Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2019
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Idrija 2019
Idrija 2019 (23) | Nova Gorica 2019 (24) | Železniki 2019 (14) | Ina Delta 2019 (9) | Velenje 2019 (18) | Vipavska dolina 2019 (30)Nagode Žan | Kuštrin Luka
Objava: 12.11.2019

Zadnje dejanje letošnje sezone je za mano. Z nekaj težavami in napakami ter precej sreče sva z Luka Kustrin uspešno zaključila Rally Idrija 2019 na 4. mestu v diviziji 1. S prikazanim sem zadovoljen, saj sva pokazala nekaj solidnih voženj.

Rally je potekal v bližini mojega domačega kraja, zato bi se rad zahvalil vsem navijačem in prijateljem za podporo in navijanje, saj ste ustvarili neverjetno vzdušje!

Prav tako gre zahvala vsem sponzorjem in ekipi Mrak Racing Team, saj brez vas nastop ne bi bil mogoč. Hvala vsem fotografom in snemalcem za čudovite slike in posnetke. In na koncu, hvala Luka Kustrin za odlično branje zapiskov.
Opravičil bi se rad gospodu, kateremu sem podrl nekaj ograd na pašniku. :) :)

MG ZR 105
Medved Jan | Vovk Lucijan
Objava: 7.11.2019

Rally idrija se je za nas končal preden se je sploh pričel. Pred vstopom v prvo časovno kontrolo mi je avto ugasnil, nakar ga nikakor nisem mogoel vžgati in po 15 minutah nama je uspelo in tako sva z velikim pribitkom začela dirko.

Težko se je bilo zbrati in napadati naprej. Na hp3 sva prebila še gumo tako da je bil dan res grozen. V nedeljo sva naredila nekaj dobrih časov in videla da sva lahko hitra. Sezone je konec, počitka pa ni, saj nas caka nekajmesečni trud da poiskušamo ponovno zbrati sredstva za sezono 2020.

Peugeot 208 R2
Humar Matic | Jereb Nika
Objava: 30.10.2019

Rally Idrija je za nami.. :D Zadnja dirka v letošnji sezoni se je za naju zaključila fenomenalno!! Občutka zmage na domači dirki se ne more opisat z besedami.

V soboto sva na HP Idrija I. imela smolo, ter na sredini brzinca prebila gumo... Sledil je SS Žiri ter HP Idrija II. Glede na kombinacijo prednjih gum {21/11} sva bila z rezultatom po koncu dneva zadovoljna :)

V nedeljo sva napadla na polno že na prvi HP Dole I. ter nadoknadila izgubljene sobotne sekunde :) Na HP Ledine sva imela svoj moment ko naju je skoraj zavrtelo, a je Matic situacijo rešil super odlično. Z dobrim tempom sva nadaljevala preko celega dneva, ter dirko zaključila na 1. mestu v diviziji 3., 1. mestu v diviziji 4. na 3. mestu med dvopogonci ter 11. mestu v generalni razvrstitvi. :D

Velika zahvala gre naši celotni ekipi, sponzorjem, domačim, vsem navijačem ter fotografom in snemalcem ki nas spremljate in podpirate na dirkah! Res iz srca hvala vsem :)

To je to za letos.. Naslednje leto ponovno napademo ;)

Renault Clio RS
Čebron Janko | Kavčič Andrej
Objava: 30.10.2019

Rally Idrija sva začela malce rezervirano, kajti to je bil najin prvi skupni rally. Sva se pa kar hitro ujela in že na drugi hitrostni preizkušnji postavila zelo lep čas. Na žalost sva kasneje na HP Idrija 2 prebila gumo in s tem malce povečala zaostanek.

V nedeljo sva imela še dva manjša izleta s ceste in tako izgubila možnost za boljšo uvrstitev. Kljub temu sva z rallyem zelo zadovoljna ker nama je nekaj hitrostnih preizkušenj uspelo odlično odpeljati. Rad bi se zahvalil organizatorjem za zelo lepo in super izpeljano dirko, vsem navijačem, ki ste naju podpirali ob progi, pa nekateri celo na progi, ter ekipi za odlično asistenco!

Mitsubishi Lancer IX
Kobal Marjan | Prelaz Kristjan
Objava: 29.10.2019

Ker smo imeli v Poreču malo smole in izlet iz ceste smo dirkalnik v enem tednu poštimali in veseli smo, da smo dosegli ciljno rampo. Kot vedno je rally Idrija zanimiv, brzinci lepi in vzdušje navijačev ob progi neprecenljivo.

VW Polo 1.4


Komel Slavko | Vončina Darko
Objava: 29.10.2019

Hvala organizatorju za lep sončen vikend, županu za spodbudne besede o rellyu, ki jih ne slisiš vsak dan. Kaj bom rekel o najinem nastopu, srce je dalo več, a oči so kasnile. lp Komel.

Opel Astra GSi
Kačič Primož | Černigoj Aljaž
Objava: 29.10.2019

Rally Idrija za nas ni minil po pričakovanjih, kajti nikakor nisva mogla odpeljat brzinca brez težav in temu primerni so bili tudi časi. Rad bi se zahvalil vsem sponzorjem, prijateljem, mehanikom, sovozniku, vsem ki ste nama priskočili na pomoč, ko sva prišla v bokse z zvitim zadnjim mostom, pa tudi vsem navijačem in vsem ki nas kakorkoli podpirate!! Hvala vam in se vidimo naslednjo sezono.

MG ZR 105
Mlinar Martin | Mlinar Miran
Objava: 29.10.2019

Po vseh težavah na Rallyju v Gorici nama je uspelo kljub velikemu pritisku na domačih tleh ter borba z bratom, katerega je upočasnila okvara motorja, sestaviti rally kot se zagre.

Hvala vsem, ki ste pripomogli k uresničitvi tega in številnim navijačem ob progi saj je le tako Rally Idrija taprav Rally kot včasih, ko sem ga še/le hodil gledat :)

Peugeot 208 R2
Mrak Andrej | Drnovšček Jani
Objava: 29.10.2019

Lepa popestritev z novimi hitrostnimi preiskušnjami... Bog nam je dal lepo vreme čestitke organizatorju in gledalcem... res uživali smo :)

Zastava 850
Bratina Mitja | Bratina Lara
Objava: 29.10.2019

Z relijem v Idriji smo zaključili letošnjo sezono dirk. Prvi plan je bil zaključiti reli, ter tako osvojiti pomembne točke v točkovanju med sovozniki do 21.let kjer tekmuje Lara. Reli sva pričela v soboto s prvima dvema brzincema dobro, nato sva tretjega peljala preveč rezervirano. V nedeljo nama takoj zjutraj s prvim brzincem tudi ni steklo, nato pa sva imela na drugih Dolah en fajn izlet pod cesto na pašnik, tako da sva izgubila precej časa in malo poškodovala avto. Do cilja dva nato vozila konstantno ter vseeno zaradi nekaj dostopov tekmecev osvojila 5.mesto v Diviziji 1, Lara pa je osvojila 3.mesto med sovozniki do 21.let.

Na koncu je bilo to dovolj da smo ubranili skupno 1.mesto s prejšnje dirke, tako da je Lara že v svoji prvi sezoni osvojila naslov državne prvakinje med sovozniki do 21.let, na kar pred začetkom sezone niti pomislili nismo. Zahvala za vse to gre naši super ekipi, katera nam je celo leto stala ob strani, družinama za vso pomoč, spodbudo in podporo, vsem sponzorjem, fotografom in ostalim, kateri ste nam kakorkoli pomagali. HVALA VSEM!

Citroen AX GTI


Kovačič Klemen | Ošlaj Vili
Objava: 29.10.2019

Prva resna avto dirka in Rally zame, bi pa se kmalu končal na HP1, potem, ko sem pozabil poslušat sovoznika in napadel v želji po času. Zavrtela sva se sredi ceste po prevoju in vžigala avto celo minuto. Dobil sem dobro lekcijo in nadaljeval v Žireh na SS in nato Idrija 2 počasi v cilj.

V nedeljo smo se dogovorila s sovoznikom da odpeljeva prve 2 HP počasi, da dohajam vse zapiske. Popis je bil odličen, kar se je pokazalo proti koncu dneva, ko sem dvignil tempo na max. Imela sva lažje napake na HP Dole, zvito platišče in prazno pnevmatiko pred štartom zadnje HP Dole, vendar sva vse skupaj rešila in na zadnji HP Ledine dvignil tempo na moj max.

Na zadnji HP9 je bilo malo težav z prehitevanjem ostalih, slaba štartna številka zaradi sobotne slabe uvrstitve in ogromno peska posledično, vendar na koncu vse ena dobra šola. Kot celota, zame odličen napredek proti koncu Rally-a, kar se je pokazalo na zadnji HP. Hvala sponzorjem in sovozniku Viliju, ki je na zadnjih HP že imel vzdihljaje "Bravo" in "ooo" v Interfon.

Peugeot 208 R2
Fabjan Miran | Žvokelj Grega
Objava: 29.10.2019

Letos smo ekipa M.Fabjan-G.Žvokelj z vozilom lancia delta integrale hf uspešno prevozili 6. ciljnih ramp in sicer na relijih Vipavska dolina, Nova gorica, Železniki, Velenje, Poreč in rally Idrija. Že v Poreču smo potrdili naslov prvaka v kategoriji starodobniki rally sport, vendar nas je želja po se boljši uvrstitvi v diviziji 3 pripeljala na rally v Idrijo, kjer smo kljub prebiti gumi in zviti optiki vozila odpeljali še dokaj tekoče in konstantno.

S časi iz samih hitrostnih preizkušenj sva zelo zadovoljna saj sva osvojila 4. mesto med vozniki in 3. med sovozniki v diviziji 3. Kljub vsem pripetljajem sva med dirko uživala in bilo je super vzdušje. Z veseljem pričakujeva novo sezono.

Lancia Delta Integrale
Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 29.10.2019

Uspešen zaključek sezone na najboljši možen način! Čeprav je bilo Bojana strah Ledin, sva pokazala, da se lahko tudi na bolj zaprtih brzincih peljeva hitro.

V drugem krogu sva sicer ostala brez 5 prestave, ki bi jo še kako potrebovala na Dolah. Med servisom so mehaniki napako odpravili in na koncu sva se veselila zmage. Hvala super ekipi, pokroviteljem, prijateljem, skratka vsem, ki nama pomagajo. Frenky glavo gor, drugo leto se bomo borili naprej!

Volkswagen Polo 1.4
Tavčar Primož | Kogej Matic
Objava: 29.10.2019

Po takšnem rally-ju je polno vtisov. Organizacija SS Žiri,je prinesla ogromno dela in s tem tudi skrbi, a nam je nekako uspelo to združiti tudi z vožnjami. Če je bila izpeljava SS uspešna smo imeli z tehniko manj sreče, tako da smo morali sobotni del z težavami zvečer zaključiti z odstopom in nedeljo nadaljevati po pravilu super rally. Drugače sva bila z avtomobilom ter vožnjami zadovoljna, predvsem pa da smo vsi na koncu veseli in zdravi prispeli na cilj.

Opel Adam R2
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 29.10.2019

Na rally Idrija smo se odpravili s planom napasti drugo mesto v končni razvrstitvi divizije 1. V soboto smo začeli dobro, v nedeljo pa so nas že takoj zjutraj ustavile tehnične težave z motorjem, zaradi katerih smo se odločili da po prvem krogu v boksih odstopimo.
Letos se bomo, po dokaj nesrečni sezoni vključno z dvema odstopoma, morali zadovoljiti z tretjim mestom, naslednje leto pa v nove zmage...

Volkswagen Polo 1.4


Anželak Marko | Verdev Tadej
Objava: 29.10.2019

V soboto sva začela zelo dobro na prvem hp, sledil je ss žiri kjer sma zaradi moje napake šla na streho in odstopila, ponoči so mehaniki popravili avto in sma v nedeljo nadaljevala z dirko. Drugi dan sma postavila še kar nekaj dobrih časov v yugo pokalu in prišla do cilja brez večjih težav.

Zastava Yugo 65
Koren Blaž | Rupnik Robert
Objava: 28.10.2019

Za zadnjo dirko letošnje sezone smo si zadali predvsem en cilj: gremo uživat! Počutje je bilo odlično in hitro sva ujela pravi ritem, povsem nepričakovano. Prvi dan sva zaključila precej zadovoljna.

V nedeljo smo začeli malo bolj napadalno in vse do zadnjega hp sva držala vodstvo, nakar se nam je kmalu po štartu zadnjega hp pretrgala zajla gasa. Dirko smo želeli pripeljat do konca, tako smo s pomočjo gledalcev, ki so mi prinesili vrv, "uštukal" pretrgano zajlo in skozi okno ročno vlekel gas skoraj 7 km. V cilj smo pripeljali z ogromno zamudo in za 1,6 sekunde osvojili 3. mesto. Če zaključim, odlična sezona, polna vzponov in padcev a mi smo vselej vztrajali!

Zastava Yugo 65
Mlinar Simon | Bizjak Erik
Objava: 28.10.2019

Z vožnjo sem zadovljen. Škoda edino za udarec z zadnjim kolesom v robnik in pa težave z motorjem.

Peugeot 208 R2
Štrovs Nejc | Peternel Matic
Objava: 28.10.2019

Prve dirkaške kilometre sva z avtom naredila šele na sami dirki, zato je bila sobotna predstava pričakovano rezervirana. Nedeljski del sva začela v hitrejšem tempu, nato pa sva se v nadaljevanju dirke po nekaj napakah osredotočila na ohranitev celega dirkalnika in prihod v cilj.

MG ZR 105
Mrevlje Jan | Simčič Tina
Objava: 28.10.2019

Na reli Idrija smo se odpravili zgolj po osvojitev točk za 3. mesto v Yugo pokalu in to nam je tudi uspelo in sicer z prvo zmago v karieri. Sezona je končana na 3. mestu kar na začetku sezone nismo ne upali ne pričakovali tako da smo z izpletom več kot zadovoljni.

Zastava Yugo 65
Aubreht Janko | Aubreht Mitja
Objava: 28.10.2019

Za nami je še zadnja dirka v sezoni Rally Idrija 2019.

Po začetnem tipanju v soboto, smo se v nedeljo podali s ciljem, da poskušamo čim hitreje in brez večjih težav priti do cilja. Vendar pa se vse ni odvijalo po naših željah, saj smo na HP Ledine 1 imeli krajši izlet s ceste na njivo, kjer smo prevozili kup gnoja ter ob izgubi časa nadaljevali proti cilju HP.

Nato so se pojavile še tehnične težave na avtomobilu, vendar smo tudi te s pomočjo mehanikov odpravili in na zadnjih dveh HP-jih nadoknadili zaostanek za tretje uvrščenim in na koncu s 3 sekundami prednosti osvojili 3. mesto v diviziji 3 in 4 ter uspešno zaključili rally. Aubreht Rally Team

Renault Clio 2.0 RS
Pivk David | Rupik Tadej
Objava: 28.10.2019

V soboto sva začela rezervirano. V nedeljo pa sva že na HP Dole 1 dosegla najbolši čas v diviziji 1. Tekom celega dneva sva dosegala odlčne čase. Na HP Ledine 2 sem bil malo preoptimističen na enem izmed desnih ovinkov a se je vse lepo končalo.

Z vožnjami sva zelo zadovoljna saj sva dosegla 2. mesto v diviziji 1, poleg tega pa sem jaz osvojil 1. mesto med vozniki do 21 let. Tadej pa je osvojil 1. mesto med sovozniki do 21 let.

Zahvalil bi se rad ekipi, saj je avto deloval odlično, sponzorjem, ki so mi vse to omogočili in prijateljem za navijanje ter podporo.

Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 28.10.2019

Tako kot v preteklih sezonah so se na zaključku državnega prvenstva v rallyju najboljši slovenski dirkači minuli vikend pomerili na cestah v okolici Idrije. Novost v letošnji izvedbi pa je bil poleg novih hitrostnih preizkušenj tudi super special v Žireh, kjer so posadke veliko število gledalcev navduševale s svojimi nastopi. Med njimi tudi aktualna državna prvaka v letošnji sezoni, Rok Turk in Blanka Kacin s Hyundaijem i20 R5, ki sta že v soboto bila nahitrejša na vseh treh hitrostnih preizkušnjah in tako napovedala, da ju na domačem rallyju zanima le zmaga.

Tudi v nedeljo, ko je toplo in sončno vreme še doprineslo k temu, da so prav vsi udeleženci z navijači vred lahko uživali v čudovitem zadnjem dnevu letošnje dirkaške sezone pri nas, Rok in Blanka nista dopustila nobenega presenečenja - najhitrejša sta bila prav na vseh hitrostnih preizkušnjah in tako zasluženo osvojila novo zmago. Z novim uspehom z ekipo Hyundai Slovenija in Friulmotor, ki skrbi za dirkalnik, sta tako poleg naslova državnih prvakov Slovenije ter naslova v hrvaškem odprtem prvenstvu, ki sta ju osvojila že na rallyju v Novi Gorici dve dirki pred koncem sezone, zdaj osvojila še naslov prvakov v FIA prvenstvu centralno evropske cone.

"Seveda je zmaga pred domačimi navijači v domačem kraju nekaj najlepšega. Hvala vsem, ki ste naju prišli spodbujati na hitrostne preizkušnje in pozdraviti v servisno cono. Z Blanko sva si vsekakor želela z novo zmago zaključiti letošnjo uspešno sezono in uspelo nama je. Všeč so mi bile nove hitrostne preizkušnje, ki so še dodale k zanimivosti rallyja, pa tudi sam nastop nama je uspel tako kot sva si ga zamislila pred štartom. Celotna ekipa je svoje delo odlično opravila in nov uspeh je tukaj!" se je ob zaključku rallyja na glavnem trgu v Idriji skupaj z navijači zmage veselil Rok, za katerega je bila to že tretja zmaga na domačem rallyju. Tretji pa je bil tudi naslov, ki sta ga v letošnji sezoni osvojila skupaj z Blanko - tretjo sezono zapored sta osvojila naslov državnih prvakov Slovenije!

Hyundai i20 R5
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2021


 
 


        (c) Rally Baza