Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2019
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Velenje 2019
Idrija 2019 (23) | Nova Gorica 2019 (24) | Železniki 2019 (14) | Ina Delta 2019 (9) | Velenje 2019 (18) | Vipavska dolina 2019 (30)Koren Blaž | Rupnik Robert
Objava: 7.6.2019

Na drugi dirki za slovensko državno prvenstvo v Velenju smo začeli precej umirjeno. Po drugem hp so se nam začele pojavljati težave na motorju najprej nam je zamašilo špruce nato nam je po 3 hp obrabilo še razdelilno kapo ter rotor, za višek vsega skupaj nam je v zadnjem krogu super specila razneslo katalizator tako da nam je še avspuh zabilo.

Naslednji dan smo začeli malo bolj napadelno in se začeli potegovat za drugo mesto. Med hp tudi ni slo brez razbitih ogledal. Skratka rally je bil tehnično zelo zahtevan sploh zaradi usega peska na cesti. Na koncu smo prišli srečno v cilj z malo poškodbami na plehu ampak nič hujšega. V yugo pokalu smo končali 6s pred 3 uverščenim.

Zastava Yugo 65
Aubreht Janko | Aubreht Mitja
Objava: 27.5.2019

Glede na to da smo se na rally odpravili z novim avtomobilom, nismo imeli posebnih pričakovanj. Avto smo želeli čimbolje spoznati in stestirati. Kljub težavam smo dosegli cilj in tudi rezultati so zadovoljivi. Aubreht rally team.

Renault Clio 2.0 RS
Medved Jan | Vovk Lucijan
Objava: 27.5.2019

Rally v Velenju nam ni uspel tako kot smo si zamislili. Najprej sva imela probleme na Skorno 1 kjer mi je ugasnil avto in ga nisem mogel zagnat - čista moja napaka, potem na Skorno 2 spet ista napaka, super special sva odpeljala tekoče in hitro vendar en krog preveč in tako nabrala ogromen zaostanek. Ker je bil zaostanek po prvem dnevu ogromen, je bil cilj drugega dne končati dirko s celim avtomobilom kar nama je tudi uspelo.

Fantje so res hitri, jaz pa potrebujem še kakšno dirko da se navozim, predvsem pa da ne delam napak, katere mi pokvarijo ritem in dober rezultat. Čez dober teden je nova dirka in upam da bo v Zagrebu slika drugačna.

Peugeot 208 R2
Premrl Grega | Stiperski Marko
Objava: 27.5.2019

Rally Velenje 2019, druga preizkušnja letošnje sezone državnega prvenstva, se je za ekipo Unikatoy Racinga razpletel po željah in pričakovanjih ter prinesel nove dragocene izkušnje.

Grega Premrl, ki nadaljuje z nastopanjem z novim dirkalnikom Toyoto GT86 razreda R3 je bil po prihodu v cilj relija zadovoljen z napredkom in konstantnimi vožnjami: "Zelo sem zadovoljen z novim znanjem, ki sem ga pridobil na velenjskem reliju. K sreči smo bili tokrat za spremembo deležni suhih pogojev. Tako sem lahko kljub zadnjemu pogonu, na katerega se še privajam, stopnjeval ritem in pridobival na zaupanju v dirkalnik. Z Vilijem se nisva preveč ozirala na čase in končni rezultat. Precej bolj sem si želel, da bi v dirkalniku končno užival skozi celoten reli in to mi je tokrat tudi uspelo!"

Premrl in Ošlaj sta v diviziji 2 slovenskega državnega prvenstva zasedla 6. mesto, najbolje pa sta se odrezala na petkovem "superspecialu", ko sta bila v isti konkurenci tretja. Svojo uvrstitev in vožnje bosta poskušala nadgraditi že čez dva tedna. Tedaj bo v okolici Zagreba na sporedu Ina Delta Rally, ki bo letos štel tudi za točke slovenskega državnega prvenstva.

Toyota GT86 R3
Koren Tine | Medvešek Tjaša
Objava: 27.5.2019

Rally Velenje se je za naju super razpletal. Že po petkovem delu relija sva si pripeljala kar lepo prednost in jo nato skozi celoten rally kljub obilici peska na cesti obdržala. Dirkalnik je delal brezhibno, edino proti koncu nama je začel nagajat interfon, ki je nato na štartu zadnjega HP-ja odpovedal.

Kljub temu sva pripeljala do konca in si izborila odlično 1. mesto v Yugo pokalu in 4. mesto v Diviziji 1. Za doseženo gre zahvala v veliki meri naši ekipi, ki se vseskozi trudi za čimboljše delovanje dirkalnika, vsem sponzorjem ki vrjamete v naju ter seveda vsem navijačem tako ob progi kot tudi doma ob spremljanju rezultatov. Zahvala gre tudi organizatorjem za zanimiv in pester rally.
Se vidimo!

Zastava Yugo 65


Fakin Jernej | Fakin Gregor
Objava: 27.5.2019

Z odpeljanimi hitrostnimi preizkušnjami sva zelo zadovoljna. Dala sva vse od sebe, vendar sva na koncu morala priznati premoč posadki Novak-Ocvirk. Z mislimi sva že na rallyu Delta Ina kateri bo potekal čez slabih 14 dni

Peugeot 208 R2
Skledar Tomislav | Klemenc Gašper
Objava: 26.5.2019

Ja dokler sva bila v akciji je bilo lepo. Lep reli, še lepši bi bil če bi prišla do konca, ampak klub temu lep.

Jerkič Rok | Stopar Marko
Objava: 26.5.2019

Z Markom sva zelo zadovoljna z rezultatom, saj sva imela celoten vikend tehnične težave. Hitrostne preizkušnje so nama ugajale kljub temu, da so bile zelo popeskane. Naslednji rally je že čez dober teden, tako da se že pripravljamo na Ino Delto.

MG ZR 105
Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 26.5.2019

Na rally sva se odpravila z mešanimi občutki, saj v Ajdovščini nikakor nisva imela pravih občutkov. Že takoj po prvem krogu pa se je pokazalo, da bo tokrat bolje in da se bova lahko borila za višja mesta. Avto je deloval brezhibno in tudi midva sva pokazala dobre vožnje in borbe za stopničke. V užitek je bilo dirkati in se boriti iz brzinca v brzinc s Frenkyem, s katerim smo bili pred zadnjim krogom 2,2 sekunde narazen.

Na koncu sva osvojila odlično drugo mesto in sva super zadovoljna z rezultatom, kot tudi z najino vožnjo. Upava, da bo tako tudi na naslednjih dirkah. Hvala ekipi in pokroviteljem ter se vidimo na naslednji dirki.

Volkswagen Polo 1.4
Novak Tim | Ocvirk Uroš
Objava: 26.5.2019

Z relijem Velenje sva zadovoljna, zmaga v DIV 2 je seveda tisto, kar napadamo na vseh dirkah letos in v Velenju sva jo ponovno dosegla! Tekom dirke sva imela malo nihanj, na prvih prehodih sva malo "zaspala" in je bilo zato kar napeto čez celotno dirko, saj sva morala res pritiskati na vso moč. Ampak na koncu sva imela zelo dober ritem in občutek v avtu, ki je delal brez težav in zato lahko rečem, da smo z dirko zadovoljni! Hvala ekipi, sponzorjem in navijačem, se vidimo na Delti!

Opel Adam R2


Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 26.5.2019

Po zmagi na uvodni dirki za državno prvenstvo v Vipavski dolini pred mesecem dni in po zmagi na hrvaškem rallyju v Opatiji, se je Rok Turk skupaj s sovoznico Blanko Kacin v petek in soboto boril za najboljša mesta na AMTK rallyju Velenje. Že 34. izvedba te tradicionalne prireditve v koledarju slovenskega državnega prvenstva je postregla s pestro udeležbo, saj je bilo med 74 posadkami na štartu kar 10 dirkalnikov razreda R5. Že v petkovem uvodu smo lahko spremljali oster boj na vrhu - po uvodnih šestih hitrostnih preizkušnjah je prve tri posadke ločilo le 10,6 sekunde, Rok in Blanka pa sta prvi dan velenjskega rallyja končala na 3. mestu.

Po petkovih 46 dirkalnih kilometrih sta v soboto hitrostni preizkušnji Laze-Šentilj ter Vinska Gora postregli še s preostalimi 58 kilometri, na katerih se je nadaljeval boj za najvišja mesta. Rok in Blanka sta se s Hyundaiem i20 R5 ekipe Friulmotor po prvem dopoldanskem krogu prebila na 2. mesto in dirkalnik priganjala kolikor sta le lahko. Na predzadnji hitrostni preizkušnji pa sta ob prebiti pnevmatiki izgubila dragocene sekunde in zdrsnila na 3. mesto v skupni razvrstitvi, ki sta ga tudi obdržala do cilja, v razvrstitvi za slovensko državno prvenstvo pa sta rally zaključila na 2. mestu.

Rok je z ekipo Hyundai Slovenija sicer dosegel uvrstitev na stopničke, a tako kot ponavadi, si vsak dirkač seveda želi biti najhitrejši: "Že od štarta sva z Blanko poskušala držati hiter ritem, ki so ga narekovali tekmeci, a tokrat res ni bil naš vikend. Z ekipo smo sicer med rallyjem vseeno poskušali narediti kar nekaj sprememb pri nastavitvah dirkalnika, a tokrat enostavno nismo bili dovolj hitri. Čestitam lahko Boštjanu Avblju za premierno zmago, z ekipo pa smo sedaj naše misli že usmerili k naslednjemu rallyju, ki nas čaka čez 14 dni."

Karavana slovenskega državnega prvenstva se bo na tretjo letošnjo preizkušnjo odpravila čez mejo na Hrvaško, kjer bo od 6. do 8. junija na sporedu INA Delta rally v Zagrebu.

Hyundai i20 R5
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 26.5.2019

Dirka je za nas potekala solidno. Z nekaj dobrimi časi smo se približevali konkurentom na drugem in tretjem mestu, vse pa se je žal končalo z izletom iz ceste na HP 9. Dirkalnika na žalost, kljub pomoči gledalcev, nismo mogli spraviti na cesto...

Volkswagen Polo 1.4
Avbelj Boštjan | Andrejka Damijan
Objava: 26.5.2019

V četrtek popoldne sem prvič sedel v škodo fabio R5 na poligonu v Logatcu. Takoj sem začutil da avto ni nastavljen kot bi si sam želel zato smo poizkusili različne nastavitve in hitro našli prave. S temi občutki smo začeli petkov del relija. Prvič na cesto, prvič na brzinc, prvič z reli dirkalnikom. Na prvi hp sem imel malo krize, nisem vedel kaj naj pričakujem na trasi. Imela sva št. številko 22 in bilo je že kar popeskano. Borila sva se do konca in postavila prvi čas. To nama je dalo potrditev da sva na pravi poti zato sva nadaljevala v istem tempu.

Na HP4(Ravne 2) nama je odpovedal interkom, dobro sva se znašla brez, na HP5 (Skorno 3) pa sva nekje na zadnji tretini prebila prednjo desno pnevmatiko in tako izgubila vso prednost in vodstvo a sva na super specialu že krepko zmanjšala zaostanek.

V sobotnem delu sva začela dobro, umirjeno. S pametnimi vožnjami sva dan oddelala brez večjih zapletov in tako sva domov pripeljala prvo zmago. Občutki so fenomenalni, vedel sem da imamo potencial za dober rezultat in reli se je za nas končal sanjsko. Predvsem gre zahvala sovozniku Damijanu ter ekipi Lema Racing za izjemno delo. Imeli smo nekaj izzivov in grenkega priokusa pred samim relijem s strani nekaterih sponzorjev a vseeno smo s partnerji, ki nam stojijo ob strani že nekaj let uspeli spisati zgodovino v Velenju. Hvala za zaupanje in vero v nas!

Škoda Fabia R5
Anželak Marko | Verdev Tadej
Objava: 26.5.2019

Ja domači rally je pod streho, vreme je bilo odlično domača publika, najboljši navijači, avto je deloval odlično, razen na hp3 sva imela nekaj težav z alternatorjem, kar smo uspešno rešili. Konkurenca je bila hitra, borbe so bile odlične, dobila sva super special kar nekaj HP pa sva postavila 2. čas v yugo pokalu, ampak nama je na koncu zmanjkalo 6 sekund. Tako sva zaključila na odličnem 3 mestu. Zahvale gredo ekipi in sponzorjem!

Zastava Yugo 65
Prek Miha | Mršnik Valter
Objava: 26.5.2019

Žal na 3 hp odstop zaradi tehnične okvare, drugače pa občutki zelo dobri, lepa in težka dirka. Letos se sigurno še vrneva in verjetno tudi z močnejšim avtom v 1 diviziji.Bratina Mitja | Bratina Lara
Objava: 26.5.2019

Rally Velenje sva žal zaključila že po prvem brzincu, zaradi okvare motorja. Hvala ekipi v boksih za ves trud, ter sponzorjem, se vidimo verjetno v Gorici.

Citroen AX GTI
Grossi Marko | Kavčič David
Objava: 26.5.2019

Ja zahteven rally, ogromno peska ampak uspelo nam je. Brez večjih težav. Hvala vsem in še posebaj ekipi.

C2 R2 Max in 208 R2
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2019


 
 


        (c) Rally Baza