Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2018
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Železniki 2018
Idrija 2018 (20) | Poreč 2018 (17) | Nova Gorica 2018 (15) | Železniki 2018 (18) | Velenje 2018 (20) | Vipavska dolina 2018 (23)Mrevlje Denis | Gomizelj Rok
Objava: 3.7.2018

Najhitrejši vozniki v slovenskem državnem prvenstvu so se pred poletnim premorom minuli vikend pomerili na 5. rallyju Železniki, tretji preizkušnji letošnje sezone. Po rallyju Vipavska dolina, ko sta Denis Mrevlje in sovoznik Rok Gomizelj v diviziji 2 za las zgrešila stopničke, in po vrtenju na rallyju Velenje, je bil njun tokratni cilj uvrstitev med najhitrejšo trojico. V petek, ko se je lahko na kratki hitrostni preizkušnji več izgubilo kot pridobilo, sta začela previdnejše, saj je le nekaj manj kot 3 kilometre dolga hitrostna preizkušnja Dražgoše sprint služila bolj kot nekakšno ogrevanje za dolg sobotni dan.

In takoj na prvi sobotni jutranji hitrostni preizkušnji Davča sta Denis in Rok postavila stvari na svoje mesto in se prebila na 3. mesto, ki ga vseh 92 sobotnih kilometrov nista spustila iz rok. V primerjavi z lanskoletnimi časi, ko sta z enakim dirkalnikom Peugeot 208 R2 nastopala v Železnikih, sta svoje čase še izboljšala, kar je pravi pokazatelj, da mlada posadka iz AMD Gorica skupaj z ekipo OPV Racing Cars napreduje v pravo smer.

Na cilju rallyja po selški dolini sta tako Denis in Rok prejela pokale za 3. mesto v diviziji 2 in tudi v diviziji 5 državnega prvenstva Slovenije, med sovozniki do 21 let pa je Rok osvojil 1. mesto. Oba pa sta bila prijavljena tudi še v rally pokal Bosne in Hercegovine, za katerega je prav tako štel rally v Železnikih, kjer sta osvojila 2. mesto. Denis je bil po uspešnem nastopu seveda zadovoljen: "Z napredkom glede na lansko sezono smo lahko vsekakor zadovoljni, kar kažejo tudi časi in uvrstitve. Sedaj nas čaka poletni premor, a se že zdaj veselim domačega rallyja, ki nas čaka v septembru!"

Od 6. do 8. septembra se bo namreč odvijal rally Nova Gorica, ki bo poleg državnega prvenstva štel tudi za FIA evropski rally pokal. Vsekakor se obeta zanimiv in vroč vrhunec rally sezone na slovenskih tleh.

Peugeot 208 R2
Mušič Miha | Bergant Črtomir
Objava: 3.7.2018

Tokratna dirka nam je ponovno potrdila, da je ključ do uspeha sproščena in povezana ekipa, ki lahko premosti vse tehnične težave. Med dirko smo imeli zopet kar nekaj ugank, ker časi enostavno niso bili takšni, kot so bili občutki v dirkalniku. Posledično je bil končni rezultat navdušujoč.

Lancia Delta HF Integrale
Koren Tine | Medvešček Tjaša
Objava: 3.7.2018

Za nami je razgiban, vendar naporen rally v Železnikih. Skozi celoten rally sva imela manjše težave z zavorami, a so se naši mehaniki zelo trudili odpraviti težave, da je avto nato delal kot je treba. Na koncu sva si tako priborila odlično drugo mesto, kar je rezultat skupnih prizadevanj posadke v vozilu in odlične tehnične in podporne ekipe v boksih.

Hvala vsem, ki ste navijali za naju in se vidimo na naslednjem rally-ju v Novi Gorici.

Zastava Yugo
Humar Matic | Nika Jereb
Objava: 2.7.2018

Izredno lep rally ki se je za naju odlično odvijal vse do 5 hp, na kateri je kar naenkrat začel iz menjalnika prihajat čuden zvok, z ekipo smo se odločili da raje odnehamo preden pride do kakšne večje okvare. Razočaranje je veliko, vendar se ne damo in se vidimo v Gorici.

Renault Clio RS
Mlinar Simon | Bizjak Erik
Objava: 2.7.2018

Z dirko sem zadovoljen glede na to da sva prvic vozila s Cliom.

Polo in Clio 2.0


Humar Aleks | Cevc Jaka
Objava: 2.7.2018

Z dirko sem zadovoljen, zjutraj sva štartala bolj na polno nato pa sva malo prilagodila tempo, Predvsem v popoldanskem delu ko so se pojavile manjše težave z vozilom. So pa fantje vedno hitrejši tako da se vidimo v Gorici, upam da se nam pridruži tudi Marko Grossi.

Peugeot 208 R2
Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 2.7.2018

Rally Železniki so se začeli zelo z rezervo, saj nama nikakor prva dva brzinca nista stekla. Drugi dan sva hotela malo popraviti vtis, vendar nama je na 4 hitrostni preizkušnji odtrgalo desno pesto, nakar sva ostala tudi brez zavor. Mehaniki so v servisni coni zamenjali dele, midva pa sva dobila pol minute pribitka. Pred zadnjim brzincem sva držala 4 mesto, nakar sva na Dražgošah navzdol ostala najprej zopet brez zavor, nato pa še brez leve polosovine. Dirko smo končali na 5 mestu, veseli, da smo sploh prišli do cilja.

VW Polo
Premrl Grega | Ošlaj Vili
Objava: 2.7.2018

Železniki so tudi letos gostili reli za slovensko državno prvenstvo. S svojim izplenom na prireditvi, ki je tu potekala petič, so zadovoljni tudi v ekipi Unikatoy racing. Grega Premrl in Vili Ošlaj sta ob nekaj manjših težavah dirkalnik Peugeot 208 R2 uspešno spravila na ciljno rampo, osvojila soliden rezultat, obenem pa nabrala nove izkušnje in znanja.

Šlo je namreč šele za tretji nastop posadke s tem dirkalnikom. Konkurenca divizije 2 je bila v Železnikih zelo številčna in kakovostna, saj je nastopilo kar devet domačih posadk v dirkalnikih razreda R2.

"Za nami je še en reli, s katerim smo zadovoljni. Težko bi govoril o uspešnosti v rezultatskem smislu, a sem vesel, da smo z ekipo dosegli napredek. Predvsem smo nadgradili nekaj nastavitev na vozilu, ki ostajajo ključni izziv za prihajajoče relije. Želim si še izboljšati tudi svojo vožnjo, predvsem konstantnost, saj so bili nekateri odseki hitrostnih preizkušenj zelo dobri. Nadejamo se, da bomo v Novi Gorici še močnejši," je po prihodu v cilj relija razmišljal Grega Premrl.

Končni rezultat posadke Unikatoy Racinga je peto mesto v diviziji 2, sedmo mesto v generalni razvrstitvi državnega prvenstva in deseto mesto v celotni konkurenci na reliju Železniki.

DS3, 208 R2 in GT 86
Novak Tim | Ocvirk Uroš
Objava: 2.7.2018

Z dirko sem zadovoljen, sva imela dober tempo, precej konstantno čez celo dirko. Aleks je bil kar hitrejši, ampak sva mu bila že bližje kot prej, in sem vesel napredka. Vreme je zdržalo, zelo lepi brzinci in dosti gledalcev, tako da je bilo res užitek vozit. Se pa že veselim Gorice.

Opel Adam R2
Logar Boštjan | Štrovs Nejc
Objava: 1.7.2018

Ta vikend, gre v poseben predalček moje rally kariere. Občutki enostavno neprecenljivi.....ZMAGA v tesni borbi!! Ne vem, kdaj nazadnje sem se tako veselil vsakega štarta hitrostne preizkušnje, na zadnji HP Dražgoše bi hotel, da z Martinom štartava oba hkrati, še bi vozil..... pa ne zaradi domačega terena, ampak enostavno zaradi borbe na nož v vsakem metru rallyja in malih razlik.

MG Zr 105


Mrak Andrej | Aleš Presetnik
Objava: 1.7.2018

Lep rally, z neverjetno veliko publiko na katerem je še posebno lepo nastopati, imela sva manjšo okvaro s strganim jermenom vodne pumpe, ker pa je fičko pripravljen z vsemi rezervnimi deli kot včasih za na morje sva to na hp menjala in naprej z občasnim dolivanjem vode uživala do cilja.


Zastava 850
Benčina Blaž | Čuk Jordan
Objava: 1.7.2018

Super dirka, dobro smo stopnjevali tempo postavljali dobre čase, žal pa se je tehnika odločila svoje, zato žal odstop. Hvala vsem ki nas podpirate. Se vidimo.


Zastava Yugo
Koren Blaž | Rupnik Robert
Objava: 1.7.2018

Zelo lep in hkrati naporen rally za mojega yugota in seveda tudi za naju. Prvi dan sva začela umirjeno, saj sva, zaradi predhodnih težav z menjaknikom, dirko želela začeti nekoliko bolj zadržano.

Naslednji dan sva na na 3. hp zvila "šus plato" na zelo slabem odseku ceste, vendar sva jo kljub temu uspesno odpeljala. Po 5 hp sva začela stopnjevati tempo in ga tako držala do konca in si z zadnjim hp zagotovila 12 sekund prednosti pred bratom.

2. dirka v krieri in 1. mesto v yugo pokalu na kar težkem rallyu je za naju odličen rezultat.

Zastava Yugo
Kovač Jure | Uljančič Boštjan
Objava: 1.7.2018

Rally železniki sva začela na polno, prvi hp sva naredila vrhunski čas, potem pa štartava drugega in avto crkne... zgubila sva 11 min, ko sva se ukvarjala s popravljanjem avta in kar naenkrat vzge in sva odpeljala naprej.

Drugi dan sva postavila nekaj dobrih časov, ampak kaj več kot prihod v cilj žal ni bilo mogoče. Zaostanek prvega dne je bil prevelik. Super rally, krasne preizkušnje in pa smola. Upamo na boljši rezultat v Gorici.

Zastava Yugo
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 1.7.2018

Super dirka, ki se je za naju žal končala že na tretji hitrostni preizkušnji z zlomljeno polosovino.

VW Polo


Skledar Tomislav | Barbara Tolar
Objava: 1.7.2018

Rally je zelo zanimiv v veselje nama je da sva prišla do konca, predvsem Barbara ker je to njen domači kraj. Zdaj malo pavze, nekaj popravil, potem pa v Gorico nabirat nove kilometre.

Renault Clio
Žbogar Igor | Stanič Nik
Objava: 1.7.2018

Dopoldanski del mi ni bil všeč ,lahko bi bolje zaščitili progo saj sem spraznil gumo ki, še sam ne vem kje. Drugi del je šel odlično, delal sem dobre čase glede na to koliko km imam s tem avtomobolom.

Mitsubishi Lancer Evo IX
Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 1.7.2018

Na rallyju v selški dolini s hitrostnimi preizkušnjami po cestah po okoliških hribih je Rok Turk z odlično predstavo dosegel novo zmago v letošnji sezoni. Po petkovem začetku s sprint izvedbo dražgoškega uvoda, ko je vodilni posadki ločila manj kot sekunda, je Rok s sovoznico Blanko Kacin v soboto z drugega mesta napadel vodilno pozicijo. Po nekaj izmenjavah v vodstvu in napetem boju v Davči in na Podlonku, sta si člana OPV Športa z hitro vožnjo pred glavnimi konkurenti v državnem prvenstvu privozila že veliko prednost, po tehničnih težavah pa tudi med konkurenco v FIA pokalu srednje evropske cone, ter na prvem mestu nadaljevala vse do cilja, gledalci na Soriški planini in Dražgošah pa so lahko uživali v njunih atraktivnih predstavah .

Tako sta Rok in Blanka s Peugeotom 208 T16 razreda R5 skupaj z ekipo OPV Racing Cars v cilju rallyja Železniki slavila dvojno zmago in tako uspešno nadaljujejo letošnjo sezono, saj so vse letošnje nastope končali na najvišji stopnički. Rok je bil po tretji letošnji zmagi v državnem prvenstvu na prav toliko rallyjih v cilju nadvse zadovoljen: "Predvsem me veseli, da sem bil veliko hitrejši na istih hitrostnih preizkušnjah kot lani. Resnično uživam v dirkanju z dirkalnikom R5, ki sem se ga zdaj že dodobra navadil. Super so delovali tako ekipa kot dirkalnik in vsekakor je za nami še ena odlična dirka!"

Peugeot 208 T16 R5
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2019


 
 


        (c) Rally Baza