se ga privadim, bo šlo zelo hitro, pa še zabavno bo obenem," tako Grega Premrl po zaključku sklepnega relija letošnjega slovenskega državnega prvenstva.

Po lanski zelo uspešni sezoni, ki sta jo Premrl in Ošlaj sklenila z naslovom državnih prvakov v konkurenci dvokolesno gnanih dirkalnikov, letošnjo sezono v ekipi Unikatoy Racinga označujejo kot sezono privajanja in učenja s kar dvema novima dirkalnikoma. Pred pričetkom nastopanja s Toyoto GT86 sta namreč Premrl in Ošlaj večji del sezone nastopala s Peugeotom 208 razreda R2. Tudi ta dirkalnik je zanju v letošnji sezoni pomenil novost. Rezultatski vidik tako letos ni bil v ospredju.

Po zimskem premoru za Premrla in Ošlaja sledijo dodatna testiranja Toyote GT86, ekipa pa bo s pričetkom prihodnjega leta tudi dorekla natančne načrte tekmovalnega udejstvovanja v prihodnji sezoni.

DS3, 208 R2 in GT 86
Kobal Marjan | Bogdan Franetič in Tilen Tancik Pogačar
Objava: 29.10.2018

Rally Idrija je bil zame zanimiva preizkušnja, kljub odlični organizaciji nam vreme ni bilo ravno naklonjeno. Bil je moj prvi rally odpeljan po mokrem, zato sem ga vzel malo za rezervo, ker so bile ceste polne vode. Moj cilj je bil zaključit rally z celim avtom in to mi je tudi uspelo. Rally je bil zanimiv, razgiban, avto je deloval brez problemov in tudi mehaniki niso imeli veliko dela. Jaz in Bogdan pa sva uživala in dobila odlično izkušnjo za nadaljne rallye.

VW Polo 1.4 16V


Mrak Andrej | Aleš Presetnik
Objava: 29.10.2018

Pester rally, dodan z izredno zahtevno novo hitrostno preiskušnjo začinjen z dežjem, nalivov, drsečih odsekov itd. Rally kod si ga pravi mojstri želijo.

Zastava 850
Novak Tim | Ocvirk Uroš
Objava: 29.10.2018

Rally Idrija: Pred dirko moram priznat, da sem bil malo živčen in napet, saj se je šlo za naslov in to v zelo zahtevnih razmerah, v kakršnih še nisem vozil s tem avtom. In v soboto časi niso bli najboljši, ampak sva se zbrala za nedeljo in že zjutraj zastavila dober tempo. Z Aleksom se nisem obremenjeval, važno mi je bilo priti na stopničke oz. cilj mi je bilo 2. mesto.

Razmere na brzincih so bile res obupne, toliko stoječe vode po cesti še nisem videl, kaj šele da bi dirkal po takem. Zato sva šla z Urošem kar previdno, da ne bi naredila kakšne napake. Konkurenca je imela nekaj težav in zato sva si nabrala varno prednost. In še dobro da sva si jo, ker na zadnji HP nama je spustila zadnja guma in sva izgubila kar precej časa, zato je kar malo skrbelo. Ampak na koncu se je vse izšlo po načrtih in sva dosegla 2. mesto! To pa pomeni naslov državnih prvakov! In ko sva dojela da nama je uspelo, sva bila res res res vesela. Nisi vsak dan državni prvak :). Sezona je bila res super, brez večjih napak, konstantne vožnje, napredovanje iz dirke v dirko in naslov za zaključek, več si ne bi mogel želet!

Hvala ekipi za odličen avto čez celo sezono. Hvala vsem sponzorjem, da smo izpeljal to! Hvala vsem navijačem, da ste naju gnali najprej. Pa tudi hvala konkurenci za odlično sezono!

Opel Adam R2
Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 29.10.2018

Deževne razmere in zahtevne nedeljske hitrostne preizkušnje rallyja Idrija so pripeljale letošnje slovensko državno prvenstvo h koncu, novega naslova pa sta se veselila domačina Rok Turk in Blanka Kacin, ki sta s tem tudi ubranila lanskoletni naslov najhitrejše rally posadke pri nas. S Peugeotom 208 T16 sta po težavah z zaroševanjem prednje šipe in s tem posledično slabšo vidljivostjo na zadnji hitrostni preizkušnji na letošnjem zadnjem letošnjem rallyju osvojila 2. mesto, a veselje v cilju hitrostne preizkušnje zato ni bilo nič manjše, slavje pa se je nato nadaljevalo na glavnem trgu v Idriji. Skupaj z ekipo OPV Racing Cars, ki skrbi za dirkalnik, so v letošnji sezoni državnega prvenstva na šestih dirkah dosegli štiri zmage in dve drugi mesti.

"Zadovoljen sem z razpletom državnega prvenstva. Zadani cilj ubranitve naslova smo dosegli, s tem da smo letos še napredovali v hitrosti in izboljševali lanskoletne dosežke na posameznih hitrostnih preizkušnjah. Z Blanko sva tudi letos dokazala, kako hitra sva. Hvala številnim navijačem, ki so nas danes navkljub izredno slabemu vremenu vseeno v velikem številu prišli spodbujat na hitrostne preizkušnje. Hvala pa seveda tudi vsem, ki nam stojite ob strani in nas podpirate, za nami je še ena odlična sezona. Prvaki smo!" se je drugega zaporednega naslova veselil Rok.

Peugeot 208 T16 R5
Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 29.10.2018

Še zadnji rally je za nami. Odvijal se je v dežnih razmerah, katere sem prvič preizkusil. Moram reči, da so dežne gume super držale. Avto je deloval OK, nagajal je samo na štartu ali pa iz hardov. Prebila sva eno gumo, v avtu se nama je rosila prednja šipa, drugače pa sva glede na dane razmere zadovoljna. Svaka čast Jure Jereb, pokazal si kako se pelje v dežju. Midva pa sva super zadovoljna s končnim 3 mestom v diviziji.

VW Polo
Mlinar Martin | Mlinar Miran
Objava: 29.10.2018

Rally Idrija :) Velik pritisk pred domačo publiko, na brzincu mimo hiše :) naliv, storjena napaka, odpoved alternatorja in še kaj... več kot zadovoljna z rezultatom in seveda ciljem :) Čestitke vsem ostalim posadkam, vsem navijačem ob progi, ki ste prišli kljub nalivu in nama še pomagali nazaj na cesto. Sezona za našo celo ekipo odlično speljana :) Drugo leto dalje :)

Renault Clio
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2021


 
 


        (c) Rally Baza