Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2021
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Velenje 2021
Velenje 2021 (17)Kovač Jure | Uljančič Boštjan
Objava: 2.6.2021

Ena zanimiva dirka, polna čudnih situacij. Vlekla se nam je težava na štartu vsakega hpja, ko je avto par kilometrov trokiral, sicer pa brez večjih težav. Vreme je poskrbelo da smo spucali prah z vseh trdot in tipov pnevmatik :) lepa dirka, za moj okus malo kratka, ampak zaradi tega nič manj razburljiva. 2. mesto med jugoti ni slabo. Ogreli smo se, sedaj pa že težko pričakujemo Ajdovščino.

Zastava Yugo
Fabjan Miran | Žvokelj Grega
Objava: 1.6.2021

Rally je bil zelo lep in kar zahteven, super organizacija, dobri brzinci. Zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer je bila cesta drseča. Avto je deloval kot je moral, a sva zaradi prebite gume na prvi hitrostni preizkušnji žal izgubila nekaj minut, saj sva jo morala menjati na brzincu. Tudi to je del tega športa. Se vidimo u Wajdušni!

Lancia Delta HF Integrale
Bodlaj Rok | Sušnik Boštjan
Objava: 31.5.2021

Rally Velenje se ni končal po najinih željah. V prvem prehodu na HP Skorno sva zadela znak in skrivila notranji končnik, na drugem prehodu sva ostala brez bremz na tretjem pa še ena manjša nesreča. Se vidimo v Ajdovščini.

Škoda Fabia 1.4 16V
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 31.5.2021

Super, ampak zelo zahtevna dirka, prvič zaradi nepredvidljivih razmer in drugič zato ker je od zadnjega resnega dirkanja minilo čisto preveč časa. V prvem krogu smo se malo všteli z izbiro pnevmatik, v drugem sva se na enem izmed brzincev še zavrtela, tako da nekaj časa smo izgubili. Na koncu pa nama je vseeno uspel soliden rezultat za prvo dirko po dolgem času - 4. mesto v hudi konkurenci in resnično izenačenem boju divizije 1. Za naslednji rally Velenje pa upamo na še več dežja :)

VW Polo 1.4
Premrl Grega | Brešer Gregor
Objava: 31.5.2021

Vesel sem, da sva z Gregorjem zdržala do konca in končno s Toyoto osvojila stopničke.
Za naju se je Rally Velenje začel odlično kar sva pokazala na prvi HP. Žal pa v nadaljevanju rally-ja nisva mogla biti več tako hitra, kajti deževne razmere niso bile pisane za zadnji pogon.

Vseeno sva uživala in si nabrala zelo potrebne izkušnje po dežju, ki nam bodo še kako prišle prav v nadaljevanju sezone.
Veselim se že prihajajočega rally-ja :)

Toyota GT86 R3


Medved Jan | Šavelj Izidor
Objava: 31.5.2021

Z dirko ne moremo biti v celoti zadovoljni saj nam je prebita guma onemogočila dober rezultat, ampak to so dirke in to je sestavni del tega športa. Drugače pa z določenimi časi sva zadovoljna, bo pa potrebno še nekaj kilometrov da se privadiva na nov način vožnje. Se vidimo v Ajdovščini.

Ford Fiesta Rally4
Pivk David | Rupnik Tadej
Objava: 30.5.2021

Na rally sva prišla z novim avtom z željo da pridobiva čim vec izkušenj z njim. Bil je tudi najin prvi moker rally, zato sem s svojimi vožnjami zelo zadovoljen. Na drseči mokri in blatni podlagi sva zelo uživala. Hvala usem navijačem, ekipi in sponzorjem. Se vidimo v Ajdovščini.

MG ZR 105
Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 30.5.2021

Rally Velenje je postregel z izjemno konkurenco v diviziji I. Ves čas so se odvijali napeti boji sekund in to je bil najlepši del dirke. Avto je deloval brez težav, žal pa sva v želji po boju za najvišja mesta na zadnjem brzincu že v prvi polovici prebila gumo. Do konca sva vozila po prazni gumi in bilo je zelo adrenalinsko. Kljub razočaranju zaradi izgube časa sva bila vesela, da sva cela prišla do cilja.

VW Polo 1.4
Humar Matic | Peternel Matic
Objava: 30.5.2021

Z dirko sem zadovoljen, težke razmere na hitrostnih preizkušnjah. Kljub manjšemu trku v ograjo in prebiti gumi ki je na srečo dokončno spustila šele na cilju, nama je uspelo zmagati v diviziji 3 in 4. Nažalost se nama je na zadnjem hp-ju izmuznilo tudi 8 mesto generalnem med slovenci, dohitela sva tekmovalca pred seboj in kar 6 km vozila za njemu, tako da sva izgubila okrog 35 sekund. Zahvalil pa bi se svoji ekipi mehanikov, sponzorjev in vsem drugim ki me podpirate, brez vas ne bi bilo takih rezultatov. Se vidimo v vipavi :D

Renault Clio RS 2.0
Benčina Blaž | Kobal Rebeka
Objava: 30.5.2021

Lepa dirka, prijetni brzinci, žal pa se je tehnika odločila svoje. Kljub odstopu vesel da se dirke vračajo nazaj na stare tirnice. Mogoče se letos vidimo še kaj.

Peugeot 106


Grossi Marko | Berlot Tara
Objava: 30.5.2021

Rally Velenje se je za nas začel odlično. Po prvih dveh hitrostnih preizkušnjah sva vodila. Nato pa sva šla na tretjo in četrto hitrostno preizkušnjo z suhimi gumami, a naju je presenetil dez, zato sva pridobila nekaj sekund. Na peti in šesti hitrostni preizkušnji sva v težkih pogojih končala rally in osvojila četrto mesto v svoji kategoriji.

Peugeot 208 R2
Frelih Kevin | Jesenko Janez
Objava: 30.5.2021

Kot za prvo dirko bi bilo lahko malo več sonca ampak vseeno odlično dokler je trajalo.

Anželak Robert | Verdev Tadej
Objava: 30.5.2021

Moj komentar na včerajšnji rally Velenje je, zelo pozitiven, organizacija je bila super in glede na to da imam novo in močnejše vozilo je bil cilj, da pripeljemo do konca in se ne oziramo na rezultate ampak se je vseeno izkazalo da smo dosegli 3. Mesto v diviziji 3 in 4.

Skledar Tomislav | Belec Ines
Objava: 30.5.2021

Rally je bil zanimiv z vseh vidikov tehničnih in vremenskih.
Jaz na žalost nimam sreče v Velenju zmeraj gre kaj narobe, večino tehnične težave zato tudi odstop ampak upajmo da bo drugo leto boljše.

Renault Clio 1.4 16V
Žakelj Aleš | Mravlje Jan
Objava: 30.5.2021

Zame je bil to prvi nastop v Velenju, je bilo pa malo dežja zato zelo gladek, drseč a sva vseeno uživala in uspešno pripeljala do cilja. Nabralo se je tudi nekaj novih izkušen.

Zastava Yugo


Česnik Martin | Simčič Tina
Objava: 30.5.2021

Moj komentar je da je bil rally Velenje zelo dober odlični brzinci in organizacija zelo dobra tako da je bilo zakon.

Zastava Yugo
Peljhan Darko | Čar Matej
Objava: 30.5.2021

Odlična dirka,premalo dežja,premalo kilometrov,super konkurenca.

VW Polo Proto
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2021


 
 


        (c) Rally Baza