Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2018
2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Velenje 2018
Idrija 2018 (20) | Poreč 2018 (17) | Nova Gorica 2018 (15) | Železniki 2018 (18) | Velenje 2018 (20) | Vipavska dolina 2018 (23)Mušič Miha | Bergant Črtomir
Objava: 31.5.2018

Ker prve dirke v DPRS nismo končali zaradi tehničnih težav, je tokratna dirka za nas pomenila veliko prelomnico, saj smo z organizacijskega vidika uspeli priti do nivoja, ki je pogoj, da se lahko konča dirka in tudi zgodi kakšna dobra uvrstitev. Zato se moram še posebej zahvaliti in čestitati kompletni ekipi, saj so kljub tehničnim težavam in manjši nesreči omogočili, da smo dirko zaključili z odlično in nepričakovano uvrstitvijo.

Lancia Delta HF Integrale
Lemež Damijan | Rok Jelen
Objava: 31.5.2018

Po smoli na rallyu v Novi Gorici 2016 in odličnemu dosežku lani v Velenju sva nestrpno pričakovala najin tretji rally v karieri – Rally Velenje. Poznavanje trase sva poslušala čimbolj odmisliti in se v petek temeljito lotila popisov brzincev.

V soboto sva začela na HP Skorno in prihod v cilj naju je zelo presenetil. Dosegla sva drugi čas v diviziji 1. Nadaljevala sva na HP Šentilj kjer sva dosegla zmago v diviziji 1 (enak čas s kasnejšim zmagovalcem divizije). Po postanku v servisni coni sva se odpravila na HP Skorno 2 kjer sva ponovno bila odlično na progi, vendar nama je pri spustu proti cilju ponagajala tehnika in sva morala odstopiti. ¸

Občutki v avtu so bili iz kilometra v kilometer boljši in res bi bilo zanimivo do konca če bi zdržala midva in avto. Zahvala vsem ki ste nama pomagali in omogočili nastop na rallyu, HVALA ekipi PAPEŽ MOTORSPORT za odlično pripravljen avto, hvala vsem prijateljem in navijačem za podporo in navijanje.

Škoda Fabia 1.4
Rončel Simon | Rončel Klemen
Objava: 30.5.2018

Za nami je 2 dirka letošnjega državnega prvenstva v rally-ju. Sončno vreme nam je omogočalo pester boj z hudo konkurenco, na zahtevnih zelo popeskanih hitrostnih preizkušnjah v Velenju ter njegovi okolici. Po vseh težavah na hitrostnih preizkušnjah, kar 3x je prišlo do vrtenja na le teh, smo avto uspešno pripeljali brez poškodb do cilja ter tako nabrali pomembne dirkaške kilometre za prihajajoče rally-je.

Dirko smo zaključili z:
14. Mestom v generalni razvrstitvi
6. Mestom v diviziji 2
1. Mestom med sovozniki do 21. let
Hvala vsem navijačem za vso podporo in upamo da se spet vidimo na prihajajoči dirki v Železnikih.

Peugeot 208 R2
Mrevlje Denis | Gomizelj Rok
Objava: 29.5.2018

Šaleška dolina je bila v soboto prizorišče drugega letošnjega rallyja za slovensko državno prvenstvo. Zgodnji jutranji uvod v rally Velenje sta odlično začela Denis Mrevlje in Rok Gomizelj ter uspešno bila boj za najvišja mesta. V borbi za 2. mesto divizije 2 sta na peti hitrostni preizkušnji Skorno postavila tudi najhitrejši čas divizije ter dopoldanski del uspešno zaključila na 3. mestu. Do mesta s posadko pred njima ju je ločilo le nekaj sekund.

Popoldanski del pa se za člana AMD Gorica ni začel po načrtu. Na sedmi hitrostni preizkušnji Galicija je njun dirkalnik na enem izmed skokov malce drugače odskočil kot sta pričakovala, nato pa sta se na ozki cesti zavrtela ter se ustavila ob drevesu, ki je njunega Peugeot 208 R2 obdržalo na cesti. Dirkalnik je bilo potrebno s posebnim programom ponovno zagnati ter ga na ozki cesti nekako obrniti v pravo smer, da sta lahko nadaljevala. Ob vsem tem je šlo po zlu kar nekaj dragocenih minut, ki pa jih do konca rallyja na kratkih hitrostnih preizkušnjah nista več mogla nadoknaditi.

"Žal se nama je pripetila usodna napaka na enem izmed prevojev. Srečo sva imela, da sva ostala na cesti in lahko nadaljevala, a je bila izguba časa prevelika. Zadovoljna pa sva z dopoldanskih delom, saj sva se enakovredno kosala z najhitrejšimi v diviziji ter bila v boju za 2. mesto." je po prihodu v cilj dejal Denis, kjer sta z Rokom osvojila končno 7. mesto v diviziji 2 na rallyju Velenje.

Peugeot 208 R2
Peljhan Darko | Verbič Anja
Objava: 29.5.2018

Prvi resni kilometri odlični, potrebne še dodelave, upam, da do konca sezone spravimo vse v red... Potenciala ogromno.

Lancer Evo IX in VW Polo


Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 29.5.2018

Glede na to, da nama je v Vipavi avto nagajal z menjalnikom, smo pred Velenjem naredili revizijo menjalnika in se na dirko podali z upanjem da zdrži. Menjalnik je zdržal, midva pa sva pokazala super vožnje, ki so na koncu zadostovale za 1. mesto. Dirka je bila zelo naporna, saj je praktično potekala čez cel dan, vendar se je na koncu trud poplačal.

VW Polo
Koren Tine | Medvešček Tjaša
Objava: 28.5.2018

Za nami je zahteven rally v lepem okolju Šaleške doline. To je že najin peti rally v karieri, odpeljala pa sva ga dobro. Sploh začetek je bil odličen, saj sva bila prvih šest hitrostnih preizkušenj na kar prvem mestu. Pri sedmi pa so se stvari spremenile, saj pnevmatike skoraj niso več držale cestišča, poleg tega pa nama je začel nagajati še motor, zato sva izgubila dragocenih 22 sekund.

Pri naslednjem postanku v boksih so nato naši vrli mehaniki uspeli odpraviti napako na motorju, prijatelj Miran iz avtosporta Jazon pa nama je zamenjal obe sprednji pnevmatiki. Na naslednji hitrostni preizkušnji sva zato uspela nadoknaditi zamujenih 22 sekund. Ker pa je deseta hitrostna preizkušnja po spletu okoliščin žal odpadla, so nam zato dodelili čase glede na prejšnje rezultate. To je za naju žal pomenilo prevelik zaostanek za vodilnim, zato sva dirko končala na sicer odličnem drugem mestu.

Na tem mestu in ob tej priliki bi se zato rada še enkrat zahvalila vsem mehanikom, ki so skrbeli, da je avto delal kot je treba. Prav tako se želiva zahvaliti tudi Miranu za nudeno pomoč in menjavo pnevmatik, saj bi brez tega dirke skoraj zagotovo ne končala tam, kjer sva jo – na odličnem drugem mestu. Prav tako pa gre zahvala vsem sponzorjem, ki naju podpirate ter ostalim članom ekipe za spodbudo, ki nama jo nudite. Seveda gre zahvala tudi navijačem ob progi, pa tudi vsem ostalim, ki ste za naju navijali in držali pesti ob spremljanju rezultatov doma. Na tej dirki sva ponovno pridobila zelo veliko novih izkušenj, ki nama bodo še kako prišle prav v nadaljevanju sezone. Vsekakor pa sva med dirko zelo uživala in upava, da bo tako tudi na naslednji. Se vidimo na tekmi v Železnikih!

Zastava Yugo
Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 28.5.2018

Nova zmaga Roka Turka na rallyju Velenje
Z najhitrejšim časom že na prvi hitrostni preizkušnji v soboto zjutraj je Rok Turk takoj pokazal tekmecem, da ima tudi na rallyju Velenje le en cilj. S sovoznico Blanko Kacin sta s Peugeotom 208 T16 prikazala odlično predstavo in sta si že v dopoldanskem delu nabrala lepo prednost, ki sta jo do cilja postopoma povečevala in nadzorovala potek dirke.

Od dvanajstih hitrostnih preizkušenj sta bila najhitrejša na kar desetih in v cilju skupaj z ekipo OPV Racing Cars slavila novo zmago z več kot minutno prednostjo.

Zmagovalno formo tako ekipa drži še naprej, saj že od lanskega zaključka sezone v Idriji, ko so z zmago osvojili naslov državnih prvakov, še ne poznajo poraza - v zadnjih štirih nastopih so tako nanizali štiri zmage.

Prvo mesto na 33. rallyju Velenje pa je bila tudi že tretja zmaga za Roka in Blanko v šaleški dolini, saj sta na najvišji stopnički stala tudi že lani ter v sezoni 2015. Po dolgi dirkaški soboti in več kot sto kilometrih hitrostnih preizkušenj je bil Rok na cilju vidno zadovoljen: "Uspel nam je odličen nastop! Držali smo se načrta in že takoj napadli, z Blanko sva odlično opravila z zahtevnimi hitrostnimi preizkušnjami ter hiter tempo držala vse do cilja. Tako dirkalnik kot ekipa so delovali odlično in dosegli smo še eno fantastično zmago!"

Peugeot 208 T16 R5
Buh Domen | Kobal Rebeka
Objava: 28.5.2018

Avto je do odstopa deloval odlično in tudi tempo sva začela drugi krog kar lepo stopnjevat žal pa je 1.5 km pred ciljem Šentilja odletel stuc na roki in sva morala odstopiti zaradi okvare.

Peugeot 205
Humar Aleks | Cevc Jaka
Objava: 28.5.2018

Rally je za naju potekal brez posebnosti, že prvi krog sva ujela soliden ritem katerega sva potem držala do konca.

Peugeot 208 R2


Premrl Grega | Ošlaj Vili
Objava: 28.5.2018

Vesel sem, da mi je uspelo dirkalnik pripeljati na ciljno rampo. Z Vilijem sva nabrala številne prepotrebne izkušnje, ki jih bova v nadaljevanju sezone v močni in izenačeni konkurenci slovenskega državnega prvenstva še močno potrebovala.

Vožnja Peugeota je v primerjavi s Citroenom precej drugačna. Že način vožnje s turbo- ali atmosferskim motorjem je na primer povsem različen. Seveda bom rabil še nekaj "brzincev", da se s Preugeotom povsem spoprijateljim, a se že zelo veselim relija v Železnikih, saj sem vesel konstantnega stopnjevanja ritma v Velenju.

DS3, 208 R2 in GT 86
Grossi Marko | Kavčič David
Objava: 27.5.2018

Končno tudi js doma v cilju. Z vožnjo sem kar zadovoljen vendar bi se dalo še precej hitreje. Mislim da je res prava konkurenca letos in pravo dirkanje zato ne še toliko bolj veseli. Komaj čakam rally Železniki tam upam da naredim nekako podoben rezultat.

Citroen C2 R2 Max
Kovač Jure | Uljančič Boštjan
Objava: 27.5.2018

Ojoj, takšne dirke pa še ne. Začetek je bil tipičen za nas, prvo hp vedno malo zaspimo, predvsem jaz rabim čas da se zbudim :) drugo hp sva odpeljela zelo dobro in tudi nadoknadila zamujeno, ter na prvi postanek v boksu prišla na drugem mestu, s polsekundnim zaostankom za vodilnim. Tretji HP, pa se je nočna mora začela. Že takoj po štartu nama je odtrgalo nosilec menjalnika in po polovici nama je ostalo v tretji prestavi. Pred naslednjim hpjem sva nekako podložila motor in dobila 1 3 in 5 prestavo.

Do naslednjega postanka v boksu, nisva nabrala prevelikega zaostanka in upanje je še vedno bilo. Fantje so popravili nosilec ampak sledil je hladen tuš, poškodovalo nam je nekaj v menjalniku in sledilo je nadaljevanje s tremi prestavami. Ko ima hudič mlade, jih ima veliko, utrgalo nama je še prerobnico od auspuha in avto je izgubil navor. To smo v boksu rešili in nadaljevala sva.

Začelo je škrtati v menjalniku, tretja prestava... Bo že sva rekla. Dobila sva še desetsekundni pribitek, ker se nama ob izhodu iz boksa nek šalabajzer z osebnim avtom ni umaknil in ko misliš da ne more bit slabše, ima hudič še aduta v rokavu. Pred ciljem predzadnjega hpja, nama je snelo čep od olja in v sekundi je bilo v kabini vse od olja, drsele so stopalke, skoraj sva se zaletela.

Pred štartom zadnjega sva s sovoznikom nekaj rešila in se počasi privlekla skozi zadnji brzinec... Na koncu lahko rečem krvavo zaslužena rampa, katera za nas velja kot zmaga. Sledi nekaj popoldnevov v delavnici in se vidimo v Železnikih :)

Zastava Yugo
Benčina Blaž | Čuk Jordan
Objava: 27.5.2018

Izjemno lep rally, zahteven zaradi popeskanih in blatnih delov, zadovoljen z svojo vožnjo saj nama je z Jordanom uspelo stopnjevati tempo do konca dirke. Zato sem vesel končnega prvega mesta v yugo pokalu. Hvala vsem mi me podpirajo in navijajo zame. Se vidimo na rallyu v Železnikih.

Zastava Yugo
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 27.5.2018

Rally Velenje se je za nas izšel skoraj idealno. Praktično skoraj celo dirko smo suvereno preživeli na drugem mestu, v tesnih bojih za prvo. Na žalost se tokrat ni izšlo. Čestitke Bojanu za napete boje v sekunde in končno zmago. Drugače pa naporna dirka, brez kakršnih koli večjih težav.

VW Polo


Bodlaj Rok | Sušnik Boštjan
Objava: 27.5.2018

Rally Velenje je bil za nas katastrofalen. Že na prvem brzincu sva prehitro prišla na popeskan ovinek in naja je odneslo v bližnji breg. Zaradi udarca je prišlo do poškodbe menjalnika in sva bila prisiljena odstopiti. Hvala gledalcem in novinarjem ekipe šport tv, da so naju spravili iz kanala, da sva lahko nadaljevala reli vendar kljub borbi sva morala žal zaključiti predčasno. Od tega relija pa sem odnesel dobro lekcijo za naprej.

Škoda Fabia
Anželak Dejan | Mitja Irman
Objava: 27.5.2018

Na rally velenje smo šli z namenom da se borimo za sam vrh v yugo pokalu. Žal pa nas je že na prvem HP Skorno izdala tehnika, na drugi HP sma odšla z namenom da pridema do servisne cone in da probamo popraviti težave, vendar nisma prišla do servisne cone. Tako sma dirko zaključila po drugem HPju.

Zastava Yugo
Žvab Jaka | Mravlje Jan
Objava: 27.5.2018

Zahteven rally je za nami, na enem od popeskanih ovinkov sva tudi midva storila napako in naredila nekaj škode na avtu. S počeno gumo sva uspela pripeljati v servisno cono, kjer je ekipa Jazon odlično opravila delo in lahko sva nadaljevala z dirko. Na koncu sva kljub velikemu časovnemu pribitku osvojila sedmo mesto v diviziji 1. Pohvale organizatorjem za lep in dobro organiziran rally!

Škoda Fabia
Mlinar Martin | Mlinar Miran
Objava: 27.5.2018

Zgodba ista kot pred Vipavsko dolino, priprave avta do zadnjega dne. Na sami dirki pa tekoče do konca. Sama dirka pa je bila kar zahtevna veliko peska najbolj zahtevno pa čakanje brzincov :)
Ekipa je opravila svoje delo cilj dosežen z drugim mestom v diviziji3 in prvo mesto v diviziji4.
Se vidimo :)

Renault Clio
Zrinski Aleš | Vidmar Rok
Objava: 27.5.2018

Z dosezeno zmago v diviziji 3 sva zadovoljna. Celotna ekipa je delovala odlicno. Na hp4 sva izgubila nekaj casa z vozjo po prebiti gumi. Nekako se nisva ujela s HP Galicija, sicer pa sva s predstavo na ostalih hp zelo zadovoljna. Izjemna je bila tudi podpora gledacev ob progi in z veseljem pricakujemo Rally Zelezniki. Lep pozdrav!

BMW M3
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2018


 
 


        (c) Rally Baza