Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2019
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Vipavska dolina 2019
Idrija 2019 (23) | Nova Gorica 2019 (24) | Železniki 2019 (14) | Ina Delta 2019 (9) | Velenje 2019 (18) | Vipavska dolina 2019 (30)Logar Boštjan | Gec Andrej
Objava: 2.5.2019

Izredno težka dirka, predvsem iz psihološkega vidika, vsaj zame. Razmere za izbiro pravih gum skoraj nemogoče, kar nekaj komičnih vložkov sva imela jaz in Andrej, ampak za prvič skupaj, mislim, da sva oba opravila dobro dirko, skratka pestro.

Z dirko sem nasplošno zadovoljen, tudi rezultati na nekaterih hitrostnih preizkušnjah so bili dobri. Vesel sem, da sem preizkusil vedno željnega Clia Williams Gr. A, kateri se je izkazal za predvsem uživaški in hkrati pravi delovni stroj. Lahko bi se ga navadil :)

Renault Clio Williams
Bratina Borut | Šavelj Izidor
Objava: 1.5.2019

Dirka je bila, zaradi spremenljivih razmer na cesti, zelo zahtevna. S sovoznikom Izidorjem Savelj sva zelo zadovoljna z doseženim rezultatom, predvsem zato, ker je konkurenca v diviziji 2 res močna.


Peugeot 208 R2
Mrak Andrej | Drnovšček Jani
Objava: 1.5.2019

Rally Vipavska dolina spet nepozabna ,z vsemi preseški gledalcev, vremena, trase itd. Fičko je poskrbel za malo šova na super specijalu,potem pa rekel, da bo pripeljal do cilja brez težav. Lepo je bilo...

Zastava 850
Kovač Jure | Uljančič Boštjan
Objava: 30.4.2019

Zelo težak rally. Že na petkovem hp sva imela veliko težav, peljala sva se na 3 cilindre, zaribal nama je alternator, sklopka je cvilila...nabrala sva si skoraj 2 min zaostanka. V soboto sva zgrešila z gumami, nataknila sva suhe, na hpju pa je padal dež.

Zletela sva tudi s ceste, k sreči brez posledic. Nadaljevala sva solidno, ampak glede na zaostanek iz prvih nekaj hpjev, nisva pretiravala in raje preizkusila nekaj sprememb na podvozju. Vreme je bilo krasno ;) upamo na boljše nadaljevanje sezone :)

Zastava Yugo 65
Kojič Alen | Gec Aljaž
Objava: 30.4.2019

Pred dnevi se je zaključila naša domača dirka, Rally Vipavska dolina. Po tehničnih težavah, zaradi katerih smo bili primorani odstopiti na petkovem superspecialu, smo avto ponoči pripravili za sobotni del. Po uspešno odpeljanih prvih 4 hitrostnih preizkušnjah v soboto, nam je dirkalnik odpovedal na koncu preizkušnje Žablje 1, tako da smo žal predčasno zaključili z dirko.

Zahvaljujemo vsem sponzorjem in prijateljem, ki nam vedno stojijo ob strani in nenazadnje tudi vsem navijačem, ki so v petek in soboto pripravili odlično vzdušje! Res je lepo dirkati pred tako publiko, rally je res doma v Vipavski dolini!

Citroen AX GTI


Humar Matic | Jereb Nika
Objava: 30.4.2019

Za nami je 9. rally Vipavska dolina. Rally je bil kar napororen zaradi nesprejemlivega uremena, drugače z dirko nisem najbol zadovoljen na mokrih odsekih sva izgublala prevec časa. Zahvala gre moji ekipi mehanikov, sponzorjem in navijačem. Se vidmo če ne prej na rally zelezniki :)

Renault Clio RS
Koren Tine | Medvešek Tjaša
Objava: 29.4.2019

Za nami je pester in zahteven Rally Vipavska dolina, poln zanimivih
preizkušenj in pestrega dogajanja. Ker sva se rallyja Vipavska dolina
udeležila že v tretje, pri čemer nama na teh vipavskih rallyjih do sedaj
še ni uspelo zapeljati skozi ciljno rampo, sva bila tokrat toliko bolj
zadovoljna, ker sva poleg ciljne rampe dosegla tudi 1. mesto v Yugo pokalu, ter 4.mesto v diviziji 1.

Kljub na trenutke suhemu, na trenutke pa zaradi dežja spolzkemu cestišču in
posledično zelo zahtevni izbiri pravilnih pnevmatik, sva s pomočjo zvestih
mehanikov in podporne ekipe sprejela pravilne odločitve in se skozi rally,
poleg manjših nepravilnosti, prepeljala skoraj odlično. Tako da hvala
celotni ekipi za pomoč in podporo v boksih. Zahvala tudi vsem sponzorjem,
ki verjamete v naju. Pohvala pa tudi organizatorjem za zelo pester in
zanimiv rally.
Se vidimo!

Zastava Yugo 65
Peljhan Darko | Čar Matej
Objava: 29.4.2019

Izjemno sem zadovoljen z rezultati na posameznih hp... Vse deluje kot smo želeli.

Volkswagen Polo NR4
Bratina Mitja | Bratina Lara
Objava: 29.4.2019

Z relijem smo v ekipi več kot zadovoljni, saj takega rezultata nismo pričakovali. Priprava avtomobila se je spet zavlekla do zadnjega, tako da ni bilo časa opraviti kakšen trening. Poleg tega se mi je čez zimo na sovozniškem mestu pridružila nova sovoznica Lara Bratina, in se že na prvi dirki odlično izkazala.

Malo smo imeli smole z izbiro gum na trenutke, vendar smo če gledamo skupaj sestavili odličen reli, zaključila sva ga na 3.mestu v diviziji 1, Lara pa je osvojila 2.mesto v razvrstitvi do 21let za sovoznike. Hvala vsem sponzorjem in komplet ekipi, ki nam je pomagala pred in med samo dirko. Hvala vam!

Citroen AX GTI
Premrl Grega | Stiperski Marko
Objava: 29.4.2019

Največja želja Grege Premrla pred letošnjim relijem je bila uspešno zapeljati na ciljno rampo in s tem "poravnati račune iz lanske sezone", ko je tu doživel težjo nesrečo. V letošnji sezoni bo fokus ekipe Unikatoy racing namreč predvsem na nabiranju izkušenj in testnih kilometrov z novim dirkalnikom Toyoto GT86 razreda R3.

Tokrat je na sovozniški sedež sedel izkušeni hrvaški sovoznik Marko Stiperski, s katerim je Grega Premrl v preteklosti že sodeloval. Posadka je v petek odločno začela na večernem superspecialu, ki ga je tudi tokrat na ulicah Ajdovščine pospremila več kot desettisočglava množica ljubiteljev domačega relija in pripravila nepozabno vzdušje.

Uvodnemu je sledil zahteven in nepredvidljiv sobotni del relija, ki ga je zaznamovalo spremenljivo vreme:

"Z Markom sva si želela suhih pogojev, a nama vreme tokrat ni prisluhnilo. V zahtevnih pogojih, ki so tokrat na nekaterih hitrostnih preizkušnjah spremljali reli v Vipavski dolini, le stežka pridobiš prepotrebne izkušnje, saj je osredotočenost predvsem pri misli, da posadka ohrani dirkalnik cel in s previdnostjo izgubi čim manj časa. S svojimi predstavami seveda še nisem zadovoljen, a vem, kaj je potrebno še pošteno izboljšati, da bi dvignili nivo konkurenčnosti. Se že veselim naslednjega relija in nadaljevanja nastopov z novim dirkalnikom," je po uspešnem prihodu na ciljno rampo povedal Grega Premrl.

Naslednji nastop sledi v Velenju, ki bo tudi letos predstavljalo drugo postajo slovenskega državnega prvenstva. V koledar si zabeležite 24. in 25. maj.

Toyota GT86 R3


Potrata Matija | Nabergoj Marko
Objava: 29.4.2019

Neglede na vremenske razmere je bila dirka super. Zelo zadovoljni da smo jugeca celega pripeljali v cilj.

Zastava Yugo 65
Franetič Bogdan | Kobal Marjan
Objava: 29.4.2019

Lepa dirka polna preobratov z vremenom, drugače pa veliko gledalcev ter lepa udeležba posadk.

Volkswagen Polo 1.4
Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 28.4.2019

Prvi rally letošnje sezone je postregel s pestrim dogajanjem tako na progi, kot tudi v servisu. V soboto zjutraj nam je za začetek ponagajal avto, ker ni hotel vžgati. Tako sva zamudila iz boksov 11 minut in dobila časovni pribitek.

V nadaljevanju dirke sva tako poizkušala nadoknaditi zaostanek in na Predmeji zelo dobro začela. Po skorajšnjem trku v hišo, tam kjer sta parkirala tudi Bratož in Kačič, se v nadaljevanju nikakor nisva več mogla približati najboljšim. Čez en mesec naju tako čaka popravni izpit, kjer upava na boljši razplet.

Volkswagen Polo 1.4
Novak Tim | Ocvirk Uroš
Objava: 28.4.2019

Midva sva z relijem zelo zadovoljna. V zelo spremenljivih vremenskih razmerah smo večinoma pravilno izbrali gume in nastavitve in dopoldan naredili lepo razliko proti konkurenci, ki nama je sicer malo skopnela popoldan, ampak sva se zvečer zbrala in uspešno zadržala vodstvo. Za naju najboljši možen začetek sezone in branjenje naslova! Se že veselim naslednjega relija v Velenju.

Opel Adam R2
Koren Blaž | Rupnik Robert
Objava: 28.4.2019

Otvoriti sezono na domačih tleh, pred domačimi gledalci in dobro poznanimi je ovinki je vselej nekaj posebnega. Do zadnjega ni bilo jasno ali nam bo vreme naklonjeno in prav zato je bila dirka tako zanimiva. Odločala ni samo odlično izpeljana vožnja, ampak predvsem pametna izbira pnevmatik. Z odličnim časom super speciala sem se na sobotni del rallya podal poln energije.

Z vožnjami sem izredno zadovoljen - tu pa tam je bilo seveda nekaj kiksov, ampak k sreči nič resnega. Sezono smo začeli z 2. mestom v Yugo pokalu in 5. mestom v diviziji 1., kar je odlična popotnica pred nadaljevanjem sezone.

Zastava Yugo 65


Širok Kristjan | Simčič Tadej
Objava: 28.4.2019

Rally je bil zelo lep, čeprav nas je vreme malo hecalo... prvo gremo ven z gumami za suho in nas pred štartom prve Predmeje ulovi naliv in je šlo kar uredi ampak se bi dalo full več.

Drugi krog pa v Ajdovščini dež in damo gume za mokro pridemo na Predmejo in je bilo suho, tako da popoldanski dan je bil tako končan, popoldanski dan je bil dosti boljši in hitrejši da smo se malo peljali ampak smo na jutranjih preizkušnjah zgubili preveč smo meli samo še edenj cilj uživat in se peljat na polno do ciljne rampe in to nam je tudi uspelo..... Hvala

Peugeot 306
Miklavčič Vasja | Černigoj Martin
Objava: 28.4.2019

Ma brez pripombe, odlična organizacija, odličen reli, veliko gledalcev k se prou uživa ko voziš, drugače smo več kot zadovoljni z rezultatom.

Renault Clio RS
Mlinar Martin | Mlinar Miran
Objava: 28.4.2019

Nova sezona nov začetek z novim avtom :) :) glede na prvo dirko smo z rezultatom zadovoljni. Kljub muhastemu vremenu in napačni izbiri gum smo prišli do cilja, katerega smo zelo veseli. Hvala vsem, ki ste nam pomagali in sponzorjem za omogočitev tega.

Peugeot 208 R2
Humar Aleks | Cevc Jaka
Objava: 28.4.2019

Za nami je otvoritvena dirka državnega prvenstva v rallyu, ki se za nas ni razpletla najbolje, saj smo bili po trku v betonski most na šesti hitrostni preizkušnji (Žablje 1) primorani odstopiti.

Skozi celotno dirko smo se ubadali z manjšimi problemi in spremenljivimi vremenskimi razmerami, tako da je šlo za zelo zahteven prvi rally v avtomobilu razreda R5. Kljub temu nas lahko navdaja z optimizmom, da smo zmagali na dveh hitrostnih preizkušnjah in do odstopa vodili v generalni razvrstitvi rallya.

Seveda pa ne smemo pozabiti izreči zahvale nepreglednim množicam navijačev za spodbudo in organizatorjem rallya, ki so znova poskrbeli za izredno lep dogodek.

Fabia R5 in Fiesta R2T
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 28.4.2019

Zahteven in zanimiv začetek sezone, predvsem zaradi spremenljivega vremena. Pravilna izbira gum je tokrat igrala še posebej pomembno vlogo. V sobotnem dopoldanskem delu nam je dež pred startom prvega HP-ja malo prekrižal načrte, ampak smo rezultate popravili v popoldanskem delu, tako da smo z dirko in drugim mestom v diviziji 1 zelo zadovoljni.

Volkswagen Polo 1.4
Mlinar Simon | Bizjak Erik
Objava: 28.4.2019

Glede na to da je bil to prvi rally z novim dirkalnikom ter vreme sem zadovoljen z vožnjami ter rezultatom.

Peugeot 208 R2
Holynski Tilen | Maček Žiga
Objava: 28.4.2019

Rally Vipavska dolina je bil kot vedno zelo zanimiv in hkrati zelo zahteven. Poleg že poznanih primorskih drsečih ovinkov nam jo je tokrat zelo zagodlo vreme. Od sonca na začetku ene od hp, do sodre na drugi polovici iste hp.

Fiat Seicento Sporting
Anželak Marko | Verdev Tadej
Objava: 28.4.2019

Prvič v vipavski dolini in po enem letu pavze spet za volanom. Letos tudi nov sovoznik tako da je bil ta reli bolj test kot kaj drugega. Vremenski pogoji so bili težki in nepredvidljivi, konkurenca v yugo pokalu pa je bila zelo hitra, tako da smo z ciljem in celim avtom več kot zadovoljni.

Zastava Yugo 65
Buh Domen | Kobal Rebeka
Objava: 28.4.2019

V petek sva začela odlično in naredila prvi čas v diviziji 1, potem naslednji dan tudi nadaljevala več kot odlično in si v dopoldanskem delu nabrala 48 sekund prednosti, žal pa sva potem odstopila zaradi odtrgane polosovine.
Drugače je avto deloval odlično in izbira gum je bila prava.

Peugeot 205 Rallye
Medved Jan | Vovk Lucijan
Objava: 28.4.2019

Prva dirka je za nami. Glave so shlajene in čas je za analizo. Z dirko morava biti zadovoljna. Dobila sva prave občutke.

Že na prvi dirki sva naredila nekaj odličnih časov ter dokazala, da sva se sposobna boriti za vrh. Žal pa sva predzadnji krog totalno zgrešila gume in si pridelala velik zaostanek, ampak tudi to je del dirkanja. Pohvala gre tudi ekipi Papež motorsport za odlično pripravljen avto. Hvala navijačem in vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešno izpeljani dirki.Se vidimo kmalu, naslednja postaja: Rally Velenje.

Peugeot 208 R2
Žbogar Igor | Stanič Nik
Objava: 28.4.2019

Zelo zahteven rally. Kar se tiče mene sem šel probat avto, rezultat ni bil važen. Odkrili smo kar nekaj napak tako da super test.

Citroen DS3 R3
Mrevlje Jan | Simčič Tina
Objava: 28.4.2019

Dosegli smo cilj z nepoškodovanim avtom kar je glede na razmere in treh vrtenjih na brzincih dosežek že sam po sebi. Z samim potekom relija smo z celotno ekipo zadovoljni saj je to šele druga naša dirka, ter prva za novo sovoznico. In ko so se vse stvari poklopile so bili tudi časi vzpodbudni.

Zastava Yugo 65
Savič Denis | Samsa Boštjan
Objava: 28.4.2019

Zadovoljen sem z rezultatom, malo manj z vremenom ampak to verjetno vsi dirkači. Mamo še kar nekaj dela. Dosti izgubljam v bremzanju v hitrih kombinacijah, drugače pa sem se že kar dobro ujel z avtomobilom. Čaka nas že čez dobrih pet dni rally Opatija. Moram pa se zahvalit vsem ki so mi bilo kako pomagali, sponzorjem, mehanikom in Miranu in Igorju od IK Sporta za pomoc pri realiziranju tega projekta, HVALA.

Opel Adam R2
Dessardo Tadej | Bobič Enej
Objava: 28.4.2019

Ena izmed najzanimivejših dirk, veliko sprememb glede vremenskih razmer, hitre in zanimive hitrosne preizkušnje, odlična in številčna publika. Na veliko žalost pa sva z Enejem morala predčasno končati rally zaradi tehnične okvare.

Citroen C2
Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 28.4.2019

Uvodna letošnja preizkušnja državnega prvenstva v rallyju s središčem v Ajdovščini je postregla z zanimivim dogajanjem in z zmago lanskoletnih zmagovalcev, ki tudi branita naslov državnih prvakov. Rok Turk in Blanka Kacin sta bila s Hyundaijem i20 R5 najhitrejša na kar osmih od desetih hitrostnih preizkušenj, a pot do zmage še zdaleč ni bila enostavna. Že tako drseče ceste v Vipavski dolini in po okoliških hribih je dodatno začinil še dež, številni gledalci pa so lahko uživali v predstavah najboljših slovenskih voznikov rallyja.

Po petkovem super specialu, ki je potekal po mestnih ulicah Ajdovščine, so se v soboto posadke v soboto zjutraj najprej podale na hitrostno preizkušnjo Predmeja, katera je na začetku speljana skozi kamnite tunele Trnovskega gozda, nato pa se proti Colu cesta odpre. "Vsekakor je to ena izmed meni najljubših hitrostnih preizkušenj, saj dirkaču po začetnem bolj zaprtem delu nato postreže s tekočimi in hitrimi odseki vse do cilja." je bil pred sobotnim delom dobro razpoložen Rok. In to se je tudi poznalo na času, saj sta si z Blanko na prvih treh dopoldanskih hitrostnih preizkušnjah nabrala kar 52 sekund prednosti pred tekmeci. A nato je sledila hitrostna preizkušnja Bela, kjer je predrta sprednja desna guma poskrbela, da je vsa prednost skopnela. Tako sta se Rok in Blanka v popoldanski del podala z zaostankom 1,8 sekunde za vodilno pozicijo. In odločena, da si priborita vodstvo nazaj.

Takoj na prvem prehodu čez hitrostno preizkušnjo Žablje sta napadla na vso moč in postavila odličen čas, navdušeni pa so bili tudi številni gledalci na znamenitih serpentinah tik pred ciljem. "Že takoj, ko sem v cilju videl najin čas, sem glede na lanskoletni dosežek vedel, da sva hitrostno preizkušnjo odlično odpeljala!" V napetem dvoboju za vodilno pozicijo je nato Rokov najbližji konkurent napravil napako, a sta z Blanko nadaljevala s hitro vožnjo in zmagala še vse preostale hitrostne preizkušnje do cilja. Skupaj z ekipo Friulmotor, ki skrbi za Hyundaijev dirkalnik razreda R5, se je posadka Hyundai Slovenija tako lahko veselila nove zmage. Dvojne, saj sta obe posadki ekipe Hyundai Slovenija zasedli prvi dve mesti na zmagovalnih stopničkah. Na cilju prvega letošnjega rallyja Rok seveda ni skrival zadovoljstva: "Resnično sem vesel, za nami je odlična dirka! Danes je bilo poleg vsega še izredno zahtevno tudi zaradi vremenskih razmer, ki so se spreminjale iz minute v minuto. A že od štarta sva z Blanko imela v mislih samo eno, rally sva odpeljala kot znava in rezultat je tukaj! Nova zmaga in nov uspeh!"

Hyundai i20 R5
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2019


 
 


        (c) Rally Baza