Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2018
2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Poreč 2018
Poreč 2018 (17) | Nova Gorica 2018 (15) | Železniki 2018 (18) | Velenje 2018 (20) | Vipavska dolina 2018 (23)Mrevlje Denis | Gomizelj Rok
Objava: 3.10.2018

Po težavah v zaključku uvodnega dne rallyja na hrvaškem, ki je štel tudi za slovensko državno prvenstvo, ko sta imela Denis Mrevlje in njegov sovoznik Rok Gomizelj tehnične težave z dirkalnikom ter izgubila kar nekaj časa in mest v razvrstitvi, jima je naslednji dan uspel povratek med najhitrejše. Navkljub zaostanku, ki je bil glede na kratek petkov uvod kar velik, nista izgubila upanja in napadala prav na vsaki sobotni hitrostni preizkušnji. S šestega mesta sta se prebijala po mestih navzgor, ter prav v zaključku z najhitrejšim časom na predzadnji hitrostni preizkušnji, ko sta prišla med najhitrejšo trojico, in z dokončnim prebojem na 2. mesto v divizji 2 prav na zadnji hitrostni preizkušnji dokazala, da je potrebno vztrajati in napadati vse do konca.

S Peugeotom 208 R2 sta tako člana AMD Gorica tudi v Poreču ponovila uspešen rezultat z domačega rallyja Nova Gorica. V cilju se je vidno zadovoljna ekipa z Denisom na čelu veselila uspeha, že tretjih zaporednih stopničk: "Po težavah nama je z Rokom uspel odličen povratek nazaj med najboljše, vseskozi sva napadala, zmanjševala zaostanek in izplačalo se je. Velika zahvala gre prav vsem članom ekipe, tako za pomoč pri dirkalniku kot tudi za nasvete pri dirkanju v tako zahtevnih razmerah, kot so bile te v Poreču. Vesel sem, da za menoj stoji tako odlična ekipa, zahvala pa gre seveda tudi vsem našim sponzorjem, ki nas podpirajo pri dirkanju na takšnem visokem nivoju. Pa seveda hvala tudi navijačem za navijanje, se vidimo konec meseca v Idriji!"

Poleg 2. mesta v diviziji 2 slovenskega državnega prvenstva sta Denis in Rok osvojila tudi 2. mesto med dirkalniki na sprednji pogon v FIA prvenstvu centralno evropske cone, Rok pa tudi zmago med sovozniki do 21. leta. S preizkušnjo v Idriji se bo zadnji vikend v oktobru tudi zaključilo letošnje nadvse zanimivo in razburljivo državno prvenstvo v rallyju.

Peugeot 208 R2
Zupančič Mišel | Andrejka Damijan
Objava: 2.10.2018

Po dobrem začetku v petek, ko sva si popravila štartno pozicijo in dobrem času na HP Tinjan (razlika med nama in posadko Zrinski/Vidmar je bila samo 0,1 sek) sva se resnično veselila lepe in napete dirke. Žal sva že na naslednji HP odstopila. Pri zaviranju po klancu navzdol je odpovedal vijak na podvozju in sva ostala brez volana - odstop je bil neizogibem.

BMW M3
Novak Tim | Ocvirk Uroš
Objava: 2.10.2018

Za nami je zahteven, a zelo lep reli! Trase so za večino posadk nove, tudi za naju je bila večina hitrostnih preizkušenj novih, zato smo se nadejali dobrih bojev znotraj divizije. V petek sva začela s svojim tempom, ki sploh ni bil slab, a sta glavna konkurenta za zmago naletala na tehnične težave in tako sva čez noč vodila.

Sobotne dopoldanske preizkušnje so mi bile všeč in zato sva tam kar pritiskala, da sva utrdila vodstvo. Popoldan pa je bilo na cesti ogromno skal in peska, zato sva peljala bolj rezervirano, vendar ves čas opazovala konkurenco. Popoldanki del je bil zelo zahteven za branjenje vodstva, saj nisem hotel storiti nobene napake. Veselje po prečkanju ciljne črte je bilo ogromno! S tem rezultatom sva se povzepla na vodilo pozicijo v DIV2 in imava odlično izhodišče za napad na naslov, kar je seveda cilj v Idriji! Komaj čakam na zadnji reli!

Opel Adam R2
Kovač Jure | Uljančič Boštjan
Objava: 1.10.2018

Kaj naj rečem, odlična dirka, odlične borbe, odlični brzinci. Dirka brez težav, avto je špilal na maksimumu, na posameznih brzincih mislim da nebi mogla iztisnit ven niti desetinke več. Kar nekaj hpjev sva odpeljala od štarta do cilja na limitu in čez. To je bil maksimum našega malega agregata v jugecu. Jaz, sovoznik in seveda avto smo pustili vse na pisti kar smo mogli. Na koncu malo smole, ker nisva imela ustreznih luči, ampak mi se ne damo. Idrija here we come :)

Zastava Yugo
Koren Tine | Medvešček Tjaša
Objava: 1.10.2018

Rally v Poreču je bil precej zahteven rally, saj je bil asfalt kljub lepemu vremenu dokaj spolzek, na cesti pa je bilo veliko kamenja. Zato sva dirki začela previdno. Kljub vsemu pa so se prve težave pojavile že na HP1. Odvila se je namreč ročka menjalnika, ki zato ni deloval kot bi moral. Po prihodu v servis so naši vrli mehaniki to napako odpravili, nakar je menjalnik ponovno deloval kot je treba.

Drugi dan dirke sva tako začela po načrtih, nato pa sva imela smolo in na HP9 prebila pnevmatiko ter se zato kar po prazni pripeljala v cilj. Med vožnjo do naslednje HP sva jo nato zamenjala in se peljala naprej. Istočasno pa sva še ugotovila, da nama je tudi interfon odpovedal poslušnost. Posledično sva HP 10 bila prisiljena peljati bolj previdno. Tudi zaradi naštetega je bila dirka napeta do zadnjega, saj smo si bili s konkurenco zelo blizu.

Zaključek tekme v najino korist sta tako odločili pičli 2 sekundi, ki sta naju na rally-ju Poreč pripeljali do zmage v Yugo pokalu. Vsa zahvala za dosežen odlični rezultat gre tako najprej našim super mehanikom, ki neumorno skrbijo za servisiranje tekmovalnega vozila. Posebna zahvala gre Martinu Štucinu za dve novi Michelin gumi, brez katerih bi najin yugec na tej tekmi še bolj »plaval« po cesti. Zahvalo si zasluži tudi najina celotna spremljevalna ekipa za vso nudeno pomoč in podporo v boksih, pozabiti pa ne smeva niti vseh navijačev, ki ste navijali za naju, tako neposredno ob progi kot tudi doma ob spremljanju rezultatov. Nenazadnje si pohvalo zaslužijo tudi organizatorji tega rally-ja in vsi sponzorji, ki naju podpirate in verjamete v naju.
Zato se vidimo na Rally Idrija!

Zastava Yugo


Bodlaj Rok | Sušnik Boštjan
Objava: 1.10.2018

Krasen vikend v Poreču za našo ekipo. Po 3 zaporednih odstopih je bila ta ciljna rampa zlata vredna. Bil je težak rally in vesel sem da je avto deloval brez problemov. Naučili smo se veliko in se že veselimo Idrije.

Škoda Fabia
Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 1.10.2018

Na predzadnjem rallyju za slovensko državno prvenstvo v letošnji sezoni, ki je minuli vikend potekal v Poreču in okolici, sta s hitro in atraktivno vožnjo navduševala tudi Rok Turk in Blanka Kacin. S Peugeotom 208 T16 razreda R5 sta po dveh dneh dirkanja in 95 kilometrih hitrostnih preizkušenj osvojila 1. mesto in novo zmago v državnem prvenstvu, v skupni razvrstitvi rallyja, ki je štel tudi za mednarodni pokal FIA centralno evropske cone, pa osvojila 2. mesto. Na štartu je bilo kar 10 dirkalnikov razreda R5, tako da je bila borba za najvišja mesta že od štarta zelo razburljiva, o čemer pričajo tudi majhne razlike med dirkači, saj je bila med prvimi tremi uvrščenimi po prvem dnevu rallyja razlika le ena sekunda.

Tudi sobotni del je prinesel zanimive boje med posadkami, sonce pa je grelo gledalce, ki so si prišli v hrvaško Istro ogledat rally, ki je nadomestil odpovedan Croatia rally. Med slovenskimi posadkami je bil Rok na vseh hitrostnih preizkušnjah najhitrejši, skupaj z ekipo OPV Racing Cars, ki pripravlja dirkalnik, pa se je po prihodu v cilj lahko veselil odličnega uspeha z novo zmago: "Vesel sem, da nam je ponovno uspel odličen rally. Hitrostne preizkušnje na rallyjih, ki potekajo tu naokoli, so mi bile vedno všeč, in tudi letos sem prav užival v dirkanju na njih. Paziti je sicer bilo treba na kamenje, katerega je bilo veliko na cesti, pa ob tem vseeno obdržati hiter ritem in vseskozi napadati. S celotno ekipo smo opravili fantastično delo in že prav veselim se naslednjega, domačega rallyja v Idriji!"

Četrta letošnja zmaga v državnem prvenstvu je vsekakor dobra popotnica pred zadnjim letošnji rallyjem tudi za Roka in Blanko, kjer bosta skupaj z ekipo nastopila na rallyju Idrija zadnji vikend v oktobru.

Peugeot 208 T16 R5
Premrl Grega | Ošlaj Vili
Objava: 1.10.2018

Grega Premrl in Vili Ošlaj sta v Poreču prvič nastopila z novim dirkalnikom Toyoto GT86 razreda R3. Primarni cilj je bil pridobivanje izkušenj in občutkov, ki bodo posadki koristili v nadaljevanju. Nastop v ekipi kljub odstopu v sklepnem delu ocenjujejo za uspešnega.

"Toyota GT86 je prava zverina. Vožnja tega dirkalnika je pravi užitek, veliko dela pa bo seveda še potrebnega, da se ga povsem privadim in iz njega iztisnem maksimum. Reli v Poreču je bil tudi letos zahteven, predvsem zaradi velikih količin kamenja na stezi, kar seveda ne gre na roko dirkalnikom z zadnjim pogonom. Vmes se najde tudi kakšna večja skala in dirkalnik lahko ob udarcih na žalost kar pošteno nastrada," je vtise po zaključku nastopa strnil Grega Premrl.

Dirkalnik je na eni izmed sobotnih popoldanskih hitrostnih preizkušenj dobil močan udarec, kar je bilo naposled usodno za enega izmed prednjih amortizerjev. Neljub dogodek se je zgodil zgolj dve hitrostni preizkušnji pred ciljem, tako da razočaranja v ekipi Unikatoy Racinga kljub temu ni bilo čutiti. Daleč najpomembnejši cilj - nabrati čim večjo zalogo znanja - je bil kajpak dosežen.DS3, 208 R2 in GT 86
Peljhan Darko | Verbič Anja
Objava: 1.10.2018

Odlična dirka, testiranja ki smo jih opravili skozi letošnje leto so pokazala da je potencial avtomobila pravi... Do štarta sezone 2019 bo Polo pripravljen...

Lancer Evo IX in VW Polo
Žvab Jaka | Mravlje Jan
Objava: 1.10.2018

Rally Poreč je bil zame ponovno povsem nova izkušnja, razmere niso bile enostavne saj je bilo veliko peska in skal ter drseč asvalt. No kljub vsemu smo uživali, saj smo imeli super vreme. Na določenih hitrostnih preizkušnjah sem dosegal konkurenčne čase, kar je lepa vzpodbuda za naprej. Na koncu sva s sovoznico imela malo smole, saj sva prebila dve gumi in tako izgubila nekaj časa in kako mesto v razvrstitvi divizije 1.

Škoda Fabia


Bratina Mitja | Čibej Viljem
Objava: 1.10.2018

Dirka je bila zaradi popeskanih ovinkov zelo zahtevna in nepredvidljiva do konca. Štartala sva kljub temu, da je bila to najina prva skupna dirka dobro, v nadaljevanju pa napadla, ko je bilo potrebno. Na koncu sva 2.mesto samo še zadrževala, na srečo nisva naredila nobene večje napake. S celo dirko sva izredno zadovoljna. Velika hvala ekipi v boxih, ter vsem sponzorjem.

Citroen AX GTI
Humar Aleks | Cevc Jaka
Objava: 1.10.2018

Rally Poreč sva začela po planu z zmago na prvi hp v klasi, nato pa nama je pred štartom superspeciala odpovedal senzor obratov, tako da sva odstopila, ter nato v soboto nadaljevala po pravilu super rally z zaostankom 14min, tako da ni bilo ravno prave volje za dirkanje. Vseeno pa je bilo potrebno biti dovolj zbran za popeskane in hitre Istrske ceste.

Peugeot 208 R2
Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 30.9.2018

Po nesrečni Gorici, je bil tokrat na vrsti Poreč. Ker našega avta nismo uspeli popraviti, smo si avto sposodili. Kombinacija nov avto, popeskani brzinci in še spomin iz Gorice žal ni prinesel nič dobrega. Glava enostavno ni dovolila več. Šele zadnja dva brzinca sem se uspel vsaj malo za silo sestaviti skupaj, tako da sva za las ujela 3 mesto. Hvala Luka Kos za avto, ki je super, do Idrije se moram pa še jaz sestaviti skupaj, da dam maksimum iz avta.

VW Polo
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 30.9.2018

Fajn, hitri brzinci, mogoče malo preveč razriti in polni kamenja, ampak to smo nekako pričakovali. Zaključek dirke pa razočaranje in čimprej za pozabit. Po že skoraj zagotovljenem tretjem mestu sva z enim vrtenjem na Žbandaju in izletom s ceste na Flengiju zapravila stopničke za tri sekunde…

VW Polo
Mlinar Simon | Bizjak Erik
Objava: 30.9.2018

Z vožnjo sem zadovoljen, kljub temu da je to zame druga dirka s tem avtomobilom, drugače pa z avtomobilom nismo imeli težav.

Polo in Clio 2.0


Božič Franci | Velikonja Doris
Objava: 30.9.2018

Z vožnjami sem zadovoljen, smo pa vzeli Porec le za nabiranje kilometrov... Drugače pa letos nimamo sreče z avtomobilom. Bom pa še hitrejsi saj manjkajo kilometri.

Škoda Fabia 1,3
Grossi Marko | Kavčič David
Objava: 30.9.2018

Kljub odstopu sem zadovoljen pokazal sem par dobrih časov. Sreče pa ni bilo kaj preveč tako da za to leto je to to.

Citroen C2 R2 Max
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2018


 
 


        (c) Rally Baza