Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2021
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Vipavska dolina 2021
Poreč 2021 (15) | Nova Gorica 2021 (16) | Železniki 2021 (17) | Vipavska dolina 2021 (22) | Velenje 2021 (17)Ravenščak Martin | Tomašković Tomislav
Objava: 1.7.2021

Odlična organizacija sve kako treba biti. Meni osobno najdraži rally kojeg ove godine nažalost nismo završili, hvala bogu pa nije bio jaci udes… Vidimo se sljedeče godine.

Ford Fiesta Rally4
Mihevc Matjaž | Rončel Klemen
Objava: 1.7.2021

Rally Vipavska dolina se je za naju s Klemenom končal nad pričakovanji, saj sva bila oba odsotna od dirk kar nekaj časa. Vozila sva z novim avtom, s katerim sva pred dirko naredila le nekaj kilometrov. Rally sva poskušala odpeljati čimbolj tekoče in z čim manj napak, tako da cimbolje spoznava avto, kar nama je tudi nakoncu uspelo in dosegla sva odlicno prvo mesto v diviziji. Zahvalil bi se vsem sponzorjem in navijačem ob progi.

Renault Clio Rally5
Jerkič Rok | Marko Stopar
Objava: 29.6.2021

Rally Vipavska dolina se za naju žal ni končal kakor smo si želeli. Že na prvi hitrostni preizkušnji sva imela izlet s ceste, ki se je na srečo dobro končal. Avto bomo popravili v čim krajšem možnem času, ter popravili napako na naslednjem rallyu. Najlepša hvala vsem navijačem in sponzorjem.

Peugeot 208 R2
Medved Jan | Šavelj Izidor
Objava: 29.6.2021

Za nami je druga dirka državnega prvenstva v rally-u. Na sporedu je bil 10. Rally Vipavska dolina - lahko bi ga poimenovali kar "igra sekund".

Z Izidorjem - Izidor Šavelj sva začela hitro in točno tako, kot sva se dogovorila. Razlike so bile res majhne in odločale so malenkosti. Zadovoljen sem z napredkom, ki sem ga pokazal od lanske sezone in ker so do konca letošnjega prvenstva še štiri dirke, računam, da se bom tekom sezone še bolj privadil na nov tip turbinsko gnanega dirkalnika, ki ga vozim
letos.

Hvala sponzorjem, super navijačem ter celotni ekipi, ki nama stoji ob strani. Predvsem pa Blažu in Gašperju za vrhunsko pripravljen avto. Gradimo naprej in se vidimo na naslednji dirki v Železnikih, ki bo že čez en mesec.


Ford Fiesta Rally4
Koren Blaž | Rupnik Robert
Objava: 29.6.2021

Po enoletni pavzi smo 10. rally Vipavska dolina začeli z jasnim ciljem - priti do konca. Pred samim štartom sem bil zelo živčen, ker sem bil iz forme pa še konkurenca je bila zelo huda, saj je bilo po dolgem času na startu kar 10 yugotov.

Na Hp 2 sva se s sovoznikom Robertom Rupnikom sprostila in odlično ujela, vse je delalo kot je moralo in pridelala sva 22 sekund prednosti. Z vsakim hp-jem sva prednost še stopnjevala. Po 4. Hp-ju se je vse obrnilo na glavo in tako smo v yugo konkurenci ostali le še mi in posadka Potrata-Nabergoj. Žal nam je za ostale konkurente saj ni bilo več prave borbe.

Prednost sva si toliko povečala da sva imela plan samo pripeljati v cilj s celim avtom. Dirka je bila za nas in za naš avto zelo naporna a hkrati lepa sploh zaradi vseh navijačev ob progi, ki so neumorno navijali in nam vlivali energijo, da smo še bolj tiščali na gas. Ekipa v boksih se je kot vedno izkazala, saj so vse naredili vrhunsko in tako smo dirko zaključili na 1. mestu s 4 minutami prednosti pred drugouvrščenim. In 6.mesto v diviziji 1.
Čestitke organizatorjem za odlično izpeljano dirko!Anželak Dejan | Verdev Tadej
Objava: 29.6.2021

Po treh letih premora sem spet sedel za volan in sicer v veliko nočnejši avto kot sem vozil prej. Tako da je bil cilj samo končati dirko in prirpeljati avto v cilj cel ter nabrati prve kilometre v novem dirkalniku.

Kačič Primož | Černigoj Aljaž
Objava: 28.6.2021

Že pred štartom prvega brzinca me je pretresla novica o kar hudi nesreči dobrega prijatelja in nekako tudi obudila stare rane izpred dveh let ko sva s sovoznikom tudi sama doživela hujšo nesrečo na istem brzincu in ravno tako na prvem brzincu Rallya Vipavska dolina.

Nekako sem se poskušal zbrati, vendar ni šlo brez napak, pa tudi avto nama je ves čas povzročal težave in najino desno kolo kar ni hotelo sodelovati in je nenehno poplesavalo po svoje, kljub temu, da so fantje v boksih nenehno varili. Kljub vsem težavam sva z dirko zelo zadovoljna in vesela, da se v diviziji 1 odvijajo takšni boji za najvišje uvrstitve in smo na koncu bitke za preživetje vseeno dobri prijatelji.

Škoda za odstop posadke Pivk-Rupnik v zakljičku rallya, kajti fanta sta se res dobro borila. Prijateljema Roku in Marku pa želim čimcenejše popravilo dirkalnika in naj se čimprej vrneta, ker take pilote rally svet potrebuje

MG ZR 105
Fabjan Miran | Žvokelj Grega
Objava: 28.6.2021

Zelo lepo organiziran rally, ki je postregel z zanimivimi novimi brzinci. Žal se prvi 3HP-ji niso izšli po planu saj sta prvi in tretji zaradi nesreče bila etapa, na drugem pa sva kot v Velenju prebila gumo. A klub temu se je rally srečno končal, 3. mesto v diviziji 3 in 1. mesto v historik.

Lancia Delta HF Integrale
Fakin Jernej | Fakin Gregor
Objava: 28.6.2021

10. Rally Vipavska dolina je za nami.
Z rezultatom sva več kot zadovoljna. 3. mesto v diviziji II in generalno 6. mesto.
Cel rally je bil pester in boj do konca. Nove hitrostne preizkušnje in peklenske temperature nas niso ustavile na poti do cilja. Je pa res lepo tekmovati v taki močni konkurenci, kjer vsaka sekunda šteje!

Hvala ekipi IK Sport za odlično pripravljen avto in vsem našim navičajem za podporo ob progi! Se vidimo že čez en mesec na Rally Železniki

Ford Fiesta Rally4
Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 28.6.2021

Za nami je izredno vroč rally Vipavska dolina s hitrimi in zahtevnimi brzinci. Na prvem brzincu sva zlomila polosovino, prišla kljub temu v cilj in si nabrala več kot minuto zaostanka. V nadaljevanju dirke sva poizkusila zmanjšati zaostanek, peljala sva se kolikor sva pač upala, vendar nama nikakor ni steklo in zaostanek se je samo še večal. Na koncu sva zasedla 8. mesto in bila vesela da sva cela v cilju. Upam da bo na naslednji dirki bolje in da spet uživava v avtu.

VW Polo 1.4


Humar Matic | Peternel Matic
Objava: 27.6.2021

Na dirko smo odšli z obilico dobre volje saj smo vedeli,da je tako avto kot ekipa odlično pripravljena. Čeprav smo se zelo veselili hp1 je bila ta zaradi prekinitve odpovedana. Žal nama je tudi za tehnično okvaro glavnega konkurenta vasje miklavčiča. Na dirki smo se borili predvsem z temperaturami,ki so bile precej visoke.

Na koncu sva osvojila 2 zaporedno zmago v diviziji 3 in 4.Vse pohvale seveda gredo organizatorjem ter vsem,ki so pripravili zares odličen rally. Vse pohvale pa seveda pripadajo tudi našim sponzorjem ter staršem brez katerih bi težko dosegli željene cilje.

Renault Clio RS 2.0
Pivk David | Rupnik Tadej
Objava: 27.6.2021

Na rallyu smo začeli s visokim ritmom, in z bojem za stopničke. Dopoldne je vse šlo po planu. Na popoldanskem delu sva na prvih žabljah malo zaspala. Nato sva se še borila za stopničke a žal ma 8hp doživela nesrečo.
Hvala usem sponzorjem prijateljem in ekipi za podporo.

MG ZR 105
Benčina Blaž | Kobal Rebeka
Objava: 27.6.2021

Izjemno naporna dirka z veliko tehničnimi težavami. Veseli da smo sploh prišli do cilja dirke. Navečja zahvala Rebeki za moralno podporo. Mogoče se vidimo tudi v Železnikih.

Peugeot 106
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 27.6.2021

Naporen ampak lep rally z dobrimi novimi hitrostnimi preizkusnjami. Nažalost smo ga morali zaradi tehničnih težav predčasno zaključiti.

VW Polo 1.4
Česnik Martin | Simčič Tina
Objava: 27.6.2021

Rally je bil zelo naporen žal nisva videla ciljne rampe zaradi okvare avta drugačce je bilo vredu. Pa organizacija ni bla lih neki ok no.

Zastava Yugo


Frelih Kevin | Jesenko Janez
Objava: 27.6.2021

Po tehničnih težavah v Velenju se je zgodba v Vipavski dolini ponovila. Kot za drugo dirko v življenju sva postavila solidne rezultate in se odlično polovila. Žal pa na koncu tehnika ni zdržala in sva bila primorana odstopiti.

VW Polo 1.4
Širok Kristjan | Simčič Tadej
Objava: 27.6.2021

Rally je bil zelo naporen zaradi velikih temperatur. Drugače glede tega da smo se po enem letu spet vrnili v dirkalni avto je bil kar dober uspeh žal prvi brzinc je bila etapa na drugem sva pa šla na polno in naredila tudi dober rezultat. Ko sva se prvič vračala z Vipave po regrupingu nam je crkmil arternator in pole smo v boksih porabili ampak zamudili 3 minute in dobili 30s pribitka, tako da pole sva takoj vedla da matica Humarja ne upava uloviti ampak iti konstantno do konca relita in obdržati 2mesto. To nam je tudi uspelo.

Drugače lepi hitri brzinci in tudi lepo je dirkat pri taki množici ljudi. Res lepa lepa dirka in se vidimo spet na domačem reliju v novo gorici.

Peugeot 306 S16
Čendak Martin | Markežič Jakob
Objava: 27.6.2021

Odlična dirka. Na drsečih primorskih cestah sva pridobila veliko novih dirkaških izkušenj. Ogromno sva se naučila, kar pa je najbolj pomembno. Odlicna organizacija in super publika. Res je nekaj posebnega dirkati pred takim številom gledalcev.

Opel Adam Cup
Prelc Andrej | Frančeškin Aleš
Objava: 27.6.2021

Rally je bil lepo organiziran, lepi brzinci mi smo imeli željo se pripeljati na ciljno rampo vendar se je dirka za nas končala na četrtem brzinci, kjer sem bil v enem ovinku prehiter in se ni izšlo. Upajmo na več sreče v Gorici.

Mrak Andrej | Drnovšček Jani
Objava: 27.6.2021

Organizator poskrbel za pestre hitrostne preiskušje, katere dajejo svoj čar rallyu, mi pa užival v tem čudovitem Vipavskem vzdušju kateri je unikaten. Lepo je bilo.

Bratina Borut | Vovk Lucijan
Objava: 27.6.2021

Odlična dirka odlično vreme škoda da sva na prvem brzincu malo zaostala kar je posledica spoznavanja avta in pa zmanjšanja hitrosti pri nesreči Jerkič Stopar. Drugače pa super borbe v diviziji.

Peljhan Darko | Čar Matej
Objava: 27.6.2021

Po dolgem času odlična dirka, cel reli, kup avtov v nekaj sekundah.

Polo Proto in Lancer IX
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2021


 
 


        (c) Rally Baza